sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Calatorii de vis Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   tosca_5 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 18-March 07

Scris 03 October 2008 - 10:21 AM

Am
gasit astazi in posta mea,cred ca Petra este un loc misterios si care ar merita vazut.

http://viaggi.libero.it/fotogallery/il_via...ssonc=651343502
0

#2 Utilizator offline   rintintin 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 25-September 08

Scris 04 October 2008 - 12:58 AM

Da intradevar Petra merita vazuta am fost cu ani in urma acolo si e fantastic
0

#3 Utilizator offline   tosca_5 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 04 October 2008 - 05:13 PM

Poate imi pvesteste ceva , eu nu am fost,nu stiu daca voi ajunge vreodata sa o vizitez ,dar ma intereseaza mult ,ma fascineaza....mi-ar placea sa aud si parerea cuiva care a vizitat-o,nu -mi ajunge doar ce am citit.

Aceasta postare a fost editata de tosca_5: 04 October 2008 - 05:14 PM

0

#4 Utilizator offline   P__P 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 14-March 08

Scris 05 October 2008 - 04:40 PM

tarom,plecare spre iordania ora 23.50, cost bilet 385 E (la intoarcere plecarea din Amman este la ora 04.20)
taxa viza 32 $, se plateste in bucuresti la ambasada (nu mai exista taxa de 7$ care se platea la iesirea din Iordania)
durata zborului 2h50min ; moneda: dinarul iordanian( J.D ); rata schimb: 100$=70JD;100E=96JD
am stat la un vechi prieten la amman si am avut masina, altfel e destul de greu de vizitat daca nu se merge in cadru organizat;se pot inchiria masini la pretul de 15JD/zi;autoturismele pe motorina sunt interzise asa ca nu o sa gasiti decat motorizari pe benzina.1L benzina=0.43 JD.traficul este o nebunie asa ca mare atentie daca va hotarati sa inchiriati o masina.
pot sa va spun ca ceea ce se vede pe net reprezinta cam 1% din frumusetea reala a Iordaniai ; merita din plin o cheltuiala din bugetul propriu
preturile sunt mai mici decat in Romania la toate produsele cu o singura exceptie : berea

Nu recomand sa mergeti vara in Iordania: am fost in Aprilie si era deja ff cald!
Si nu recomand sa stati la hoteuluri care sunt situate in centru, in apropierea moscheelor! Persoanele care au avut acc “noroc” trebuiau sa se trezeasca mereu la 4.30 cand incepea trezirea ptr rugaciune! Si apoi continua din 30 in 30 de min ...
Iordanienii si Sirienii sunt foarte incantati de romani! Majoritatea au cunostinte care au facut medicina in Romania si stiu multe lucruri despre tara noastra! + aveti grija ce vorbiti: multi stiu romana din cauzele descrise mai sus! In general in zona Romania este privita ff bine si Romanii sunt mai bine tratati decat cei din V europei!
Iordania este mai orientata spre Vest decat Siria momentan, dar ambele sunt supuse globalizarii: majoritatea produselor sunt chinezesti, muzica la TV este Indiana si in curand cred ca adevaratele produse arabe vor disparea complet. In Siria inca rezista ... dar nu cred ca multa vreme! Recomand o calatorie in zona cat mai repede ...
0

#5 Utilizator offline   tosca_5 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 06 October 2008 - 12:50 AM

Vezi postareaP__P, la Oct 5 2008, 04:40 PM, a spus:

tarom,plecare spre iordania ora 23.50, cost bilet 385 E (la intoarcere plecarea din Amman este la ora 04.20)
taxa viza 32 $, se plateste in bucuresti la ambasada (nu mai exista taxa de 7$ care se platea la iesirea din Iordania)
durata zborului 2h50min ; moneda: dinarul iordanian( J.D ); rata schimb: 100$=70JD;100E=96JD
am stat la un vechi prieten la amman si am avut masina, altfel e destul de greu de vizitat daca nu se merge in cadru organizat;se pot inchiria masini la pretul de 15JD/zi;autoturismele pe motorina sunt interzise asa ca nu o sa gasiti decat motorizari pe benzina.1L benzina=0.43 JD.traficul este o nebunie asa ca mare atentie daca va hotarati sa inchiriati o masina.
pot sa va spun ca ceea ce se vede pe net reprezinta cam 1% din frumusetea reala a Iordaniai ; merita din plin o cheltuiala din bugetul propriu
preturile sunt mai mici decat in Romania la toate produsele cu o singura exceptie : berea

Nu recomand sa mergeti vara in Iordania: am fost in Aprilie si era deja ff cald!
Si nu recomand sa stati la hoteuluri care sunt situate in centru, in apropierea moscheelor! Persoanele care au avut acc “noroc” trebuiau sa se trezeasca mereu la 4.30 cand incepea trezirea ptr rugaciune! Si apoi continua din 30 in 30 de min ...
Iordanienii si Sirienii sunt foarte incantati de romani! Majoritatea au cunostinte care au facut medicina in Romania si stiu multe lucruri despre tara noastra! + aveti grija ce vorbiti: multi stiu romana din cauzele descrise mai sus! In general in zona Romania este privita ff bine si Romanii sunt mai bine tratati decat cei din V europei!
Iordania este mai orientata spre Vest decat Siria momentan, dar ambele sunt supuse globalizarii: majoritatea produselor sunt chinezesti, muzica la TV este Indiana si in curand cred ca adevaratele produse arabe vor disparea complet. In Siria inca rezista ... dar nu cred ca multa vreme! Recomand o calatorie in zona cat mai repede ...

Multumescccc,n ma asteptam la atatea amanunte ...utile!
0

#6 Utilizator offline   tosca_5 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 12 October 2008 - 01:17 AM

TRIBUTO A PAVAROTTI, DOMENICA CONCERTO A PETRA
12 octombrie 1935 . Astazi ar fi implinit 73 de ani.

Andrea Bocelli, Lorenzo "Jovanotti" Cherubini, Laura Pausini, Sting che si esibira' con il liutista Edin Karamazov, Zucchero saranno domenica a Petra, in Giordania, per "celebrare" con un concerto Luciano Pavarotti. Il tributo inizia domani con un memorial per proseguire domenica col concerto. A ideare questo appuntamento sono state, insieme, la principessa Haya - figlia del defunto Re Hussein di Giordania - e Nicoletta Mantovani. Domani si terra' il memorial con la partecipazione di illustri personalita', tra cui ambasciatori delle Nazioni Unite, politici italiani e giordani, diplomatici e artisti internazionali, oltre alla Famiglia Reale Giordana, amici, famigliari e collaboratori del maestro Pavarotti. Domenica 12 ottobre, i piu' grandi artisti della musica classica e leggera si esibiranno, nel giorno del compleanno di Pavarotti, in un live che si preannuncia gia' come unico e irripetibile e che si terra' all'interno della zona storica di Petra. Prodotto dall'impresario Harvey Goldsmith CBE, gia' autore, insieme a Bob Geldof, dello storico Live AID del 1985 e del piu' recente Live 8 (2005), il concerto vedra' alternarsi sul palco alcuni dei piu' grandi artisti del mondo della musica leggera che in passato si sono esibiti con il Maestro nelle edizioni del "Pavarotti & Friends": Andrea Bocelli, Lorenzo "Jovanotti" Cherubini, Laura Pausini, Sting che si esibira' con il liutista Edin Karamazov, Zucchero. Non mancheranno anche i grandi nomi della lirica e della musica classica che hanno accompagnato il Maestro nell'arco della sua vita: Roberto Alagna, Jose' Carreras, Angela Gheorghiu, Andrea Griminelli, Cynthia Lawrence, Aleem Quandour. A dirigere l'orchestra sara' il Maestro Eugene Kohn. Il ricavato del concerto andra' a supporto dell'UNHCR (Alto Commissariato delle Nazioni Unite per i Rifugiati) e del WFP (o PAM - Programma Alimentare Mondiale delle Nazioni Unite), cooperanti nel progetto umanitario in Afghanistan per rendere possibile il rientro dei rifugiati, soprattutto donne e bambini, dando loro la speranza di nuova vita. A beneficiare dei proventi del concerto sara' anche il PNT (Petra National Trust), un'associazione locale non governativa e non-profit impegnata nella costruzione di un centro per bambini disabili della citta'. L'evento e' stato supportato dal Gruppo Mediaset, che ha deciso di trasmetterlo in esclusiva per l'Italia e la Spagna. Omaggio a Pavarotti andra' in onda su Retequattro, mercoledi' 22 ottobre alle ore 21.15 e, successivamente, su Iris (il canale del cinema d'autore, della musica e della cultura visibile gratuitamente sulla piattaforma digitale terrestre) e Telecinco.(AGI) - Roma, 10 ott. -
0

#7 Utilizator offline   tosca_5 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 15 October 2008 - 09:47 PM

http://www.youtube.c...h?v=XMqUVgvufFQ

http://www.youtube.com/watch?v=KIhFm9T-uU0...feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=y98HIYFjsL4...feature=related
0

#8 Utilizator offline   tosca_5 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 16 October 2008 - 04:16 PM

Vezi postarearintintin, la Oct 4 2008, 12:58 AM, a spus:

Da intradevar Petra merita vazuta am fost cu ani in urma acolo si e fantastic

Daca ai fost de ce nu ne impartasesti si noua din emotia pe care ai trait-o ?
Da- ne cateva amanunte de voiaj , atmosfera , tot ce ti-a ramas in memorie.
0

#9 Utilizator offline   tosca_5 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 11 November 2008 - 12:21 AM

Non ti scordar di me

0

#10 Utilizator offline   vaca_cu_cabina 

• הילדה היהו
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 23-July 08

Scris 01 February 2009 - 11:25 AM

N-am fost in Iordania desi am avut ocazia...
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Peloponez florinbad  26 4.044
Replici noi Argentina ericasalta  1 1.480