sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

medicina crestina medicina crestina Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 13 September 2005 - 12:08 PM

dan-marius, la Sep 13 2005, 12:00 PM, a spus:

Tocmai ca au capacitatea de a alege pot invata foarte multe, cu conditia sa doreasca asta, despre ei si despre lumea din jurul lor.
<{POST_SNAPBACK}>

exact despre asta vorbeam eu din perspectiva omului credincios!

nu desfiintand credinta vei face lumea mai buna sau mai usor locuibila...
0

#22 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 13 September 2005 - 12:30 PM

MariaB, la Sep 13 2005, 01:08 PM, a spus:

exact despre asta vorbeam eu din perspectiva omului credincios!

nu desfiintand credinta vei face lumea mai buna sau mai usor locuibila...
<{POST_SNAPBACK}>

Cine o desfiinteaza?
0

#23 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 September 2005 - 01:28 PM

dan-marius, la Sep 13 2005, 12:30 PM, a spus:

Cine o desfiinteaza?
<{POST_SNAPBACK}>

cel care afirma undeva cu superioritate

Citeaza

tavanul meu este lipsa de Dumnezeu. Dar podeaua mea este tavanul vostru

0

#24 Utilizator offline   Elia 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 26-June 05

Scris 13 September 2005 - 02:34 PM

dan-marius, la Sep 13 2005, 12:52 PM, a spus:

Ce fel de probleme?
Pe de alta parte eu nu vad nici o diferenta intre Dumnezeu si Satana: amindoi va vor sufletele. Eu prefer sa mi-l pastrez pe al meu, nu sa il instrainez.
<{POST_SNAPBACK}>

Dumnezeu daca iti face un bine, o face dezinteresat, fara sa puna conditii prealabile, fara sa impuna o anumita conduita fata de El, dupa aceea. El facu numai recomandari, lasandu-ti libertatea de alegere. Dumnezeu poate sa faca acest lucru, pentru ca te iubeste cu adevat. Iubirea Lui este lipsita de egoism (agape in greceste).

Satana nu iubeste pe nimeni, numai pe El insusi. Daca face ceva pentru noi, el doreste ca noi sa fim dependenti de el, sa ne vindem sufletul lui. Vezi povestea lui Faust si Mefisto de Goethe. Cine intra intr-o relatie cu Satana, a terminat cu libertatea, devine un sclav. Iar daca va dori sa se elibereze, va suferi consecintele. O eliberare este posibila, dar sclavia va lasa urme intotdeauna.

Dan-Marius, nu exista o pozitie neutra intre aceste doua fronturi. Cine respinge pe Dumnezeu se afla automat de partea lui Satana si invers.

Cand Isus va veni pentru judecata, nu vor exista decat doua grupe de oameni: cei care L-au ales pe Dumnezeu ca mantuitor si cei care L-au respins, constient sau inconstient, cu voia sau fara voia lor, din ignoranta sau neglijenta, motivul nu mai are importanta. Pentru ca toti au avut ocazia, intr-un fel sau altul, sa-si exercite dreptul de alegere.
0

#25 Utilizator offline   dan-marius 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 13 September 2005 - 03:22 PM

MariaB, la Sep 13 2005, 02:28 PM, a spus:

dan-marius @ Sep 13 2005, la 12:30 PM, a spus:

Cine o desfiinteaza?

cel care afirma undeva cu superioritate

Citeaza

tavanul meu este lipsa de Dumnezeu. Dar podeaua mea este tavanul vostru
<{POST_SNAPBACK}>

:) Adica asta iti desfiinteaza credinta? :P
Eu tot va spun ca credinta este universala si una singura pentru toti oamenii, doar forma ei difera de la o zona la alta, de la o persoana la alta in functie de religia din care face parte. Si tu crezi ca incerc sa iti desfiintez credinta.
0

#26 Utilizator offline   dan-marius 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 13 September 2005 - 03:27 PM

Elia, la Sep 13 2005, 03:34 PM, a spus:

Dumnezeu daca iti face un bine, o face dezinteresat, fara sa puna conditii prealabile, fara sa impuna o anumita conduita fata de El, dupa aceea. El facu numai recomandari, lasandu-ti libertatea de alegere. Dumnezeu poate sa faca acest lucru, pentru ca te iubeste cu adevat. Iubirea Lui este lipsita de egoism (agape in greceste).

Satana nu iubeste pe nimeni, numai pe El insusi. Daca face ceva pentru noi, el doreste ca noi sa fim dependenti de el, sa ne vindem sufletul lui. Vezi povestea lui Faust si Mefisto de Goethe. Cine intra intr-o relatie cu Satana, a terminat cu libertatea, devine un sclav. Iar daca va dori sa se elibereze, va suferi consecintele. O eliberare este posibila, dar sclavia va lasa urme intotdeauna.

Pot sa iti desfiintez citatul de mai sus cu o singura intrebare: care este locul botezului crestin primit la nastere (unde este eliminata orice optiune de a alege religia din care sa faci parte) si al indoctrinarii copiilor pentru a... accepta... principiile religiei respective?
Daca as fi cu adevarat rau as spune ca va inchinati lui Satana si chiar mai mult, va place si ii si aparati imaginea in fata altora spunind ca e bun.

Dan-Marius, nu exista o pozitie neutra intre aceste doua fronturi. Cine respinge pe Dumnezeu se afla automat de partea lui Satana si invers.

Uite ca eu am o a treia pozitie: maturizati-va.

Cand Isus va veni pentru judecata, nu vor exista decat doua grupe de oameni: cei care L-au ales pe Dumnezeu ca mantuitor si cei care L-au respins, constient sau inconstient, cu voia sau fara voia lor, din ignoranta sau neglijenta, motivul nu mai are importanta. Pentru ca toti au avut ocazia, intr-un fel sau altul, sa-si exercite dreptul de alegere.
<{POST_SNAPBACK}>

0

#27 Utilizator offline   Elia 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 13 September 2005 - 05:25 PM

dan-marius, la Sep 13 2005, 04:27 PM, a spus:

Pot sa iti desfiintez citatul de mai sus cu o singura intrebare: care este locul botezului crestin primit la nastere (unde este eliminata orice optiune de a alege religia din care sa faci parte) si al indoctrinarii copiilor pentru a... accepta... principiile religiei respective?
Daca as fi cu adevarat rau as spune ca va inchinati lui Satana si chiar mai mult, va place si ii si aparati imaginea in fata altora spunind ca e bun.

Uite ca eu am o a treia pozitie: maturizati-va.
<{POST_SNAPBACK}>

Nu poti sa-mi desfiintezi citatul, pentru ca eu ma ghidez dupa Biblie si nu dupa ce invata bisericile tradititionale. Iar Biblia nu vorbeste nicaieri de vreun botez al noi-nascutilor. Bisericile care practica acest botez vor sa-si asigure in acest fel numai numarul de enoriasi.

Botezul biblic are loc intotdeauna dupa o informare prealabila si exprimarea unei dorinte sincere de impacare cu Dumnezeu. Persoana care ia hotararea de a se boteza face totdeauna acest lucru in cunostinta de cauza.

Ceea ce nu este cazul la bebelusi. Studiaza Biblia inainte de a lua vreo hotarare impotriva lui Dumnezeu, si nu te lasa influentat de prejudecati.

Apropo, cum se explica aceasta "maturitate" a ta? Poate prin originea ta?
Daca nu te tragi din maimuta si nici creationist nu esti, atunci de unde te tragi?
0

#28 Utilizator offline   dan-marius 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 14 September 2005 - 11:02 AM

Elia, la Sep 13 2005, 06:25 PM, a spus:

Nu poti sa-mi desfiintezi citatul, pentru ca eu ma ghidez dupa Biblie si nu dupa ce invata bisericile tradititionale. Iar Biblia nu vorbeste nicaieri de vreun botez al noi-nascutilor. Bisericile care practica acest botez vor sa-si asigure in acest fel numai numarul de enoriasi.

Adica studiezi Biblia si ignori bisericile care o propovaduiesc? Interesant, foarte interesant. Parerea mea e ca ele formeaza un intreg, nu le poti separa fara sa influentezi imaginea de ansamblu a crestinismului.

Botezul biblic are loc intotdeauna dupa o informare prealabila si exprimarea unei dorinte sincere de impacare cu Dumnezeu. Persoana care ia hotararea de a se boteza face totdeauna acest lucru in cunostinta de cauza.

Da, recunosc, asa ar fi cel mai corect. Dar nu se prea intimpla.

Ceea ce nu este cazul la bebelusi. Studiaza Biblia inainte de a lua vreo hotarare impotriva lui Dumnezeu, si nu te lasa influentat de prejudecati.

Nu am luat o hotarire impotriva lui, si nici nu m-am lasat influentat de prejudecati. In schimb am luat o decizie pentru mine, pe baza modului meu de gindire si de perceptie asupra bibliei si a crestinilor.

Apropo, cum se explica aceasta "maturitate" a ta? Poate prin originea ta?

De fapt originea nu are nici o legatura cu maturitatea. E relativ importanta pentru a explica ceea ce sintem si scopul existentei noastre, dar NU e suficienta daca nu e completata si cu modul in care privim noi viata, pe noi insine si lumea din jurul nostru.

Daca nu te tragi din maimuta si nici creationist nu esti, atunci de unde te tragi?
<{POST_SNAPBACK}>

Stii de ce nu pot fi in intregime de acod cu evolutionismul lui Darwin? Pentru ca ii lipsea genetica.
Stii de ce nu pot fi de acord cu creationismul biblic? Pentru ca nu e realist.
Perspectiva mea le include (cel putin partial) pe amindoua.
0

#29 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 14 September 2005 - 01:53 PM

...
dar sa revenim la tema propusa: exista vreo carte cu retete, practici naturiste DIN MANASTIRILE ORTODOXE care sa ne ajute la vindecarea diferitelor boli.

pentru o idee colaterala putem deschide un topic nou
0

#30 Utilizator offline   Elia 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 14 September 2005 - 04:29 PM

dan-marius, la Sep 14 2005, 12:02 PM, a spus:

Adica studiezi Biblia si ignori bisericile care o propovaduiesc? Interesant, foarte interesant. Parerea mea e ca ele formeaza un intreg, nu le poti separa fara sa influentezi imaginea de ansamblu a crestinismului.
<{POST_SNAPBACK}>

Dumnezeu spune: " Urasc pacatul, dar iubesc pe pacatos."

La fel si eu, iubesc bisericile (eclesia) pentru ca ele sunt adunari de oameni care raspund la chemarea de impacare a lui Dumnezeu, dar ma distantez de practicile lor atunci cand nu sunt in concordanta cu Cuvantul Bibliei.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis rau si bine
ce e rau si ce e bine?
ShcKilly  36 9.860
Nu sunt replici noi Acatiste si Rugaciuni...poze....
Doamne ajuta!
Tom&Jerry  0 11.353
Replici noi Frica, Incertitudine, Dubiu...
...sau exista alternative ?
Madonna  18 3.473
Topic inchis Evanghelia dupa Toma
cateva precizari,adnotari si comentarii
BigDefender  22 11.576
Topic inchis Suntem predestinati sau nu ? Anna Condor  46 12.429