zexelica, la Nov 30 2008, 02:11 AM, a spus:
Capsomania nu are legatura cu Scriptura. In Apocalipsa avem 13 triburi fizice si doar 12 mentionate. Exact
ACEEASI situatie cu 12 apostoli si doar 11.
Insa, tu doar copiezi de la biserica ta adevarate "probleme"........
Vorbesti niste enormitati referitoare la timpul cand au fost scrise cartile Bibliei. Poate nu te-au informat la tine la biserica, insa autorul Scripturii este Dumnezeu. Tu insa o sa spui despre "scrisorile pauline" si alte prostii d-astea gramatical-literal-istorice........
Pavel nu mentioneaza perioada de timp in care s-a aratat Isus apostolilor. Mai ales ca, in total au fost 14 apostoli, cu Iuda.
Daca esti pe langa scriptura, atunci nu mai veni cu ironii caci te vei face de ras. Daca ai chef de glume, fa-le cu copii mici de la gradinita ( de aceea cred ca avatarul te cam reprezinta ). Daca nu poti sa faci analiza pe un text biblic si sa te raportezi la ce te intreaba cineva, atunci nu e nici o problema, dar nu mai veni cu aberatii si inca ceva nu te lega de persoana mea fara sa ma cunosti fiindca eu nu mi-am permis sa fac acest lucru despre tine. Vorbesti fara sa te duca mintea. Topicul nu are legatura cu chestii cum ar fi, din ce biserica fac eu parte. Daca nu te poti raporta in primul rand decent ( crestineste vad ca nici nu se mai pune problema ) unei discutii atunci nu te obliga nimeni sa raspunzi. RASPUNDE LA CE AM INTREBAT, NU BATE CAMPII SI TE DEPARTA DE LA SUBIECT ! Pentru mine biserica nu reprezinta altceva decat o cladire, deci termenul de biserica face referire la cladiri facute de maini. Aici e o alta discutie, insa mare atentie ca esti dus in eroare si in privinta acestui lucru. Nu devia de la subiect, cand vezi ca nu poti da un raspuns. Deci nu ma pune in situatia sa te fac de ras fiindca nu imi sta in caracter dar daca ma obligi o voi face, legandu-te de mine cu prostii din capul tau cum ar fi ca eu copiez lucruri din cine stie ce biserica sau la ce biserica debiteaza mintea ta. Opreste-te cu atacul la persoana si raporteaza-te la discutie, la subiect. Nu imi plac oamenii ingamfati si care fac pe desteptii, iar daca continuam discutia in ritmul asta ma obligi sa iti demonstrez ca te vei face de rusine daca iti ridic alte intrebari din Biblie si nu as dori acest lucru. Citeste Evangheliile le si vezi ca aratarile lui Isus au avut loc dupa moartea si invierea Lui, iar episodul descris de Pavel de fapt relatat Corintenilor ( asta nu poti tu sa intelegi ! ), face referire strict si direct la acea perioada imediat dupa moartea si invierea Lui si totodata se arata clar ca era vorba DOAR DESPRE UCENICII LUI (11) cu care a umblat atata timp cat a trait pe pamant. Se stie foarte bine ca atat la Cina cat si in alte ipostaze DOAR ucenicii (12) erau cei care se adunau impreuna cu Isus in ascuns si ca doar lor le impartasea le vorbea, le prefigura moartea si invierea Sa. Deci Isus se aduna de fiecare data doar cu cei 12, ucenici, urmanda ca la urma dupa inviere sa se arate doar acestora, care mai ramasesera 11. Concentreaza-te la aceste lucruri. Apocalipsa nu are legatura, din punctul de vedere al acestei discutii. Si repet intrebarea de ce Pavel le spune celor de fata din Corint ca Isus s-a aratat celor 12, pe cand ei mai erau doar 11 ? Ce e asa greu de priceput ? Intelegi ideea si intrebarea ?
Aceasta postare a fost editata de adicel: 30 November 2008 - 06:18 PM