ACNEEA- o problema medicala sau de cosmetica?
Scris 30 September 2004 - 11:26 AM
am fost o fata care era fericita ptr nu am stiut ce este aia acnee, pana cand a venit licenta, si grija de angajare, cand a inceput sa imi apara!
Acum cand grijile aproape sa-au terminat, cosurile nu au disparut ](*,) , mai apre ici colo cate unul :!:
Multumesc lui Dumnezeu ca nu sunt mai multi :socca:
Acum cand grijile aproape sa-au terminat, cosurile nu au disparut ](*,) , mai apre ici colo cate unul :!:
Multumesc lui Dumnezeu ca nu sunt mai multi :socca:
Scris 30 September 2004 - 02:04 PM
Uite si cateva solutii capabile sa va rezolve problema acneei.
Cred ca puteti comanda preparate care sa contina aceste principii intr-o farmacie.
- antiseboreice si exfoliante clasice in mixturi sau lotiuni:
sulf intre 5 si 10%,
acid salicilic intre 1 si 3%,
rezorcina intre 4 si 10%,
acid lactic 0,5%;
- antimicrobiene active fata de bacteria care produce acnee (Propionium acnes) si fata de stafilococi:
eritromicina,
tetraciclina,
clindamicina,
cloramfenicol (intre 2 si 4%);
- benzoil peroxid - 2,5, 5 sau 10%
- retinoizi sau acid azelaic
Ex.: Talc, oxid de zinc aa 5g, acid salicilic 1-2g, rezorcina 3-5g, sulf precipitat 5g sau eritromicina propionil 2g, acid boric 1g, acid lactic 0,3-0,5g, glicerina 5g, alcool 70% pana la 95g. (cantitatea de alcool poate fi redusa in functie de sensibilitatea tenului sau se inlocuieste alcoolul cu o alta baza mai slaba)
pe.sa. aceasta reteta a fost preluata. Nu va ganditi ca am compus-o eu. :dee
Cred ca puteti comanda preparate care sa contina aceste principii intr-o farmacie.
- antiseboreice si exfoliante clasice in mixturi sau lotiuni:
sulf intre 5 si 10%,
acid salicilic intre 1 si 3%,
rezorcina intre 4 si 10%,
acid lactic 0,5%;
- antimicrobiene active fata de bacteria care produce acnee (Propionium acnes) si fata de stafilococi:
eritromicina,
tetraciclina,
clindamicina,
cloramfenicol (intre 2 si 4%);
- benzoil peroxid - 2,5, 5 sau 10%
- retinoizi sau acid azelaic
Ex.: Talc, oxid de zinc aa 5g, acid salicilic 1-2g, rezorcina 3-5g, sulf precipitat 5g sau eritromicina propionil 2g, acid boric 1g, acid lactic 0,3-0,5g, glicerina 5g, alcool 70% pana la 95g. (cantitatea de alcool poate fi redusa in functie de sensibilitatea tenului sau se inlocuieste alcoolul cu o alta baza mai slaba)
pe.sa. aceasta reteta a fost preluata. Nu va ganditi ca am compus-o eu. :dee
Scris 01 October 2004 - 04:26 PM
Beton tipele astea specializate in bacteriologie-imunologie-microbiologie. Intotdeauna mi-au placut
Scris 01 October 2004 - 06:10 PM
Citeaza
Beton tipele astea specializate in bacteriologie-imunologie-microbiologie. Intotdeauna mi-au placut 
Citeaza
beton
Scris 02 October 2004 - 11:21 AM
Da, imi pare rau, astea sunt cerintele; dar mai avem si alte posturi disponibile daca doriti... :
:
BTW, 'cartea de bucate' expuse de spider am si eu o obiectie/intrebare. In general folosirea alcoolului determina glandele seboree sa secrete mai mult pentru a face fata desidratarii, cred. Spui ca trebuie inlocuita cu o baza, dar trebuie neaparat facuta asta? Adica, aducerea la un PH neutru anihileaza si proprietatile preparatului?
BTW, 'cartea de bucate' expuse de spider am si eu o obiectie/intrebare. In general folosirea alcoolului determina glandele seboree sa secrete mai mult pentru a face fata desidratarii, cred. Spui ca trebuie inlocuita cu o baza, dar trebuie neaparat facuta asta? Adica, aducerea la un PH neutru anihileaza si proprietatile preparatului?
Scris 02 October 2004 - 12:39 PM
Bai nene era vorba de o alta baza in care sa adaugi ingredientele pentru preparat. Ce iti e si cu romana asta. :twisted:
Scris 02 October 2004 - 12:47 PM
Apa oxigenata nu e buna? Cu o concentratie relativ scazuta, evident. De fapt, si apa distilata ar fi oca atunci. Numa sa-mi spui care e PH-ul solutiei rezultate, ca sa stiu ce masuri sa iau
Eventual sa-i dau niste slabe proprietati tensioactive. Beton chimia asta :dee
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
cum, unde si cum ne machem |
Rox-Anna | 63 | 25.674 |
|
|
andreea_trend | 29 | 43.658 |
|