Reclame nesolicitate prin telefon de la diverse banci, firme baze de date legale?
Scris 23 September 2008 - 11:42 PM
In ultimele luni primesc telefoane vocale/SMS-uri de la diversi reprezentanti ai unor banci/firme cu diverse oferte.
De exemplu, astazi m-a sunat pe mobil (de la un numar "ascuns") un reprezentant de la o banca care mi s-a adresat pe numele si prenumele meu si apoi mi-a zis ca banca lui are o oferta deosebita pentru mine...si a inceput sa-mi zica oferta.
Dupa ce a terminat de zis oferta l-am intrebat: "dar de unde stiti numarul meu de telefon si numele meu?"
Raspuns: dintr-o baza de date.
Apoi l-am intrebat " de ce aveti numarul de telefon "ascuns" pe mobilul meu"?
R: astea sunt setarile din centrala noastra telefonica.
Era vorba de alfabank...la fel am patit si raifainsen...sau cum se numeste si alti asemenea.
Chestia de mai sus se intampla periodic.
Ce nu inteleg eu:
- cum am ajuns in baza de date ale unei banci, firme? - nu am nici un fel de tangente (imprumuturi, conturi...etc) cu nici o banca;
- au voie (legal) diverse banci/firme sa faca publicitate nesolicitata prin telefonie vocala/SMS? - ma gandesc la legea comertului electronic nr. 365/2002;
- sunt firme specializate care "creaza" baze de date si apoi le vand la diversi clienti - banci, firme?
- daca nu sunt firme specializate...cum poate o banca sa apeleze la o baza de date cu caracter confidential si de fapt de unde o obtine?;
Ar mai fi multe de intrebat...dar cum pot sa scap de aceste reclame telefonice/sms nesolicitate. Sa apelez la furnizorul de telefonie mobila? Sau la cine si cum?...legal.
fn
Scris 24 September 2008 - 12:41 AM
Scris 24 September 2008 - 12:48 AM
fnicolici, la Sep 24 2008, 12:42 AM, a spus:
- cum am ajuns in baza de date ale unei banci, firme? - nu am nici un fel de tangente (imprumuturi, conturi...etc) cu nici o banca;
- au voie (legal) diverse banci/firme sa faca publicitate nesolicitata prin telefonie vocala/SMS? - ma gandesc la legea comertului electronic nr. 365/2002;
- sunt firme specializate care "creaza" baze de date si apoi le vand la diversi clienti - banci, firme?
- daca nu sunt firme specializate...cum poate o banca sa apeleze la o baza de date cu caracter confidential si de fapt de unde o obtine?;
Da, din pacate exista firme care comercializeaza baze de date cu adrese de e-mail si telefoane; sau indivizi, naiba ii stie. Cum ajungi in aceste db? Cu usurinta!
wanderley, la Sep 24 2008, 01:46 AM, a spus:
Scris 24 September 2008 - 02:51 AM
fnicolici, la Sep 23 2008, 11:42 PM, a spus:
Intra Romania in Europa...
Eu primesc zilnic zeci de telefoane cu numar privat,de la anumite ziare,de la anumite banci,de la anumite asociatii...Aici e ceva normal,nimeni nu se plange,refuzi sau accepti....Sunt pur si simplu servicii de telemarketing,nu ai de ce sa-ti faci griji.Ca abonat al unei retele telefonice,fara ca numarul tau sa fie secret,e normal...
Doar in caz de esti in baza de date a masonilor si si-au pus in cap sa te extermine
Aceasta postare a fost editata de Hope`: 24 September 2008 - 02:53 AM
Scris 26 September 2008 - 09:07 PM
Hope`, la Sep 24 2008, 03:51 AM, a spus:
Eu primesc zilnic zeci de telefoane cu numar privat,de la anumite ziare,de la anumite banci,de la anumite asociatii...Aici e ceva normal,nimeni nu se plange,refuzi sau accepti....
Pai, dupa cum zici tu ("intra in Romania si Europa"), eu sunt intrata partial - primesc telefoane de telemarketing numai de la banci si firme. Deci, ca sa intru total in Romania si Europa, trebuie sa primesc telefoane de telemarketing si de la ziare si anumite asociatii?
REFORMULEZ problema/intrebare a mea pe forumul de LEGISLATIE: se poate depista legal cum apar eu (nume, numar de telefon) intr-o baza de date de la o banca/firma, cine creaza si vand baze de date si, daca utilizarea acestor baze de date cu caracter privat este legala?.
Si, nu in ultimul rand, (!!!) de ce cei care fac telemarketing suna de obicei cu numar de telefon ascuns?(!!!)
Le este frica de ceva legislatie?...poate ei stiu mai bine.
fn
Scris 26 September 2008 - 09:50 PM
fnicolici, la Sep 26 2008, 08:07 PM, a spus:
REFORMULEZ problema/intrebare a mea pe forumul de LEGISLATIE: se poate depista legal cum apar eu (nume, numar de telefon) intr-o baza de date de la o banca/firma, cine creaza si vand baze de date si, daca utilizarea acestor baze de date cu caracter privat este legala?.
Si, nu in ultimul rand, (!!!) de ce cei care fac telemarketing suna de obicei cu numar de telefon ascuns?(!!!)
Le este frica de ceva legislatie?...poate ei stiu mai bine.
fn
Deci daca datele tale sunt intr-o baza de date, ai ajuns cu voia ta. Si mai mult ca sigur ti-ai si dat acordul ca datele tale sa fie facute public sau instrainate. Poate cand ai semnat sau ti-ai dat acordul nu ai stiut, dar asta este .
Deci este legal.
Si ei te suna cu numar ascuns ca sa nu ii suni inapoi, de aceia .
Aceasta postare a fost editata de laurent-III-rd: 26 September 2008 - 09:51 PM
Scris 26 September 2008 - 10:58 PM
laurent-III-rd, la Sep 26 2008, 10:50 PM, a spus:
Deci este legal.
Si ei te suna cu numar ascuns ca sa nu ii suni inapoi, de aceia .
Nu laurent -III-rd - sunt absolut sigura ca nu mi-am dat acordul...cand mi se cer date personale - facturi de cumparare, login pe diverse site-uri sau alte asemenea le dau aiurea (numar de telefon, adresa, CNP).
Singurele dati cand am dat date personale au fost la cei care imi cereau o adresa pentru a primi facturi in cutia postala: RDS (nu am dat numarul de telefon Vodafon), Vodafon, RENEL (nu am dat numarul de telefon Vodafone). M-am uitat pe contractele respective - nu am bifat nici o casuta din care sa rezulte ca sunt de acord cu datele mele sa fie facute publice...
Cineva, mai inainte, afirma pe acest topic ca sunt firme care creaza baze de date si le vand la terti utilizatori interesati.
Nu cred ca alfabanc sau raifaisen (de exemplu) au copiat baza de date de la vodafon. dar cele dooa banci au o baza de date cu telefonul si numele meu.
Cred ca cele doua banci au obtinut baza de date (unde eram si eu) de undeva...
Sa presupunem, prin absurd, ca mi-am dat acordul ca datele mele personale sa fie publicate, instrainate de diverse firme.
Cum ajung niste banci/firme in posesia datelor mele personale in acest caz? De unde au "baza de date"?
Cine le-o vinde/distribuie?
Repet: nu am tangente cu mediul bancar, banci, imprumuturi, conturi...etc.
Insist totusi: de unde stiu unele firme/banci numele meu, telefon...din ce baza de date?
Are cineva o explicatie practica?
fn
Scris 26 September 2008 - 11:27 PM
Pentru ca am plagiat de undeva (nu mai stiu de unde) urmatorul trick: 'Nu pot sa vorbesc acum, lasati-mi dvs un numar de telefon si va apelez eu cand termin. Cum? Nu puteti sa primiti apeluri pe telefonul personal? Aha. Atunci stiti cum e sa primiti apeluri nedorite'
Aceasta postare a fost editata de K0ntr0VerSy: 26 September 2008 - 11:27 PM
Scris 28 September 2008 - 02:20 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Liniste Publica | Palqq | 3 | 5.543 |
|
Marca CE – pasaportul sistemelor de masura catre piata europeana | SilviaMtP | 0 | 1.097 |
|
cheltuieli de judecata . recurs
rog raspuns cat mai urgent !!!! |
solitudes | 0 | 4.795 |
|
modificari in legislatia civila | klape | 0 | 2.216 |
|
Donatie uzufruct viager | Cdia | 1 | 2.457 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS