sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Tata betiv help Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   voxx 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 24-March 08

Scris 02 November 2008 - 12:13 AM

Problema e urmatoarea.Tatal meu a inceput sa bea acum un an si ceva in fiecare zi.Si inainte a baut dar mai rar dar acum...Si nu stiu ce sa fac.Parintii s-au certat acum 3 zile si in casa parca e un mort.Nimeni nu scoate nici un sunet.Imi vine sa ma urc pe, pereti.Spuneti-mi ce sa fac ca nu mai pot sa stau asa.El bea si de fericire si de suparare nu conteaza motivu..in fiecare zi si nu mai suport sa il vad beat nici eu nici maicamea.Dati-mi un sfat va rog.Am o retinere sa ii zic sa se lase de baut sau stiu eu..Nu am curaj.
0

#2 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-May 07

Scris 02 November 2008 - 12:15 AM

Ba sa n-ai nicio retinere.
Poate daca as fi in locul tau as incerca sa fiu tenace si sa incerc sa ma apropii usor-usor de el si sa vad ce probleme are.
E o chestiune serioasa, care poate degenera.

Cati ani ai.
Esti baiat/fata.
0

#3 Utilizator offline   Amarena 

• citeste-mi despre primavara
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 02 November 2008 - 12:18 AM

Depinde in ce fel a fost crescut/a, daca este un parinte autoritar, niciodata nu o sa-i poata spune "nu mai bea".
In primul rand, nu cred ca ar asculta, daca e foarte tanar/a... De obicei parintii nu se uita la ce zic copiii...
0

#4 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 02 November 2008 - 12:38 AM

Un om, īntotdeauna e schimbat prin intermediul unui şoc ! Dar depinde de vārstă, şi depinde de şoc !
0

#5 Utilizator offline   voxx 

• Boboc
  • Pip

Scris 02 November 2008 - 12:54 AM

Eu am 17 ani sunt baiat.E autoritar cu cine ii permite adica cu maicamea...cu mine nu are treaba.Dar stiu ca daca ii zic sa se lase poate poate se simte insa mie greu.Si sunt aproape sigur ca e dependent.Pentru ca a jurat de mai multe ori ca se lasa si a baut pe ascuns.De mic am vazut bataie intre ei...insa can am inceput sa cresc el a mai imbatranit si nu mai sare la bataie.A avut o tentativa acum cateva luni dar am inceput sa tip odata ca s-a speriat.La fel a fost si in familia lui si se pare ca a mostenit tocmai ce e rau.

Aceasta postare a fost editata de voxx: 02 November 2008 - 01:00 AM

0

#6 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 02 November 2008 - 01:02 AM

Vezi postarealupini, la Nov 2 2008, 12:38 AM, a spus:

Un om, īntotdeauna e schimbat prin intermediul unui şoc]
Replica asta spune mai multe despre tine decat ceva util pe topic :)

Vezi postareaS.M.Poupincourt, la Nov 2 2008, 12:18 AM, a spus:

In primul rand, nu cred ca ar asculta, daca e foarte tanar/a... De obicei parintii nu se uita la ce zic copiii...
Nu e treaba ei/lui de ce bea taica-su. Sincer, prima sugestie care-mi vine in minte e un mariaj nefericit - explicatie si a atmosferei de dupa cearta. Si in al doilea rand, nu e treaba ei/lui sa-l faca sa se opreasca. La boli tratezi cauza sau simptomul?

Vezi postareaK0ntr0VerSy, la Nov 2 2008, 12:15 AM, a spus:

E o chestiune serioasa, care poate degenera.
A degenerat deja.

Vezi postareavoxx, la Nov 2 2008, 12:13 AM, a spus:

Problema e urmatoarea.Tatal meu a inceput sa bea acum un an si ceva in fiecare zi.Si inainte a baut dar mai rar dar acum...Si nu stiu ce sa fac.Parintii s-au certat acum 3 zile si in casa parca e un mort.Nimeni nu scoate nici un sunet.Imi vine sa ma urc pe, pereti.Spuneti-mi ce sa fac ca nu mai pot sa stau asa.El bea si de fericire si de suparare nu conteaza motivu..in fiecare zi si nu mai suport sa il vad beat nici eu nici maicamea.Dati-mi un sfat va rog.Am o retinere sa ii zic sa se lase de baut sau stiu eu..Nu am curaj.
Muta-te la o prietena (sau un prieten), fara sa-i anunti. O sa vezi cum uita brusc de neintelegerile dintre ei.

Cat despre bautura: la bubele cu puroi se ia cutitul si se taie. Sugestia mea ar fi sa-l intrebi, sincer, de ce face asta. Fara glas fals-ingrijorat, si fara sa simta ca il asteapta o lista cu 'solutii'. Daca il ai ca partener de discutii, poate afli ceva interesant.

Vezi postareavoxx, la Nov 2 2008, 12:54 AM, a spus:

Si sunt aproape sigur ce e dependent.Pentru ca a jurat odata ca se lasa si a baut pe ascuns.

http://alcoholism.ab.../a/aa980218.htm
http://www.ericberne.com/games/games_peopl...y_alcoholic.htm
0

#7 Utilizator offline   Amarena 

• citeste-mi despre primavara
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 02 November 2008 - 01:02 AM

El se simte rau in familia si in casa aia din cauza tatalui care e un betiv. Vede ca maica-sii ii face rau toata tarasenia si vrea sa fie liniste in casa, e destul de mare ca sa realizeze anumite lucruri.
E clar ca e vorba de un mariaj nefericit. Sa stii ca am auzit cazuri in care copiii ajunsi la maturitate (sau aproape) au reusit sa se impuna in fata parintilor si sa-i determine sa-si schimbe comportamentul.
0

#8 Utilizator offline   voxx 

• Boboc
  • Pip

Scris 02 November 2008 - 01:09 AM

El mai are probleme la munca..deci asta e motiv sa bea de suparare...daca ia salariu..e motiv sa bea pentru ca e fericit..intotdeauna este un motiv.Noi avem o situatie materiala buna..ca sa nu zic foarte buna in comparatie cu altii.Dar el e disperat dupa bani sa faca , cati mai multi.maicamea cumpara in casa ce trebuie..haine etc banii se duc si iar apare un motiv de cearta.Si cearta incepe doar cand bea..cand e treaz nu scoate nici un sunet.Am sa incerc sa vorbesc..desi nu stiu ce o sa iasa.Ma gandeam sa fug de acasa insa mi-e mila de fratemiu care e mic..are 7 ani si nu realizeaza prea bine inca ce se intampla.

Aceasta postare a fost editata de voxx: 02 November 2008 - 01:13 AM

0

#9 Utilizator offline   bistro 

• Ia chifteaua, neamule!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 21-September 06

Scris 02 November 2008 - 01:20 AM

Vezi postarealupini, la Nov 2 2008, 02:38 AM, a spus:

Un om, īntotdeauna e schimbat prin intermediul unui şoc ! Dar depinde de vārstă, şi depinde de şoc !

Asta īnseamnă să-i vānezi celuilalt punctu' slab, Dumnezeini. E corect ce-i sugerezi?
Să-nţeleg că dacă aş fi alergică la urzici, mi le-ai pune īn māncare? Un mic şoc anafilactic m-ar schimba? De-fi-ni-tiv?
0

#10 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 02 November 2008 - 01:24 AM

Vezi postareadAImon, la Nov 2 2008, 01:02 AM, a spus:

Replica asta spune mai multe despre tine decat ceva util pe topic

Un şoc schimbă īntotdeauna ! :)
0