sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

1 Corinteni 15:5 Daca e vreun crestin pe aici care sa gaseasca un raspuns... Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 30 November 2008 - 02:11 AM

Capsomania nu are legatura cu Scriptura. In Apocalipsa avem 13 triburi fizice si doar 12 mentionate. Exact ACEEASI situatie cu 12 apostoli si doar 11.

Insa, tu doar copiezi de la biserica ta adevarate "probleme"........ :P

Vorbesti niste enormitati referitoare la timpul cand au fost scrise cartile Bibliei. Poate nu te-au informat la tine la biserica, insa autorul Scripturii este Dumnezeu. Tu insa o sa spui despre "scrisorile pauline" si alte prostii d-astea gramatical-literal-istorice........

Pavel nu mentioneaza perioada de timp in care s-a aratat Isus apostolilor. Mai ales ca, in total au fost 14 apostoli, cu Iuda.
0

#22 Utilizator offline   adicel 

• adicel
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 30-October 08

Scris 30 November 2008 - 06:15 PM

Vezi postareazexelica, la Nov 30 2008, 02:11 AM, a spus:

Capsomania nu are legatura cu Scriptura. In Apocalipsa avem 13 triburi fizice si doar 12 mentionate. Exact ACEEASI situatie cu 12 apostoli si doar 11.

Insa, tu doar copiezi de la biserica ta adevarate "probleme"........ :hi:

Vorbesti niste enormitati referitoare la timpul cand au fost scrise cartile Bibliei. Poate nu te-au informat la tine la biserica, insa autorul Scripturii este Dumnezeu. Tu insa o sa spui despre "scrisorile pauline" si alte prostii d-astea gramatical-literal-istorice........

Pavel nu mentioneaza perioada de timp in care s-a aratat Isus apostolilor. Mai ales ca, in total au fost 14 apostoli, cu Iuda.

Daca esti pe langa scriptura, atunci nu mai veni cu ironii caci te vei face de ras. Daca ai chef de glume, fa-le cu copii mici de la gradinita ( de aceea cred ca avatarul te cam reprezinta ). Daca nu poti sa faci analiza pe un text biblic si sa te raportezi la ce te intreaba cineva, atunci nu e nici o problema, dar nu mai veni cu aberatii si inca ceva nu te lega de persoana mea fara sa ma cunosti fiindca eu nu mi-am permis sa fac acest lucru despre tine. Vorbesti fara sa te duca mintea. Topicul nu are legatura cu chestii cum ar fi, din ce biserica fac eu parte. Daca nu te poti raporta in primul rand decent ( crestineste vad ca nici nu se mai pune problema ) unei discutii atunci nu te obliga nimeni sa raspunzi. RASPUNDE LA CE AM INTREBAT, NU BATE CAMPII SI TE DEPARTA DE LA SUBIECT ! Pentru mine biserica nu reprezinta altceva decat o cladire, deci termenul de biserica face referire la cladiri facute de maini. Aici e o alta discutie, insa mare atentie ca esti dus in eroare si in privinta acestui lucru. Nu devia de la subiect, cand vezi ca nu poti da un raspuns. Deci nu ma pune in situatia sa te fac de ras fiindca nu imi sta in caracter dar daca ma obligi o voi face, legandu-te de mine cu prostii din capul tau cum ar fi ca eu copiez lucruri din cine stie ce biserica sau la ce biserica debiteaza mintea ta. Opreste-te cu atacul la persoana si raporteaza-te la discutie, la subiect. Nu imi plac oamenii ingamfati si care fac pe desteptii, iar daca continuam discutia in ritmul asta ma obligi sa iti demonstrez ca te vei face de rusine daca iti ridic alte intrebari din Biblie si nu as dori acest lucru. Citeste Evangheliile le si vezi ca aratarile lui Isus au avut loc dupa moartea si invierea Lui, iar episodul descris de Pavel de fapt relatat Corintenilor ( asta nu poti tu sa intelegi ! ), face referire strict si direct la acea perioada imediat dupa moartea si invierea Lui si totodata se arata clar ca era vorba DOAR DESPRE UCENICII LUI (11) cu care a umblat atata timp cat a trait pe pamant. Se stie foarte bine ca atat la Cina cat si in alte ipostaze DOAR ucenicii (12) erau cei care se adunau impreuna cu Isus in ascuns si ca doar lor le impartasea le vorbea, le prefigura moartea si invierea Sa. Deci Isus se aduna de fiecare data doar cu cei 12, ucenici, urmanda ca la urma dupa inviere sa se arate doar acestora, care mai ramasesera 11. Concentreaza-te la aceste lucruri. Apocalipsa nu are legatura, din punctul de vedere al acestei discutii. Si repet intrebarea de ce Pavel le spune celor de fata din Corint ca Isus s-a aratat celor 12, pe cand ei mai erau doar 11 ? Ce e asa greu de priceput ? Intelegi ideea si intrebarea ?

Aceasta postare a fost editata de adicel: 30 November 2008 - 06:18 PM

0

#23 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 30 November 2008 - 07:45 PM

Da, raspunsul e foarte greu......... Pavel era si el apostol.
0

#24 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 03 December 2008 - 07:12 PM

Vezi postareazexelica, la Nov 30 2008, 07:45 PM, a spus:

Da, raspunsul e foarte greu......... Pavel era si el apostol.

Si asta cu ce grad sau functie echivaleaza?

Crezi ca un apostol ca Pavel este ceva deosebit ...si daca "deosebirea" aceasta a sa se datoreaza faptului ca a modificat in mod mincinos viata lui Isus ...facandu-l din golan ...magician facator de minuni?
0

#25 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 04 December 2008 - 03:55 PM

Vezi postareaSikaryan, la Dec 3 2008, 07:12 PM, a spus:

Si asta cu ce grad sau functie echivaleaza?

Crezi ca un apostol ca Pavel este ceva deosebit ...si daca "deosebirea" aceasta a sa se datoreaza faptului ca a modificat in mod mincinos viata lui Isus ...facandu-l din golan ...magician facator de minuni?

Nu, ma, da' el vine cu "probleme" d-astea de i-a arata si lui cineva la biserica si se da mare destept ca ar fi descoperit el :- mersul pe jos si apa calda :P

Daca e chiar salvat, ne spune si noua cand au inceput cele 1335 de zile din Daniel 12:12, da' fuge, sa vezi! Ca nu are de unde sa copieze raspunsul.......
0

#26 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Īmparatului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-March 06

Scris 05 December 2008 - 01:00 AM

Vezi postareaadicel, la Nov 20 2008, 08:54 PM, a spus:

4. Şi că a fost īngropat şi că a īnviat a treia zi, după Scripturi;
5. Şi că S-a arătat lui Chefa, apoi celor doisprezece;

Se ridica intrebarea : Care sunt cei doisprezece ( sau cine este al doisprezecelea ) :soc: la care s-a aratat Isus dupa moartea si invierea Lui, la care face referire Pavel catre Corinteni, stiindu-se ca :

Şi a intrat satana īn Iuda, cel numit Iscarioteanul, care era din numărul celor doisprezece. ( Luca 22:3 ),

...fapt care arata clar ca nu mai erau 12 in momentul in care Isus s-a aratat ci doar 11, conform celor aratate in Luca 22:3

M-am uitat cu atentie la versetul din 1 corinteni si nu am gasit nimic care sa demonstreze ca acel verset ar fi fost scris dupa alegerea celui de-al doisprezecelea apostol. Dar in versiunea din limba engleza, New International Version versetul e scris asa: and that he appeared to Peter, and then to the Twelve.

De remarcat e ca cei doisprezece sunt scrisi cu slove mari, care imi dau o alta optiune: Pavel vorbeste acolo de cei doisprezece ca si cum ar vorbi de un singur, unic si inconfundabil clan, cel al Apostolilor care au fost cu Isus.Ca si cum ar fi fost o porecla de grup.

Parerea mea e ca e plauzibil si chiar...evident.Altceva nu poate fi. Biblia nici nu se contrazice, nici nu e scrisa gresit. :doh:
0

#27 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 08 December 2008 - 03:14 PM

Vezi postareaAnna Condor, la Dec 5 2008, 01:00 AM, a spus:

De remarcat e ca cei doisprezece sunt scrisi cu slove mari, care imi dau o alta optiune: Pavel vorbeste acolo de cei doisprezece ca si cum ar vorbi de un singur, unic si inconfundabil clan, cel al Apostolilor care au fost cu Isus.Ca si cum ar fi fost o porecla de grup.

un fel de "cei patru mari apostoli sunt urmatorii trei: luca si matei"? :o:
0

#28 Utilizator offline   o scorpie 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 05-October 06

Scris 08 December 2008 - 03:15 PM

15:51 Corinteni

Nu toti vor muri dar toti se vor schimba
0

#29 Utilizator offline   adicel 

• adicel
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 30-October 08

Scris 08 December 2008 - 10:26 PM

Vezi postareazexelica, la Dec 4 2008, 03:55 PM, a spus:

Nu, ma, da' el vine cu "probleme" d-astea de i-a arata si lui cineva la biserica si se da mare destept ca ar fi descoperit el :jester: mersul pe jos si apa calda :rot:

Daca e chiar salvat, ne spune si noua cand au inceput cele 1335 de zile din Daniel 12:12, da' fuge, sa vezi! Ca nu are de unde sa copieze raspunsul.......

Bai desteptule, raspunde tu mai intai si pe urma iti voi raspunde eu...Intrebarea am pus-o eu pe acest topic pe care l-am deschis. Daca vrei sa te dai marte branza deschide si tu un topic ca sa iti lamuresti problema cu alea 1335 de zile. Aici ai gresitt subiectul.
0

#30 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 10 December 2008 - 12:13 AM

Da, ca s-o lamuresc eu, nu? Ca neam de familia ta nu poate sti!!! N-ai de unde sa copiezi!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Versetele satanice de Salman Rushdie chiron33  0 1.277
Hot Topic (New) Atasamente Alimentatia si biblia * * - - - **Lux**  646 32.823
Hot Topic (New) Pistis Sophia
O evanghelie gnostica
danutzzz  26 8.514
Hot Topic (New) Ce recomanzi?
ai citit vreo carte cu caracter spiritual care ti-a schimbat viata?
Ciumpy  171 21.679
Hot Topic (New) Scrierile Sfintilor Parinti ai Bisericii!
Sfanta Scriptura este comentata de Sfintii Parinti!
Romanashstamos  125 8.075