Branza cu mucegai
Scris 05 September 2005 - 06:52 PM
Scris 05 September 2005 - 09:31 PM
ellla, la Sep 5 2005, 07:52 PM, a spus:
<{POST_SNAPBACK}>
In unele state nu se accepta comercializarea brinzeturilor de acest fel, considerind ca este alterata, in timp ce in altele sunt considerate delicatese. Am gustat si eu o data "Charmembert", din aceea cu "labirint", mi s-a parut foarte buna, dar pute ingrozitor. Prin specificul muncii mele ( aceea de grafician, nu cea de taximetrist) am participat la un moment dat la "nobilul" act de creatie pentru ambalajul brinzei fermentate cu pasta moale "Năsal" (varianta de dupa '99). Interesant mi s-a parut cind am vizitat grota de la Taga [tzaga], naturala unde se matureaza, sub influenta unor bacterii brinza. Acolo am expus citeva cadre, iar apoi eu si cei cu care am fost acolo am fost serviti cu renumitul produs. A fost extraordinar, dar din pacate in magazin nu are dupa parerea mea nici 60% din savoarea pe care o are acolo, proaspat scoasa de la maturat. Se pare ca brinza prin specificul ei a ajuns uneori sa fie prelucrata mai mult sau mai putin voluntar de bacterii si mucegaiuri. Si cum foamea este cel mai bun bucatar...De aici si pina la a fi considerate delicatese, poate eventual si cu ajutorul traditiei, n-a fost decit o chestiune de timp si apoi de recunoastere...
Aceasta postare a fost editata de Victor Apostu: 05 September 2005 - 09:48 PM
Scris 08 September 2005 - 01:47 PM
drojdia de bere tot un "mucegai" este, dar ne-am obisnuit cu ea!
stomacul nostru tot pe baza unor bacterii "digera" hrana...
mai nou, am vazut ca se consuma gandacii de bucatarie, cultivati in crescatorii speciale
Scris 13 September 2005 - 11:05 PM
MariaB, la Sep 8 2005, 02:47 PM, a spus:
drojdia de bere tot un "mucegai" este, dar ne-am obisnuit cu ea!
stomacul nostru tot pe baza unor bacterii "digera" hrana...
mai nou, am vazut ca se consuma gandacii de bucatarie, cultivati in crescatorii speciale
<{POST_SNAPBACK}>
asa este!!!
Scris 14 September 2005 - 12:37 AM
Oricum totul depinde de gusturile fiecarei persoane. Sunt mii de tipuri de branza, cu gusturi atat de diferite.
Si pentru ca tot e vorba de bacterii... iaurt beti??? Alcool??? de orice tip.
Oricum eu sunt pro
De ce nu... rau nu ne face... nu???
Scris 14 September 2005 - 08:07 AM
Cu toate ca asa pare, in Franta nu se mananca in fiecare zi branza cu mucegai pentru ca este foarte scumpa. Mananca si ei branza ca si noi
Si eu sunt pro.
Scris 22 December 2005 - 05:34 PM
Dar celelalte sunt bune.
Scris 27 December 2005 - 12:34 AM
Contact
Facebook
Twitter
RSS