sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Consultanta imobiliara ajutor va rog ! Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Tony_da_Man 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 02-October 08

Scris 03 October 2008 - 02:02 PM

salutare tuturor! st un membru nou al acestui forum dar sper sa raman mult timp deoarece sectiunea economica este super tare...am cateva intrebari pt membrii forumului deoarece am vazut(citit) cativa membrii care chiar aveau habar de cateva chestii...

sunt student in anul 2 la ASE.

ma gandisem sa desfasor o activitate gen consultanta imobiliara...eu pot desfasura aceasta activitate(contracte, comisioane, etc) fara sa fiu srl sau pfa sau chiar af ??? de ex: daca io raman persoana fizica pot prin intermediul unui contract sa cer beneficiarului servicilor mele un comision...???

sau dati-mi un sfat...care este cea mai usoara cale de a reusi cu afacerea asta, consultanta imobiliara???

va multumesc anticipat pentru raspuns!
0

#2 Utilizator offline   sorin5 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 23-August 08

Scris 03 October 2008 - 04:14 PM

Vezi postareaTony_da_Man, la Oct 3 2008, 02:02 PM, a spus:

salutare tuturor! st un membru nou al acestui forum dar sper sa raman mult timp deoarece sectiunea economica este super tare...am cateva intrebari pt membrii forumului deoarece am vazut(citit) cativa membrii care chiar aveau habar de cateva chestii...

ma gandisem sa desfasor o activitate gen consultanta imobiliara...eu pot desfasura aceasta activitate(contracte, comisioane, etc) fara sa fiu srl sau pfa sau chiar af ??? de ex: daca io raman persoana fizica pot prin intermediul unui contract sa cer beneficiarului servicilor mele un comision...???

sau dati-mi un sfat...care este cea mai usoara cale de a reusi cu afacerea asta, consultanta imobiliara???

E dificil Orice venit ,indiferent cum este obtinut,este impozitat Persoana fizica din cite stiu se autorizeaza pe baza de scoala Daca esti persoana fizica poti cere plata pentru serviciile prestate si eliberezi bon Poti incerca un fel de"asistenta" la o firma de consultanta Tu executi consultanta,eliberezi factura pe numele firmei si primesti un procent din suma de pe factura Dar asta este doar intre tine si patron
0

#3 Utilizator offline   Tony_da_Man 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 02-October 08

Scris 03 October 2008 - 07:35 PM

Vezi postareasorin5, la Oct 3 2008, 05:14 PM, a spus:

E dificil Orice venit ,indiferent cum este obtinut,este impozitat Persoana fizica din cite stiu se autorizeaza pe baza de scoala Daca esti persoana fizica poti cere plata pentru serviciile prestate si eliberezi bon Poti incerca un fel de"asistenta" la o firma de consultanta Tu executi consultanta,eliberezi factura pe numele firmei si primesti un procent din suma de pe factura Dar asta este doar intre tine si patron

dar cum procedez in cazul acesta: eu livrez serviciul de consultanta, apoi inchei cu clientul o hitanta de mana din care sa reiasa ca l-am imprumutat cu ceva timp in urma cu o suma de bani pe care trebuie sa o restituie...(as putea sa percep bani si fara sa fac nici un bon ceva dar cu chitanta am apoi garantia ca imi va restitui banii
0

#4 Utilizator offline   bydy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Moderator onorific
  • Inregistrat: 19-March 06

Scris 03 October 2008 - 11:48 PM

Vezi postareaTony_da_Man, la Oct 3 2008, 08:35 PM, a spus:

dar cum procedez in cazul acesta: eu livrez serviciul de consultanta, apoi inchei cu clientul o hitanta de mana din care sa reiasa ca l-am imprumutat cu ceva timp in urma cu o suma de bani pe care trebuie sa o restituie...(as putea sa percep bani si fara sa fac nici un bon ceva dar cu chitanta am apoi garantia ca imi va restitui banii

:)

Pai vine omul la tine pt o consultanta ,il duci sa vada imobilul si dupa aceea ii propui un act de imprumut ? :kiss:

Eventual il pui sa garanteze cu imobilul cumparat ! :airkiss:

Ai prins tu o idee ... da` mai bine te lasi, si te angajezi la o firma, cu contract , 4 H / zi. ;)
0

#5 Utilizator offline   fnicolici1 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 03-August 07

Scris 04 October 2008 - 10:38 PM

Vezi postareaTony_da_Man, la Oct 3 2008, 03:02 PM, a spus:

Salut Tony,
- ca persoana fizica, poti sa-i ceri "beneficiarului servicilor tale" un 'comision'. De fapt trebuie sa inchei cu acesta un contract de prestari servici - intre tine si beneficiar. Contractul trebuie reactualizat la 12 luni. In urma acestui contract nu primesti comision ci salariu - cu taxele aferente pentu pensie si casa de sanatate. Beneficiarul contractului...o sa plateasca si el alte taxe la stat.
Poti sa inchei astfel de contracte de prestari servicii cu "n" firme.

Vezi ca, fiind persoana fizica care obtine venituri suplimentare din ..." trebuie sa-ti declari veniturile (actuale sau estimate) la administratia financiara de unde aparti cu domiciliul ...ca sa te impoziteze si acestia cu 16%.

fn
0

#6 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 05 October 2008 - 01:33 AM

In pricipiu poti orice. Depinde numai ce anume urmaresti tu.
Dar calea cea mai sigura si nu poate cea mai simpla este SRL-ul.
Fiindca in felul acesta in caz de ai vre-un litigiu legat de platile srrviciilor tale, este mult mai usor de rezolvat problema.
Daca tu iti oferi serviciile sub o alta forma juridica, este mai greu de rezolvat si de dovedit ca cineva iti este dator.
Si mai apoi ai multe facilitati ca student, daca iti faci srl. Si fiscale, daca nu ma insel.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Poll (No New) Chestionar:    O eventuala reintroducere a pedepsei cu moartea * * * * -
Chestionar: ati fi de acord, daca, prin absurd, s-ar pune problema ei
DORO  431 58.617
Replici noi Buletin la 18 ani cu schimbare de domiciliu in alt jud Dfanyy  1 1.011
Hot Topic (New) Intelegerea legislatiei harald  26 6.023
Replici noi Pot merge singur?
Verona-bucuresti (blue air) minor 15 ani
Dragos.  2 1.138
Replici noi examen itm
examen itm
crisa30  6 17.415