Nemurirea fizica Ce parere aveti? Este posibila?
Scris 22 November 2008 - 12:52 AM
Scris 22 November 2008 - 01:03 AM
Ziggurat, la Nov 22 2008, 12:00 AM, a spus:
Dc imbatranim? Simplu. N-ai invatat la genetica? Se scurteaza telomerul din satelitul cromozomului si apare imbatranirea. Nemurirea fizica? O utopie.
"Proteina, numită telomerază, ajută la menţinerea telomerilor, īnvelişul protector de la extremităţile cromozomilor. Pe măsură ce īmbătrānim şi celulele se divid, telomerii se scurtează şi după un timp celulele mor. Cercetătorii cred că mărirea cantităţii de telomerază din corp ar putea preveni moartea celulelor."
si din alta parte ...
"Telomeraza este o enzima care reface capetele cromozomilor (ale ADN-ului) determinate de diviziunea celulara. Astfel, aceasta enzima exista numai in unele celule (cele seminale, limfocite,celule canceroase). Imbatranirea celulara este data de scurtarea cromozomilor ale caror lungime nu poate fi refacuta deoarece telomeraza exista (cum am mai mentionat) doar n unele tipuri de celule."
Sa luam ca exemplu , limfocita.
"Sistemul imunitar este reprezentat de ţesuturi derivate din mezoderm, a cćror principalć componentć celularć este limfocitul."
Un alt exemplu, celula seminala!
Ce ziceam mai sus , de hormonii glandelor endocrine? Celulele seminale sunt printre altele , responsabile cu crearea plasmei spermatice. Deci e vorba de calitatea sistemului endocrin reproducator/generator.
In consecinta , proteina! este o creatie a celulelor stem care preiau gena telomeraza si o manifesta in diferite celule specializate. Daca nu se mai creaza proteina , inseamna ca ceva nu merge bine.
Dar intregul ansamblu de organe si sisteme regulatoare , se bazeaza pe generarea de celule stem. Acolo e vraja. Daca intelegi principiul asta simplu , intelegi ca daca mentii generarea de celule stem , mentii si armonia functiilor si organelor necesare Vietii.
In concluzie , explicatia ta pentru imbatranirea celulara este partiala , si e normal ca la asa informatie ... tu sa fi asa suparat , si sa zici "Nemurirea fizica? O utopie."
Cred ca e utopie , sa crezi ca nu se poate obtine longevitatea.
Aceasta postare a fost editata de Subliminal: 22 November 2008 - 01:07 AM
Scris 22 November 2008 - 01:23 AM
"- Spune-mi, don Juan, am zis eu pentru a termina conversaţia pe un alt ton, ce este o fiinţă care urmează să moară, de fapt? Te-am auzit vorbind de atītea ori, dar niciodată nu mi-ai explicat ce īnseamnă.
- Oamenii sīnt fiinţe care vor muri, mi-a spus el. Vrăjitorii susţin că singurul mod īn care putem controla lumea aceasta şi ceea ce facem īn ea este de a accepta pe deplin faptul că sīntem fiinţe care vom muri. Dacă nu acceptăm acest lucru, viaţa noastră, faptele noastre şi lumea īn care trăim sīnt complet de necontrolat.
- Dar numai faptul că accepţi acest lucru te ajută atīt de mult? am īntrebat eu aproape pe un ton de protest.
- Bineīnţeles, mi-a răspuns don Juan, zīmbind. Totuşi, cheia nu este faptul că doar accepţi lucrul. Trebuie să interiorizam acest gīnd şi să trăim cu el pīnā la capăt. Vrăjitorii, de-a lungul timpului, au spus că modul īn care privim moartea este cel mai serios lucru din cīte există. Greşeala noastră, a oamenilor, pe care o facem dintotdeauna, este că, fără a spune acest lucru īn prea multe cuvinte, credem că am intrat pe tărīmul nemuririi. Ne purtăm de parcă nu am avea niciodată de gīnd să mai murim, ceea ce este o aroganţă infantilă. Dar ceea ce este şi mai grav decīt acest simţ al nemuririi este un lucru care rezultă din el şi anume convingerea că putem pătrunde acest univers de neconceput cu mintea noastră."
Scris 22 November 2008 - 02:24 AM
IndyGo, la Nov 22 2008, 01:23 AM, a spus:
Cei care privesc moartea cu frica , sunt cei pe care moartea ii ia "ne-pregatiti". Cei care cunosc moartea , sunt cei care isi aleg momentul si locul "mortii".
Asta e diferenta dintre A Fi si a nu fi.
Secretul longevitatii fizice , vine doar la cei care au deja inima pura si sunt capabili de a intelege Moartea/Viata. Din aceasta cauza masonii sunt "zidarii care au aruncat piatra (alchimica)". Pentru ca nu au inima pura ca sa o foloseasca. Insusi secretul "nemuririi" sta in "puritatea inimii" si tine de capacitatea de a accepta Lumina (Alba)(o energie foarte aspra/dureroasa pentru culorile/energiile "murdare").
Don Juan nu cred ca baga in serios necesitatea prelungirii vietii sale , deoarece se pare ca au plecat(in alta patura energetica) in grup , atunci cand el si-a activat toate filamentele luminoase din coocon.
Cuvintele sale imi par directionate spre atitudinea de avaritie a omului. Obsesia fata de propria persoana morala , pe care doreste sa o prelungeasca.
Dar "longevitatea" este o ustensila. Pentru anumite lucruri ai nevoie de anumite perioade de timp.
Aceasta postare a fost editata de Subliminal: 22 November 2008 - 02:56 AM
Scris 22 November 2008 - 07:37 AM
Pippo, la Nov 22 2008, 07:01 AM, a spus:
exact asta m-ar interesa si pe mine...
ca pana acum nu am cautat nuiciodata...
in orice caz... sa nu se chinuie nimeni sa obtina piatra filozofala decat daca simte ca sigur poate... nu de alta dar si aici cheia reusitei este elevarea... personal nu am auzit niciodata ca o persoana malefica(sau orice alta persoana care a avut reteta dar nu era pur in interiorul sau) sa fi obtinut piatra si elixirul...
Scris 22 November 2008 - 08:48 AM
Cred ca e faina nemurirea cand ai cu cine sa o imparti. Daca restul mor si tu ramai si ii vezi pe toti cum pleaca ... nu stiu daca ar mai fi la fel de interesanta.
Scris 22 November 2008 - 04:21 PM
Subliminal, la Nov 22 2008, 01:03 AM, a spus:
Cred ca e utopie , sa crezi ca nu se poate obtine longevitatea.
Nu inteleg. Vorbim despre nemurire sau longevitate? Daca traiesc 1000 de ani nu inseamna ca sunt nemuritor.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Paranormalul īn Realitate?
Răsfoind Biblia ca pe un "roman" obișnuit... |
dulgherul | 0 | 605 |
|
Indiferent de starea corpului, in suflet suntem absolut perfecti |
mayama34 | 1.093 | 93.902 |
|