sau Inregistrare

• 14 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Majorarea salariilor Profesorilor! Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Moftangiu 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 25-May 07

Scris 25 October 2008 - 03:26 PM

Vezi postareaharald, la Oct 24 2008, 10:09 PM, a spus:

Statul avea nevoie de slujitori obedienți, nu competenți. Iar asta nu s-a schimbat.

Asta-i problema functionarilor pulici in general, obedienta, sistemul de tip militar in care subordonatii trebuie sa execute dispozitile sefilor, pentru ca totul se bazeaza pe oamenii din nivelul ierarhic superior.
Nu exista criterii clare de evaluare a performantelor si in consecinta nici stimularea pe baza rezultatelor, tot sistemul promovarilor se sprijina pe recomandarea sefilor, pe aranjamente pe devotament fata de superiori, un sistem clientelar, in care nepotismul continua sa surclaseze profesionalismul.
0

#22 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 25 October 2008 - 04:03 PM

Vezi postareagheorghe35, la Oct 25 2008, 04:26 PM, a spus:

Asta-i problema functionarilor pulici in general, obedienta, sistemul de tip militar in care subordonatii trebuie sa execute dispozitile sefilor, pentru ca totul se bazeaza pe oamenii din nivelul ierarhic superior.
Nu exista criterii clare de evaluare a performantelor si in consecinta nici stimularea pe baza rezultatelor, tot sistemul promovarilor se sprijina pe recomandarea sefilor, pe aranjamente pe devotament fata de superiori, un sistem clientelar, in care nepotismul continua sa surclaseze profesionalismul.

Până la urmă, birocraţia de stat necesită şi ea un oarecare nivel de profesionalism. Iar în lipsa acestui profesionalism, însăşi interesele statului ajung afectate, tocmai din vina birocraţilor săi. Pentru că toate lucrurile pe lumea asta au câte un mecanism de autoreglare :spiteful: . Care apare de la sine.

Problema este că subordonaţii nu trebuie neapărat să execute dispoziţiile şefilor, atunci când acestea sunt incorecte sau ilegale. Subordonaţii aleg ei înşişi să se subordoneze persoanei şefului şi nu prevederilor legii. Sistemul e plin de persoane cu reale probleme psihologice (iar uneori chiar psihiatrice). Dar nu te poţi aştepta ca un şef cu astfel de probleme să-şi aleagă subordonaţii pe criterii de competenţă.

Vezi postareagheorghe35, la Oct 24 2008, 11:43 AM, a spus:

Sunt de acord ca un profesor trebuie sa aiba un statut demn, sa nu fie sfidat de copii, dar in occident asta se rezolva cu actiunea in doua directii:
- profesorii au venituri decente, si
- elevii au un statut modest si un comportament caracterizat de modestie indiferent de statutul parintilor.

Mai există şi o a treia direcţie, competenţa cadrului didactic şi demnitatea lui personală. Un cadru didactic lipsit de demnitatea de a refuza un cadou de valoare, nu poate spera să fie tratat cu respect, în primul rând chiar de către cel care i-a oferit cadoul.

Aceasta postare a fost editata de harald: 25 October 2008 - 03:58 PM

0

#23 Utilizator offline   Moftangiu 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 25 October 2008 - 04:30 PM

Vezi postareaharald, la Oct 25 2008, 05:03 PM, a spus:

Problema este că subordonații nu trebuie neapărat să execute dispozițiile șefilor, atunci când acestea sunt incorecte sau ilegale. Subordonații aleg ei înșiși să se subordoneze persoanei șefului și nu prevederilor legii. Sistemul e plin de persoane cu reale probleme psihologice (iar uneori chiar psihiatrice). Dar nu te poți aștepta ca un șef cu astfel de probleme să-și aleagă subordonații pe criterii de competență.

Daca sistemul ar avea criterii obiective de promovare, stimulare si sanctionare, ar fi posibila contestarea in instanta a abuzurilor sau a decizilor subiective si atunci si functionarii si-ar permite sa adopte o pozitie legala si demna.
Daca sistemul nu are elemente cuantificabile, si promovarile sunt pe baza aprecierii laudative a sefilor, atunci e normal ca functionarul sa se adapteze la sistem, sa fie obedient, pentru ca obedienta ii garanteaza succesul.
0

#24 Utilizator offline   Walpurgisnacht 

• Mironosiţă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 01-August 06

Scris 25 October 2008 - 04:50 PM

Vezi postarea*elle, la Oct 18 2008, 10:08 PM, a spus:

nu stii ce vorbesti! de ce nu incerci tu sa intri in invatamant sa lucrezi cateva ore pe acelasi salariu?

Nu te plange, ca 4 luni pe an ai vacanta platita!
0

#25 Utilizator offline   Alizee* 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-January 07

Scris 25 October 2008 - 06:24 PM

Una peste alta , la noi in tara este valabila: ,,noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc " , mai rau este de unii care chiar muncesc .
Si mai rau este de cei ce muncesc in domeniul privat .
0

#26 Utilizator offline   Walpurgisnacht 

• Mironosiţă
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 25 October 2008 - 06:55 PM

Vezi postareaazalee, la Oct 25 2008, 06:24 PM, a spus:

Una peste alta , la noi in tara este valabila: ,,noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc " , mai rau este de unii care chiar muncesc .
Si mai rau este de cei ce muncesc in domeniul privat .

Una peste alta, nu e chiar asa. Am lucrat si in administratie si in privat. Si pot spune ca e de munca si colo si colo. Si daca in administratie se spune ca e frecangeala, ei bine, nu peste tot e asa!
0

#27 Utilizator offline   Moftangiu 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 25 October 2008 - 07:36 PM

Vezi postareanicnic3, la Oct 25 2008, 07:55 PM, a spus:

Una peste alta, nu e chiar asa. Am lucrat si in administratie si in privat. Si pot spune ca e de munca si colo si colo. Si daca in administratie se spune ca e frecangeala, ei bine, nu peste tot e asa!

In administratie unii muncesc, in general cei tineri si altii freaca menta si iau bani, in general cei varstnici.
Clasele si veniturile sunt in functie de vechime.
La privatul roman se munceste si nu se plateste.
0

#28 Utilizator offline   Walpurgisnacht 

• Mironosiţă
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 25 October 2008 - 08:03 PM

Vezi postareagheorghe35, la Oct 25 2008, 07:36 PM, a spus:

In administratie unii muncesc, in general cei tineri si altii freaca menta si iau bani, in general cei varstnici.

Gresit. Cel putin pe unde am lucrat eu: ori o freaca toti, ori muncesc toti, in afara de sefi, care oricum sunt tineri si pusi plitic. Ar fi kiar culmea sa mai si munceasca altundeva decat in partid!

Clasele si veniturile sunt in functie de vechime.

Asa-i!

La privatul roman se munceste si nu se plateste.

3.000 de euro e putin la privat? eu as zice ca nu, dar ce faci d ebanii astia, mai bine nu intreba!
Sunt firme multilnat care ofera salarii atractive, dar nu ca sa o freci.Trebuie sa fii cu adevart bun ca sa castigi in privat bine.
0

#29 Utilizator offline   Moftangiu 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 25 October 2008 - 08:33 PM

Vezi postareanicnic3, la Oct 25 2008, 09:03 PM, a spus:

Gresit. Cel putin pe unde am lucrat eu: ori o freaca toti, ori muncesc toti, in afara de sefi, care oricum sunt tineri si pusi plitic. Ar fi kiar culmea sa mai si munceasca altundeva decat in partid!

Nu stiu unde ai vazut sefi tineri in administratie. Poate in orasele mici, si acolo sunt plasati cu pile nu politic.

Vezi postareanicnic3, la Oct 25 2008, 09:03 PM, a spus:

3.000 de euro e putin la privat? eu as zice ca nu, dar ce faci d ebanii astia, mai bine nu intreba!
Sunt firme multilnat care ofera salarii atractive, dar nu ca sa o freci.Trebuie sa fii cu adevart bun ca sa castigi in privat bine.
Am specificat ca la privatul roman, nu la multinationale, muncesti pe bani putini.

Aceasta postare a fost editata de gheorghe35: 25 October 2008 - 08:34 PM

0

#30 Utilizator offline   Walpurgisnacht 

• Mironosiţă
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 25 October 2008 - 08:42 PM

Vezi postareagheorghe35, la Oct 25 2008, 08:33 PM, a spus:

Nu stiu unde ai vazut sefi tineri in administratie. Poate in orasele mici, si acolo sunt plasati cu pile nu politic.

Adevar graiesit, la tara, la Bucuresti, din experienta nu din ziare, iti spun ca posturile mari sunt politice. Vrei sa dau si nume, si partide si locuri?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 14 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic