Supra-responsabilizarea,mie mi se pare tot una cu vinovatia...e oare responsabilitatea asta asa o calitate mareata,sau e o sursa de vinovatie si ingrijorare,o manifestare a fricii,care incearca sa obtina un ,,control'' asupra tuturor aspectelor vietii...
Si o fi iresponsabilitatea asa un defect cumplit,sau e singura cale pentru a inceta sa ne facem griji,si sa ne impovaram pana la angoasa si depresie cu probleme?
Am din ce in ce mai mult,impresia ca fara iresponsabilitate,e imposibil sa ne mai si bucuram de viata,sa ne mai si relaxam,sa fim macar impacati,ce sa mai spun de ,,fericiti'' sau ,,bucurosi''...
Daca nu ne facem griji,inseamna ca suntem nesimtiti?
Exista o convingere larg raspandita,ca vinovatia,este singurul lucru care ne impiedica sa fim...rai...asa ca suntem indopati inca din copilarie cu vinovatie...pentru orice.
Suntem invatati sa ne raportam la tot felul de standarde ,si sa ne condamnam daca nu ne ridicam la inaltimea asteptarilor celorlalti...pe care de fapt,le-am preluat.
Si,pe de alta parte,sunt unii,care chiar nu par sa aiba vreo apasare sa faca raul...oare de vina sa fie faptul ca nu li s-a bagat destula...vinovatie pe gat?!
Aceasta postare a fost editata de Arcangelo: 02 October 2008 - 05:21 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS