sau Inregistrare

• 26 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Nemurirea fizica Ce parere aveti? Este posibila? Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   vali_ 

• sint parte din dumnezeul adevarat .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 17-February 07

Scris 22 November 2008 - 12:52 AM

chiar si carticiaca aia de istorie iudaica zicea ca adam a a trait... matusalem a trait... so se poate si e atestat documentar :think:
0

#12 Utilizator offline   Subliminal 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 09-August 08

Scris 22 November 2008 - 01:03 AM

Vezi postareaZiggurat, la Nov 22 2008, 12:00 AM, a spus:

Nu stiu unde ai citit tu ca se schimba toate celulele corpului intr-o luna, dar e gresit, si chiar putin hilar sa crezi asa ceva. Se schimba celulele de la suprafata epidermei. Asta da, dar pana la a se schimba toate celulele, e cale lunga.

Dc imbatranim? Simplu. N-ai invatat la genetica? Se scurteaza telomerul din satelitul cromozomului si apare imbatranirea. Nemurirea fizica? O utopie.

"Proteina, numită telomerază, ajută la menţinerea telomerilor, īnvelişul protector de la extremităţile cromozomilor. Pe măsură ce īmbătrānim şi celulele se divid, telomerii se scurtează şi după un timp celulele mor. Cercetătorii cred că mărirea cantităţii de telomerază din corp ar putea preveni moartea celulelor."

si din alta parte ...

"Telomeraza este o enzima care reface capetele cromozomilor (ale ADN-ului) determinate de diviziunea celulara. Astfel, aceasta enzima exista numai in unele celule (cele seminale, limfocite,celule canceroase). Imbatranirea celulara este data de scurtarea cromozomilor ale caror lungime nu poate fi refacuta deoarece telomeraza exista (cum am mai mentionat) doar n unele tipuri de celule."

Sa luam ca exemplu , limfocita.

"Sistemul imunitar este reprezentat de ţesuturi derivate din mezoderm, a cćror principalć componentć celularć este limfocitul."

Un alt exemplu, celula seminala!

Ce ziceam mai sus , de hormonii glandelor endocrine? Celulele seminale sunt printre altele , responsabile cu crearea plasmei spermatice. Deci e vorba de calitatea sistemului endocrin reproducator/generator.

In consecinta , proteina! este o creatie a celulelor stem care preiau gena telomeraza si o manifesta in diferite celule specializate. Daca nu se mai creaza proteina , inseamna ca ceva nu merge bine.

Dar intregul ansamblu de organe si sisteme regulatoare , se bazeaza pe generarea de celule stem. Acolo e vraja. Daca intelegi principiul asta simplu , intelegi ca daca mentii generarea de celule stem , mentii si armonia functiilor si organelor necesare Vietii.

In concluzie , explicatia ta pentru imbatranirea celulara este partiala , si e normal ca la asa informatie ... tu sa fi asa suparat , si sa zici "Nemurirea fizica? O utopie." :think:

Cred ca e utopie , sa crezi ca nu se poate obtine longevitatea.

Aceasta postare a fost editata de Subliminal: 22 November 2008 - 01:07 AM

0

#13 Utilizator offline   Inddy 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 06-November 08

Scris 22 November 2008 - 01:23 AM

Daca tot se discuta despre nemurire,iar eu il citesc pe Castaneda,dau si eu un citat :think: :

"- Spune-mi, don Juan, am zis eu pentru a termina conver­saţia pe un alt ton, ce este o fiinţă care urmează să moară, de fapt? Te-am auzit vorbind de atītea ori, dar niciodată nu mi-ai explicat ce īnseamnă.
- Oamenii sīnt fiinţe care vor muri, mi-a spus el. Vrăjitorii susţin că singurul mod īn care putem controla lumea aceasta şi ceea ce facem īn ea este de a accepta pe deplin faptul că sīntem fiinţe care vom muri. Dacă nu acceptăm acest lucru, viaţa noastră, faptele noastre şi lumea īn care trăim sīnt complet de necontrolat.
- Dar numai faptul că accepţi acest lucru te ajută atīt de mult? am īntrebat eu aproape pe un ton de protest.
- Bineīnţeles, mi-a răspuns don Juan, zīmbind. Totuşi, cheia nu este faptul că doar accepţi lucrul. Trebuie să interiorizam acest gīnd şi să trăim cu el pīnā la capăt. Vrăjitorii, de-a lun­gul timpului, au spus că modul īn care privim moartea este cel mai serios lucru din cīte există. Greşeala noastră, a oame­nilor, pe care o facem dintotdeauna, este că, fără a spune acest lucru īn prea multe cuvinte, credem că am intrat pe tărīmul nemuririi. Ne purtăm de parcă nu am avea niciodată de gīnd să mai murim, ceea ce este o aroganţă infantilă. Dar ceea ce este şi mai grav decīt acest simţ al nemuririi este un lucru care rezultă din el şi anume convingerea că putem pătrunde acest univers de neconceput cu mintea noastră."
0

#14 Utilizator offline   Subliminal 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 09-August 08

Scris 22 November 2008 - 02:24 AM

Vezi postareaIndyGo, la Nov 22 2008, 01:23 AM, a spus:

Vrăjitorii, de-a lun­gul timpului, au spus că modul īn care privim moartea este cel mai serios lucru din cīte există.

Cei care privesc moartea cu frica , sunt cei pe care moartea ii ia "ne-pregatiti". Cei care cunosc moartea , sunt cei care isi aleg momentul si locul "mortii". :think:

Asta e diferenta dintre A Fi si a nu fi.

Secretul longevitatii fizice , vine doar la cei care au deja inima pura si sunt capabili de a intelege Moartea/Viata. Din aceasta cauza masonii sunt "zidarii care au aruncat piatra (alchimica)". Pentru ca nu au inima pura ca sa o foloseasca. Insusi secretul "nemuririi" sta in "puritatea inimii" si tine de capacitatea de a accepta Lumina (Alba)(o energie foarte aspra/dureroasa pentru culorile/energiile "murdare").

Don Juan nu cred ca baga in serios necesitatea prelungirii vietii sale , deoarece se pare ca au plecat(in alta patura energetica) in grup , atunci cand el si-a activat toate filamentele luminoase din coocon. :doh:

Cuvintele sale imi par directionate spre atitudinea de avaritie a omului. Obsesia fata de propria persoana morala , pe care doreste sa o prelungeasca.
Dar "longevitatea" este o ustensila. Pentru anumite lucruri ai nevoie de anumite perioade de timp.

Aceasta postare a fost editata de Subliminal: 22 November 2008 - 02:56 AM

0

#15 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-January 08

Scris 22 November 2008 - 07:01 AM

Vezi postareaSubliminal, la Nov 21 2008, 07:30 PM, a spus:

Alchimia (nu cunoasterea de duzina din enshpe mii de carti scrise de "initiati") , cred ca e mai directa.

Poti recomanda niste materiale bune despre alchimie?
0

#16 Utilizator offline   Elias Artistul 

• Eu Sunt
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 27-October 08

Scris 22 November 2008 - 07:37 AM

Vezi postareaPippo, la Nov 22 2008, 07:01 AM, a spus:

Poti recomanda niste materiale bune despre alchimie?

exact asta m-ar interesa si pe mine...
ca pana acum nu am cautat nuiciodata...
in orice caz... sa nu se chinuie nimeni sa obtina piatra filozofala decat daca simte ca sigur poate... nu de alta dar si aici cheia reusitei este elevarea... personal nu am auzit niciodata ca o persoana malefica(sau orice alta persoana care a avut reteta dar nu era pur in interiorul sau) sa fi obtinut piatra si elixirul...
0

#17 Utilizator offline   samsara 

• Daca
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 31-January 07

Scris 22 November 2008 - 08:48 AM

Mi-aduce aminte " ramai in lumea ta ... nemuritor si rece".
Cred ca e faina nemurirea cand ai cu cine sa o imparti. Daca restul mor si tu ramai si ii vezi pe toti cum pleaca ... nu stiu daca ar mai fi la fel de interesanta.
0

#18 Utilizator offline   vali_ 

• sint parte din dumnezeul adevarat .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 17-February 07

Scris 22 November 2008 - 08:47 AM

thot_ra va da niste idei aici
http://www.roportal.ro/discutii/index.php?...mp;p=1059724676
0

#19 Utilizator offline   otilia* 

• un zambet...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 06-July 07

Scris 22 November 2008 - 09:22 AM

Eu deocamdata vreau 300 de ani.Inca ma gandesc daca-mi ajung. :think:
0

#20 Utilizator offline   Ziggurat 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 12-January 08

Scris 22 November 2008 - 04:21 PM

Vezi postareaSubliminal, la Nov 22 2008, 01:03 AM, a spus:

In concluzie , explicatia ta pentru imbatranirea celulara este partiala , si e normal ca la asa informatie ... tu sa fi asa suparat , si sa zici "Nemurirea fizica? O utopie." :think:

Cred ca e utopie , sa crezi ca nu se poate obtine longevitatea.

Nu inteleg. Vorbim despre nemurire sau longevitate? Daca traiesc 1000 de ani nu inseamna ca sunt nemuritor.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 26 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Paranormalul īn Realitate?
Răsfoind Biblia ca pe un "roman" obișnuit...
dulgherul  0 605
Hot Topic (New) Atasamente Pasi catre "cunostere" - Iluminare - discutii libere
Indiferent de starea corpului, in suflet suntem absolut perfecti
mayama34  1.093 93.902
Hot Topic (New) Atasamente ADEVARATA BIBLIE
tainele pentateuch-ului...
.I.  214 34.065
Hot Topic (New) Teoria Master Programului VictorN  50 4.963
Replici noi Sunteti meteosensibil? NASTYPRIMUL  14 3.542