sau Inregistrare

• 53 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Exista Spiritul Relelor,DRACU? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Andruta* 

• miss tache
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 19-August 05

Scris 03 September 2005 - 09:45 PM

Ma gandeam daca exista Cel Rau asa cum isi face prezenta in fiecare zi Dumnezeu?si mi-am dat un raspuns simplu:NU....Pentru ca daca ar exista,nu am fi ceea ce suntem azi...exista doar oameni buni si rai,pentru ca ei aleg sa fie asa...viata e o alegere pe care ne-a oferit-o Cel De Sus!!!
0

#2 Utilizator offline   Kyrmus 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Validating
  • Inregistrat: 10-August 05

Scris 04 September 2005 - 05:16 PM

Nu cred ca exista dracu pentru ca nu cred in existenta raului, dar nici in existenta binelui. Dupa cum am spus la alt topic, totul este o chestie de perspectiva, o persoana putand fi in acelasi timp si "rea" si "buna" (este rea pentru anumiti oameni, bna pentru altii)
Si da, ai dreptate, noi alegem aa cum vrem sa fim, totul depinde de noi....
0

#3 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 04 September 2005 - 09:53 PM

Neo_Xcess, la Sep 4 2005, 06:16 PM, a spus:

Nu cred ca exista dracu pentru ca nu cred in existenta raului, dar nici in existenta binelui. Dupa cum am spus la alt topic, totul este o chestie de perspectiva, o persoana putand fi in acelasi timp si "rea" si "buna" (este rea pentru anumiti oameni, bna pentru altii)
Si da, ai dreptate, noi alegem aa cum vrem sa fim, totul depinde de noi....
[snapbacca]66008[/snapbacca]

Corect.
0

#4 Utilizator offline   deea_s 

• Andreea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-October 04

Scris 04 September 2005 - 10:12 PM

Nu cred ca exista rau sau bine.Ce este bine pentru tine este rau pentru celalalt si invers.
Asa ca sa defineasca cineva notiunile de "bine"si "rau"daca poate.
0

#5 Utilizator offline   dan-marius 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 04 September 2005 - 10:20 PM

deea_s, la Sep 4 2005, 11:12 PM, a spus:

Nu cred ca exista rau sau bine.Ce este bine pentru tine este rau pentru celalalt si invers.
Asa ca sa defineasca cineva notiunile de "bine"si "rau"daca poate.
[snapbacca]66076[/snapbacca]

Raul si binele la nivel personal sint diferite de raul si binele la nivelul societatii. Trebuie tinut seama de aceste diferente.
0

#6 Utilizator offline   anomalia 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 14-August 05

Scris 04 September 2005 - 10:37 PM

bine,"rau si bine" nu intelegeti.."moral si imoral",condanmnabil,,inuman...astea merg? sau si astea depind de pozitia avuta pe scaun si de punctul de fuga de pe linia orizontului?:De
Exista BINE si RAU..bineinteles ca exista.Si in general se traduce prin ce ne-am dori sau nu ne-am dori sa faca si altii in ceea ce ne priveste.simplist explicat!
0

#7 Utilizator offline   Victor Apostu 

• menumorut
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 01-June 04

Scris 04 September 2005 - 10:58 PM

andruta1985, la Sep 3 2005, 10:45 PM, a spus:

Ma gandeam daca exista Cel Rau asa cum isi face prezenta in fiecare zi Dumnezeu?si mi-am dat un raspuns simplu:NU....Pentru ca daca ar exista,nu am fi ceea ce suntem azi...exista doar oameni buni si rai,pentru ca ei aleg sa fie asa...viata e o alegere pe care ne-a oferit-o Cel De Sus!!!
[snapbacca]65944[/snapbacca]

Eu cred ca " dracu' " este de fapt un mijloc prin care Biserica incearca sa apeleze la cel mai eficient mod de manipulare: manipularea prin frica. In consecinta, el exista special pentru a speria si a -la pune pe omul simplu intr-o situatie practic fara iesire: alegerea intre Dumnezeu si Diavol...In fine, incearca sa-ti imaginezi un diavol, asa cum poti sa ti-la imaginezi stind acasa, si vei avea surpriza sa constati ca in natura gasesti lucruri mult mai impresionante, care linistit pot cistiga acest apelativ, dar fara de care fragilul nostru echilibru ecologic ar avea de suferit si in cele din urma si noi, oamenii...Pina la urma totul se intrepatrunde, totul are un rol bine definit. Ceea ce pentru un individ este rau, pentru altul poate fi bun...etc.
0

#8 Utilizator offline   Marika 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 04-April 05

Scris 04 September 2005 - 11:01 PM

Totul depinde de modul in care percepem lucrurile. In mare vorbind, binele se defineste prin ceea ce ne este favorabil iar raul prin ceea ce este nefavorabil si in contra interesului nostru.
0

#9 Utilizator offline   anomalia 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 14-August 05

Scris 04 September 2005 - 11:25 PM

maricaul, la Sep 4 2005, 11:01 PM, a spus:

Totul depinde de modul in care percepem lucrurile. In mare vorbind, binele se defineste prin ceea ce ne este favorabil iar raul prin ceea ce este nefavorabil si in contra interesului nostru.
[snapbacca]66087[/snapbacca]

incredibil...
cred ca ce scriu nu se vede.sigur am cerneala simpatica la tastatura.Nu e vorba aici de interventia americana in Iraq sau in serbia.sa depinda de punctul de vedere.sa OMORI de exemplu nu conteazadin punctul cui de vedere tot rau e. Acum nu veniti cu o tampenie de genul sa violezi e bine din punct de vedere al violatorului.Asa cum sa dai o paine de pomana nu este rau,decat poate din punctul de vedere al sobolanului care ar manca-o daca o arunci.Daca vreti sa vorbiiti numai sa va aflati in treaba,puteti spune ca "raul si binele nu exista,depinde doar de ce parte a carosabilului stai". :Pe
bla! bla! bla!
0

#10 Utilizator offline   dan-marius 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 04 September 2005 - 11:28 PM

anomalia, la Sep 5 2005, 12:25 AM, a spus:

incredibil...
cred ca ce scriu nu se vede.sigur am  cerneala simpatica la tastatura.Nu e vorba aici de interventia americana in Iraq sau in serbia.sa depinda de punctul de vedere.sa OMORI de exemplu nu conteazadin punctul cui de vedere tot rau e.

Spune-mi, sa omori un om ca sa salvezi 10, 100 sau 1000 e rau?

anomalia, la Sep 5 2005, 12:25 AM, a spus:

Acum nu veniti cu o tampenie de genul sa violezi e bine din punct de vedere al violatorului.Asa cum sa dai o paine de pomana nu este rau,decat poate din punctul de vedere al sobolanului care ar manca-o daca o arunci.Daca vreti sa vorbiiti numai sa va aflati in treaba,puteti spune ca "raul si binele nu exista,depinde doar de ce parte a carosabilului stai". :Pe
bla! bla! bla!
[snapbacca]66088[/snapbacca]

Pai da, se poate spune asta. Chiar daca nu e 100% corecta.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 53 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Jertfa lui Isus
Este ea valabila?
rugina pamantului  106 12.475
Topic inchis Biblia MP3
in limba ramana
Babes  5 7.816
Hot Topic (New) Atasamente Noul Papa roportal  20 7.947
Hot Topic (New) Stiinta ca dogma Pixelut  37 10.194
Hot Topic (New) Spre ce poate duce religia ?
...Ce actiuni extreme sunt facute in numele credintei ?
XoXoXo  19 3.511