Ma refer la melodii compuse in programe de editare muzicala cum ar fi Fruity Loops, Cubase sau Sonar dar si controversatul Ejay. In general, e vb de partea electro a muzicii (techno, house, club, trance, dnb, etc) dar si de alte genuri. De cativa ani incoace imi mai iese cate o melodie sauj chiar cate un remix din cand in cand.. si multora le place cum suna. Din pacate nu am voce muzicala (asta e, nu toti avem talent), nu stiu sa folosesc nici un instrument real, dar cunosc notele muzicale si stiu sa lucrez in programele mentionate mai sus. Ba chiar am reusit sa-mi inregistrez la UCMR-ADA o buna parte din creatii, pt copyright. Am trimis ceva CD-uri demo la cateva case de discuri (Roton Music, 3SE Production, chiar am discutat mai demult cu Viorel de la 3SudEst) dar de fiecare data m-am lovit de aceleasi raspunsuri "ne pare rau, nu lucram cu muzica facuta doar pe calculator. Promovam persoane cu voce muzicala, daca te pricepi doar la negative, lasa-ne un CV si te contactam noi cand va fi sa avem nevoie de un sunetist". pana aici cam atat.. Mai am un prieten care are aceleasi pasiuni ca si mine, ala chiar e mult mai implicat decat mine in treaba asta, dar nici el n-a reusit sa se afirme.
Intrebarea este: se poate iesi din anonimat cu muzica facuta pe calculatorul tau de acasa? In caz afirmativ, as vrea si eu ceva idei si sfaturi. Mersi
p.s. Daca sunteti interesati, as putea uploada pe site cateva din melodiile in cauza.
Aceasta postare a fost editata de ActorGrabit: 08 November 2008 - 06:42 PM
Si eu as dori un sample din muzica ta dar nu stiu ce sfat sa-ti dau... poate ar fi bine ca prietenul tau sa zica si altora, mai cunoscuti. Cred ca sunt trupe care angajeaza astfel de oameni, dar profesionisti. Poate te incadrezi. Cauta la mica publicitate sau lipeste anunturi pe stalpi. Succes! Voi de fapt cred ca aveti nevoie sa fiti promovati.
Aceasta postare a fost editata de ragaiat: 18 November 2008 - 10:23 PM
Da, e posibil. Insa e greu - sunt o gramada de oameni, de la pusti la muzicieni experimentati, care fac muzica pe calculator. Nu e absolut necesar sa poti canta la un instrument, insa e un evident avantaj - altfel simti cum aranjezi instrumentele virtuale daca ai avut ceva tangente cu cele reale. Cat despre instrumente virtuale - ca sa sune okay ceea ce faci trebuie sa te obisnuiesti cu produsele de marca - VST-uri, sound libraries, instrumente si sampler virtuale. Dupa ce o faci ai putea colabora cu cineva pentru voce.
Toate comentariile de mai sus se refera la aspecte pur... tehnice. Cu alte cuvinte, e posibil, desi foarte dificil - din cauza unei piete extrem de competitive - sa te afirmi facand muzica strict pe calculator. Dupa ce-ti insusesti aspectele tehnice, tot restul depinde de talentul tau si valoarea compozitiilor, si un dram semnificativ de noroc. Bafta
Imi cer scuze pt calitatea de doar 64kbit/s la care le-am comprimat, dar la vremea respectiva inca nu mi le inregistrasem la UCMR si asa am motive sa fiu fff prudent. Dar am sa incerc cat de curand sa uploadez chiar pe roportal mai multe melodii si la o calitate rezonabila (mp3 la minim 128kbit/s) dar in limita spatiului disponibil. Bineinteles, daca sunt cereri si pe aici!..
Ar fi interesant daca ai folosi ceva bas si tobe acustice (bineinteles, prin instrumente virtuale), pare sa fie un trend general asta in muzica electronica. Cum ziceam, de ce nu cauti o fata cu voce buna, sa vezi ce iese?
daca-i vorba de electric blue ala e un fel de placinta cu varza batrane.
in prima piesa (ca melodie n-am curaj sa-i zic)-pe care am servit-o pana`n minutul 1 siumpic, o dai in manea intr-un final
nu se distinge- da` absolut de loc- o melodie
am identificat in total trei note
daca scap un lighean pe-o scara fac pariu ca obtin patru
si nu-i mare lucru daca nu intr-o aranjare mai decenta
daca-i vorba de electric blue ala e un fel de placinta cu varza batrane.
in prima piesa (ca melodie n-am curaj sa-i zic)-pe care am servit-o pana`n minutul 1 siumpic, o dai in manea intr-un final
nu se distinge- da` absolut de loc- o melodie
am identificat in total trei note
daca scap un lighean pe-o scara fac pariu ca obtin patru
si nu-i mare lucru daca nu intr-o aranjare mai decenta
hahahahaha )
da , se poate sa faci muzica pe calc si sa ajungi sa lucrezi cu artisti mari.Mai ales cand e vb de muzica electronica.
Programe cu care poti crea muzica pe calculator sun multe..dar nu toate bune
ar fi : Cubase SX, Reason, Fruityloops, E-Jay, Music Maker 2008 si asa mai departe.
Eu folosesc Cubase SX din 2007 si Fruityloops din 2002 si sincer imi plac amandoua.( le-am cumparat )
Iar daca vorbim de plugins pentru ele cele de la NEXUS, East West, Spectrasonics, mi se pare foarte bune,depinde de genul de muzica care vrei sa il faci.
Eu de exemplu m-am axat pe Dream Dance si Ambientala..mai mult pentru relax si ascultat in masina.
Poti sa iesi din anonimat daca vrei dar trebuie sa iti gasesti un producator care sa fie dispus sa lanseze pe piata albumul tau.
Iar daca vrei sa ai dai cuiva un sample sa il asculte ..gaseste o modalitate de al da sau posta la o calitate auditiva buna pentru a se putea forma o parere despre acel sample
Trimite-mi un mesaj pe privat daca esti curios de detalii si am sa iti dau sa asculti o piesa de a mea.