sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Alunite Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   bogdan_momita 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 15-December 08

Scris 15 December 2008 - 03:47 PM

atunci am sa ma duc la doctor doar pentru un control...nu mai scot nici una ca-s ale mele si de 22 ani convetuim impreuna :senile:)
0

#22 Utilizator offline   pana _neagra 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 01-December 08

Scris 30 April 2009 - 05:42 PM

Am pe gat vreo 3 alunite care nu mi-au facut probleme niciodata.De cateva saptamani una a inceput sa ma deranjeze.Este de marimea unui bob de orez, maro inchis, iesita in relief, nu si-a modificat aspectul in ultimul timp.Uneori simt niste furnicaturi , alteori o durere de mica intensitate sau chiar intepaturi.Nu am lezat-o, nu port lantisoare, nu merg la solar deci nu-mi dau seama ce a apucat-o...Am fost la dr de familie care m-a trimis direct la oncolog sa mi-o extirpe.Totusi mi-am facut o programare la dermatolog, o sa ma vada peste o saptamana .Pana tunci ma perpelesc de ingrijorare.
Din auzite/studiate alunitele dureroase sunt cancerigene?Va rog mult sa-mi raspundeti!
Multumesc anticipat!
0

#23 Utilizator offline   Win.xp 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 03-August 09

Scris 09 August 2009 - 08:21 PM

am si eu alunite cam mari pe spate dar nu ma dor insa stiu ca ele pot suferi unele modificari in rau.daca te dor ai facut bine ca te-ai dus la dermatolog dar o interventie chirurgicala ar fi cam periculoasa pt alunite
In general alunitele sunt fara semnificatie patologica, insa in unele cazuri se pot transforma in cancer de piele, mai exact in melanom malign. Acesta este cel mai sever tip de cancer de piele si este cauzat cel mai adesea de expunerile scurte la soare, insa intense, spre exemplu intr-un concediu de o saptamana la mare. Aceste expuneri rare la soare, de scurta durata si intense prezinta un inalt risc pentru aparitia cancerului de piele. O alunita cancerigena prezinta de obicei mai multe nuante decat alunitele normale (nevii normali au maxim doua nuante), pata pigmentara este deranjanta, in sesnul ca este puriginoasa (produce manacrimi), poate fi ulcerata, hemoragica, prezinta o crusta fara sa fi fost traumatizata antecedent, are margini neregulate, se poate inflama, infecta etc. Nu este obligatoriu ca toate aceste caracteristici sa apara concomitent, insa prezenta unei singure trasaturi de anormalitate din cele de mai sus ridica suspiciunea de transformare maligna (melanom).
0

#24 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 09 August 2009 - 08:46 PM

pana _neagra, la Apr 30 2009, 08:42 AM, a spus:

Am pe gat vreo 3 alunite care nu mi-au facut probleme ...

Scoate-le pe toate!!! Nu costa mai nimic si o sa ai gat frumos.

Aproape toata lumea a avut probleme cu cateva din acele alunite in forma de bob de orez pe cati am cunoscut.
Nu se stie de la ce apar, insa NU dispar decat de mana doctorului.
Am avut si eu vreo 15-20 acum 10 ani de diferite marimi si doctorul de familie mi le-a scos fara nici o complicatie in cabinetul lui.
Le-a taiat cu o foarfeca, n-au mai crescut insa de la denivelare de hormoni poate sa mai apara, mi-a spus.
Cam asa crede stiinta medicala azi.
0

#25 Utilizator offline   lorelai1907 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 30-January 07

Scris 27 March 2010 - 10:59 PM

Ieri,din greseala,mi-am zgariat un pic o alunita micuta maronie pe care o am pe spate si a sangerat un pic.Azi,din graba ,am zgariat aceeasi alunita.Insa de data asta a sangerat destul de mult.Stiu ca genul asta de tesuturi devin foarte usor maligne.Nu ma doare si nu am avut niciodata probleme cu ea.Voi merge la dermatolog,dupa o perioada in care voi urmari evolutia ei.Insa pana atunci as vrea sa stiu daca a mai trecut cineva prin asa ceva.
0

#26 Utilizator offline   Amarena 

• citeste-mi despre primavara
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 27 March 2010 - 11:17 PM

Da, eu. Nu numai ca am zgariat-o, am rupt-o de tot. N-am remarcat schimbari la ce a ramas din ea. Adica, am agatat-o o data cu unghia, a sangerat, am pus plasture. Am agatat-o si a doua oara, a sangerat, am pus plasture si cand am dat plasturele jos, a cazut si ea. Era intr-un loc in care o atingeam intruna.

Aceasta postare a fost editata de Amarena: 27 March 2010 - 11:23 PM

0

#27 Utilizator offline   Cristinick 

• Aistringas
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Super Moderator
  • Inregistrat: 21-April 08

Scris 27 March 2010 - 11:26 PM

Topic combinat.

Inainte de a deschide un nou topic este recomandat sa folositi functia Cautare.
Daca nu era pe prima pagina mai intelegeam...
0

#28 Utilizator offline   lorelai1907 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 30-January 07

Scris 27 March 2010 - 11:37 PM

Amarena, la Mar 28 2010, 12:17 AM, a spus:

Da, eu. Nu numai ca am zgariat-o, am rupt-o de tot. N-am remarcat schimbari la ce a ramas din ea. Adica, am agatat-o o data cu unghia, a sangerat, am pus plasture. Am agatat-o si a doua oara, a sangerat, am pus plasture si cand am dat plasturele jos, a cazut si ea. Era intr-un loc in care o atingeam intruna.

Te -a durut cand ai agatat-o?Eu si acum am senzatia aia ciudata,desi acum nu o mai simt.Demult ti s-a intamplat?Si era tot din asta maro?

Aceasta postare a fost editata de lorelai1907: 27 March 2010 - 11:41 PM

0

#29 Utilizator offline   Amarena 

• citeste-mi despre primavara
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 27 March 2010 - 11:40 PM

asta-vara.
0

#30 Utilizator offline   marwan 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 18-February 09

Scris 23 July 2010 - 10:59 PM

va salut
am fost la mare si am stat aiurea la soare, astazi am observat ca mi-au aparut 3 alunite pe fata tip "pata" cu diametrul de cam 1 milimetru, mai e vreo sansa se le fac sa dispara acum cand sunt inca la inceput? :flowers: :yahoo: :crazy: ;) 2 din ele sunt pe nas.. :headspin:
o crema ceva..nu exista? nu conteaza cat costa.. :headspin:(

Aceasta postare a fost editata de marwan: 23 July 2010 - 11:01 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou