Ei... stiu ca fac si ei... dar LG le face implicit... adica la ei DVD-RW e si DVD-RAM...
intel pentium 4 cpu's temperatura ridicata
Scris 13 January 2006 - 12:47 PM
Herr Spiegellman
Procesorul ala care sta la 39 grade !!!!
CPU-Z version 1.30
----------------------
Number of CPUs 1
APIC ID 0
Name Intel Pentium 4
Code name Northwood
Specification Intel® Pentium® 4 CPU 2.00GHz
Family/Model/Stepping F24
Extended Family/Model 0/0
Brand ID 9
Package mPGA-478
Core Stepping B0
Technology 0.13µ
Instructions Sets MMX, SSE, SSE2
Clock Speed 1995.0 MHz
Clock multiplier x20.0
Front Side Bus Frequency 99.8 MHz
Bus Speed 399.0 MHz
Stock frequency 2000 MHz
L1 Data Cache 8 KBytes, 4-way set associative, 64 Bytes line size
L1 Trace Cache 12 Kµops, 8-way set associative
L2 Cache 512 KBytes, 8-way set associative, 64 Bytes line size
L2 Speed 1995.0 MHz (Full)
L2 Location On Chip
L2 Data Prefetch Logic yes
L2 Bus Width 256 bits
---------------------------------------------------------------------------------
Si memoria aia care MERGE in Dual chanel
Memory SPD
------------------------------------------------------------------------------
DIMM #1
General
Memory type DDR-SDRAM
Manufacturer (ID) Samsung (CE00000000000000)
Size 256 MBytes
Max bandwidth PC3200 (200 MHz)
Part number M3 68L3223FTN-CCC
Serial number F4088CA7
Manufacturing date Week 49/Year 05
Attributes
Number of banks 1
Data width 64 bits
Correction None
Registered no
Buffered no
Timings table
Frequency (MHz) 166 200
CAS# 2.5 3.0
RAS# to CAS# delay 3 3
RAS# Precharge 3 3
TRAS# 7 8
DIMM #3
General
Memory type DDR-SDRAM
Manufacturer (ID) Nanya Technology (7F7F7F0B00000000)
Size 256 MBytes
Max bandwidth PC2100 (133 MHz)
Part number M2U25664DS88A0G-75
Manufacturing date Week 28/Year 02
Attributes
Number of banks 1
Data width 64 bits
Correction None
Registered no
Buffered no
Timings table
Frequency (MHz) 100 133
CAS# 2.0 2.5
RAS# to CAS# delay 2 3
RAS# Precharge 2 3
TRAS# 5 6

Te rog sa te informezi inainte de a da peste nas...
Procesorul ala care sta la 39 grade !!!!
CPU-Z version 1.30
----------------------
Number of CPUs 1
APIC ID 0
Name Intel Pentium 4
Code name Northwood
Specification Intel® Pentium® 4 CPU 2.00GHz
Family/Model/Stepping F24
Extended Family/Model 0/0
Brand ID 9
Package mPGA-478
Core Stepping B0
Technology 0.13µ
Instructions Sets MMX, SSE, SSE2
Clock Speed 1995.0 MHz
Clock multiplier x20.0
Front Side Bus Frequency 99.8 MHz
Bus Speed 399.0 MHz
Stock frequency 2000 MHz
L1 Data Cache 8 KBytes, 4-way set associative, 64 Bytes line size
L1 Trace Cache 12 Kµops, 8-way set associative
L2 Cache 512 KBytes, 8-way set associative, 64 Bytes line size
L2 Speed 1995.0 MHz (Full)
L2 Location On Chip
L2 Data Prefetch Logic yes
L2 Bus Width 256 bits
---------------------------------------------------------------------------------
Si memoria aia care MERGE in Dual chanel
Memory SPD
------------------------------------------------------------------------------
DIMM #1
General
Memory type DDR-SDRAM
Manufacturer (ID) Samsung (CE00000000000000)
Size 256 MBytes
Max bandwidth PC3200 (200 MHz)
Part number M3 68L3223FTN-CCC
Serial number F4088CA7
Manufacturing date Week 49/Year 05
Attributes
Number of banks 1
Data width 64 bits
Correction None
Registered no
Buffered no
Timings table
Frequency (MHz) 166 200
CAS# 2.5 3.0
RAS# to CAS# delay 3 3
RAS# Precharge 3 3
TRAS# 7 8
DIMM #3
General
Memory type DDR-SDRAM
Manufacturer (ID) Nanya Technology (7F7F7F0B00000000)
Size 256 MBytes
Max bandwidth PC2100 (133 MHz)
Part number M2U25664DS88A0G-75
Manufacturing date Week 28/Year 02
Attributes
Number of banks 1
Data width 64 bits
Correction None
Registered no
Buffered no
Timings table
Frequency (MHz) 100 133
CAS# 2.0 2.5
RAS# to CAS# delay 2 3
RAS# Precharge 2 3
TRAS# 5 6

Te rog sa te informezi inainte de a da peste nas...
Scris 28 July 2006 - 10:23 PM
Pe vremea lu Pentium III intel se scria cu I mare?..pt ca mi s-a intamplat sa curat putin prin carcasa si sa scot radiatorul si coolerul de la cpu.mi s-a parut ca pasta siliconica cam expirase dupa 4 ani..asa ca am folosit o pasta..nush exact ce contine dar se utilizeaza in scopul racirii tranzistoarelor.am uns frumos si am dat fuga in SpeedFan 4.09 sa vad cum merge treaba. stupoare! temperatura in carcasa 39C, hdd 33C si procesorul 92C!!trag repede din priza si ma scarpin in cap .."Strong,Healthy..Naturally"! asta a fost prima idee, sa pun oleaca de Colgate sa-mi racoresc procesorul. mi-era frica k fluorul sa nu-mi corodeze chipul dar am incercat totusi. am montat frumos la loc si am deschis SpeedFan. temperatura in carcasa si pe hdd a ramas aceeasi dar la procesor nu mi-a mai trecut pragul de 52C..adica oscileaza in functie de activitatea procesorului (800MHz) de la 38 la 52C.
Amuzant..nu sper sa-mi tina pasta de dinti mai mult de o saptamana dar e o solutie de moment.Acuma intreb..pentru procesorul (I?)intel Pentium III ce temperaturi sunt normale?si ce pasta siliconica imi recomandati?
Amuzant..nu sper sa-mi tina pasta de dinti mai mult de o saptamana dar e o solutie de moment.Acuma intreb..pentru procesorul (I?)intel Pentium III ce temperaturi sunt normale?si ce pasta siliconica imi recomandati?
Aceasta postare a fost editata de mumulop: 28 July 2006 - 10:25 PM
Scris 29 July 2006 - 01:50 AM
deci
pasta de dinti?? o sa incerc si eu! acuma pe bune, am vazut procesoare Intel Celeron p3 si p4 folosite fara pasta termoconductoare. Desigur, ajungeau pana pe la 45 de grade, dar hey(!), la ce te astepti?
Deci procul zici ca are o temperatura de 60 de grade. Pei ori e Prescott, si atunci schimbi coolerul cu unul mai performant, ori nu e, si atunci te intrebi ce mama naibii are. Parerea mea umila este, daca ai unde sa faci asta, sa pui procul pe alta placa de baza, daca se poate asemanatoare cu a ta. Si vezi daca e instabil sau nu. Nu stiu, poate un expert ma corecteaza, dar la temperaturile alea fenomentale, nu e afectata putin si placa de baza?
Deci procul zici ca are o temperatura de 60 de grade. Pei ori e Prescott, si atunci schimbi coolerul cu unul mai performant, ori nu e, si atunci te intrebi ce mama naibii are. Parerea mea umila este, daca ai unde sa faci asta, sa pui procul pe alta placa de baza, daca se poate asemanatoare cu a ta. Si vezi daca e instabil sau nu. Nu stiu, poate un expert ma corecteaza, dar la temperaturile alea fenomentale, nu e afectata putin si placa de baza?
Scris 29 July 2006 - 08:39 AM
Revenind la problema initiala ... daca temperatura in carcasa e normala 20-30 grade iar a procului sa treaca cu mult peste 60 ... e clar racirea e problema.
Si io am la fel un prescot la 3,0 Ghz si o placa tot asusp5p800 (dar fara S sau MS) -- luat din bucati si nu de la firma sau magazin pentru ca sa fim seriosi ... garantzia asta la romani e mai mult de reclama ... cand se strica ceva --- asta e ramai cu ochii in soare !! asa ce vroiam sa spun e ca cel de la magazin care o montat sistemu putea fi cu mai multa sau mai putina experientza... cu mai multa sau mai putina responsabilitate sau motivare !!
Ideea e ca pasta conductoare "mai ales la prescoturi" este de 10x mai importanta decat tot radiatoru sau cooleru de pe proc... asa ca n-ar fi exclus ca cel care ti-o montat systemu sa-ti fi pus alt tip de pasta conductoare ("de 2 lei") in locul celei care vine in cutia procului (cea recomandata de producator) si care e de 10x mai buna si de 2-3x mai scumpa !!! -- nu stiu daca se poate verifica chestia asta dar e o posibilitate.
Ar mai putea fi o chestie sa nu fie fixat cum trebuie cooleru pe proc da nu cred daca zici ca l-ai mai dus la magazin si nimik ...
Ziceai ca coolerul tau se invarte la 3700 -- al meu nu depaseste 2700 nici cand ma joc ... si nici nu urca mai mult de 56-57 de grade -- !! tre sa vezi sa nu fie setat din bios la maxim -- si daca e pe 4 pini tre sa-l selectezi corespunzator si in bios !!!
Cum iti ziceam al meu nu depaseste 60 de grade orice as juca sau orice i-as da sa faca !!! fara sa am nush' ce sisteme de ventilatoare decat 1 la cutie si 1 la sursa care scoteau aeru afara !! recent din lipsa de ocupatie am mai pus 2 in fatza si 1 la sursa care sa traga mai cu tupeu aeru cald din interior mai ales pe caldurile astea
... si toate astea conectate la un fan controller ... 
Asadar, deci, prin urmare, la prescoturi MARE ATENTIE LA PASTA TERMOCONDUCTOARE si la modul in care este aplicata !!
Si io am la fel un prescot la 3,0 Ghz si o placa tot asusp5p800 (dar fara S sau MS) -- luat din bucati si nu de la firma sau magazin pentru ca sa fim seriosi ... garantzia asta la romani e mai mult de reclama ... cand se strica ceva --- asta e ramai cu ochii in soare !! asa ce vroiam sa spun e ca cel de la magazin care o montat sistemu putea fi cu mai multa sau mai putina experientza... cu mai multa sau mai putina responsabilitate sau motivare !!
Ideea e ca pasta conductoare "mai ales la prescoturi" este de 10x mai importanta decat tot radiatoru sau cooleru de pe proc... asa ca n-ar fi exclus ca cel care ti-o montat systemu sa-ti fi pus alt tip de pasta conductoare ("de 2 lei") in locul celei care vine in cutia procului (cea recomandata de producator) si care e de 10x mai buna si de 2-3x mai scumpa !!! -- nu stiu daca se poate verifica chestia asta dar e o posibilitate.
Ar mai putea fi o chestie sa nu fie fixat cum trebuie cooleru pe proc da nu cred daca zici ca l-ai mai dus la magazin si nimik ...
Ziceai ca coolerul tau se invarte la 3700 -- al meu nu depaseste 2700 nici cand ma joc ... si nici nu urca mai mult de 56-57 de grade -- !! tre sa vezi sa nu fie setat din bios la maxim -- si daca e pe 4 pini tre sa-l selectezi corespunzator si in bios !!!
Cum iti ziceam al meu nu depaseste 60 de grade orice as juca sau orice i-as da sa faca !!! fara sa am nush' ce sisteme de ventilatoare decat 1 la cutie si 1 la sursa care scoteau aeru afara !! recent din lipsa de ocupatie am mai pus 2 in fatza si 1 la sursa care sa traga mai cu tupeu aeru cald din interior mai ales pe caldurile astea
Asadar, deci, prin urmare, la prescoturi MARE ATENTIE LA PASTA TERMOCONDUCTOARE si la modul in care este aplicata !!
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
probleme vizualizare filme pe DVD-ul calculatorului | ginela | 1 | 3.034 |
|
Caut placa de baza laptop
urgent |
Aliana | 2 | 7.886 |
|
vreau RAM pt laptop