Windows 7 sa speram la ceva mai bun
Scris 20 September 2008 - 01:52 AM
Scris 20 September 2008 - 02:11 AM
Scris 20 September 2008 - 11:32 AM
Scris 20 September 2008 - 01:28 PM
sistemul e vista home basic pe 32 biti...
dar am vazut si ultimate ruland pe un sistem bun(procesor core2duo cu 2.2 Ghz pe fiecare nucleu, placa video Nvidia 7300 parca, 2 Gb ram hard 500 Gb etc) si mergea divin....rula fara proleme Ym, uTorrent, IE7, si urmaream si un film in format HD 1080....si amicul are sitemul asta de ceva timp si nu a avut nici o problema.....
am spus se comenteaza asa cum se facea si cand s-a trrecut de la win 98 la xp.....ca xp ocupa mult, ca merge greu ca e grafica nush cum....deja ma plictiseste placa asta....vorba ceea sunt acrii strugurii.....
Scris 20 September 2008 - 06:21 PM
dar revenind la windows vista, care ocupa degeaba 1 giga de ram, comparativ cu alte sisteme de operare muuult mai complexe ... sa nu luam linuxul cu beryl care arata muult mai bine decat vista aero, ci sa ne legam mai degraba de variantele server, si cum pe 2008 server inca n-am pus mana, am ca exemplu 2003 standard edition ... care intr-un giga de ram imi suporta 3 conexiuni la distanta, bitcometul cu ~15 task-uri, firefox 3 cu 10 taburi, 4 instante de yahoo messenger deschise, firewall, 2 av-uri, outlook express, office 2007 cu 4 fisiere deschise ... si, ca sa trec de 1 giga, ar trebui sa depun un efort sa deschis mu in window mode, sau, de ce nu, daca vreau interfata lucioasa sa-mi instalez diverse chestii de la stardock. asta pe un amd sempron 2400+, pe socket A, cu 2 giga de ram iar curentul mi-a picat ultima data acum: 6 Days, 2 Hours, 19 Minutes, 6 Seconds
ce primesti in schimb intr-un giga de ram la vista ... o interfata mediocra si 3 ceasuri pe ecran ... atat. ah da ... si mai vrea si 8 giga pe hdd ... pentru ce? asta pe o suita de laptopuri cu 2 giga de ram si procesoare dual-core ... si binenteles, e vorba de produse cu licenta
in schimb, se tot face comparatie intre noul windows si office 2007, un produs care mi se pare chiar decent, atat ca aspect cat si ca resurse
Aceasta postare a fost editata de Enervant: 20 September 2008 - 06:23 PM
Scris 20 September 2008 - 06:48 PM
Poti sa zici ce vrei, dar in opinia mea nu poti compara Linux cu Vista, sunt diferite prin insusi numele: Windows vs. Linux... Iar sistemele de operare pentru servere de ce crezi ca sunt mai robuste? Tocmai de-aia! Ca sa faca administratorul serverului ce ai zis tu ca faceai, ba chiar mai breaz! Vista insa nu e facut pentru a fi rulat pe servere, ci mai degraba pentru userii de acasa: jocuri, muzica, filme, browsing, documente, medii de programare, masini virtuale in cel mai rau caz. Deci nu ti-a iesit comparatia. Sunt diferite. Daca imi spui cu mana pe inima ca nu iti place Vista, te cred si nu mai zic nimic, dar nu poti sa zici ca ala e mai bun, fata de alalalt care e asa si pe dincolo.
csifer:
Mie mereu imi ramane un GB si ceva de RAM liber orice as face (am 2), PageFile-ul sta pe la 7-800 de MB, CPU-ul nu mai mult de 20% (am 2X 1,6 GHz Intel) dar am AV, 2 firewall-uri, AntiSpyware, AntiMalware, StrongDC, uTorrent, KAV scanand, eu facand te miri ce pe Firefox... in unele cazuri m ai creste, dar nu fara motiv; eu sunt multumit. Cand da erori recunosc fapta si n-o regret - eu sunt de vina, pentru ca stiu la ce sunt dispus. Mai ar fi cate ceva de reprosat: cand te intreaba daca dai permisiunea administratorului la majoritatea aplicatiilor, pe mine ma enerveaza. La fel mai are ceva probleme explorerul, refersh-ul merge destul de greu, iar thumbnails-urile dupa un timp dispar(!!). Are suport pentru Internet beton, pentru multimedia-la fel (drivere auto-instalate), merg aproape toate alea pe el cu exceptia celor mai vechi programe, pentru '98, '95... Deh, a trecut vremea lor. Eu zic ca e destul de reusit, dar ma astept la un SP cu adevarat imbunatatit, cel urmator. Totusi raman la concluzia generala ca XP a fost unul dintre cele mai bune sisteme de operare din toate timpurile pentru vremea lui.
Scris 20 September 2008 - 08:54 PM
am vista premium x64 instalat de peste un an mai exact 14 luni si merge perfect
nu stiu ce e ecran albastru sau alte aspecte. este primul windows pe care l-am cumparat, si intr-un fel m-am convins. Windowsurile cracked sunt bugguite...
Scris 20 September 2008 - 11:34 PM
ragaiat, la Sep 20 2008, 07:48 PM, a spus:
Poti sa zici ce vrei, dar in opinia mea nu poti compara Linux cu Vista, sunt diferite prin insusi numele: Windows vs. Linux... Iar sistemele de operare pentru servere de ce crezi ca sunt mai robuste? Tocmai de-aia! Ca sa faca administratorul serverului ce ai zis tu ca faceai, ba chiar mai breaz! Vista insa nu e facut pentru a fi rulat pe servere, ci mai degraba pentru userii de acasa: jocuri, muzica, filme, browsing, documente, medii de programare, masini virtuale in cel mai rau caz. Deci nu ti-a iesit comparatia. Sunt diferite. Daca imi spui cu mana pe inima ca nu iti place Vista, te cred si nu mai zic nimic, dar nu poti sa zici ca ala e mai bun, fata de alalalt care e asa si pe dincolo.
csifer:
Mie mereu imi ramane un GB si ceva de RAM liber orice as face (am 2), PageFile-ul sta pe la 7-800 de MB, CPU-ul nu mai mult de 20% (am 2X 1,6 GHz Intel) dar am AV, 2 firewall-uri, AntiSpyware, AntiMalware, StrongDC, uTorrent, KAV scanand, eu facand te miri ce pe Firefox... in unele cazuri m ai creste, dar nu fara motiv; eu sunt multumit. Cand da erori recunosc fapta si n-o regret - eu sunt de vina, pentru ca stiu la ce sunt dispus. Mai ar fi cate ceva de reprosat: cand te intreaba daca dai permisiunea administratorului la majoritatea aplicatiilor, pe mine ma enerveaza. La fel mai are ceva probleme explorerul, refersh-ul merge destul de greu, iar thumbnails-urile dupa un timp dispar(!!). Are suport pentru Internet beton, pentru multimedia-la fel (drivere auto-instalate), merg aproape toate alea pe el cu exceptia celor mai vechi programe, pentru '98, '95... Deh, a trecut vremea lor. Eu zic ca e destul de reusit, dar ma astept la un SP cu adevarat imbunatatit, cel urmator. Totusi raman la concluzia generala ca XP a fost unul dintre cele mai bune sisteme de operare din toate timpurile pentru vremea lui.
nu compar linux cu vista, ci doar compar variante diferite de windows ... windows 98 era probabil cel mai user friendly so, dar cu destul de multe gauri ... trecem peste me, un esec si ajungem la xp ... oarecum la fel de usor ca 98, cerinte f mari pentru acea vreme, o interfata colorata, dar oricum peste 98 ... un 2000 mai pestrit. Personal, l-am folosit de la sp2 incoace, pana atunci am avut 2000-ul
Concluzia ... vista a esuat in a fi un sistem de operare user friendly si doar lipsa aplicatiilor compatibile windows ii tine pe multi utilizatori departe de linux
Aceasta postare a fost editata de Enervant: 20 September 2008 - 11:37 PM
Scris 21 September 2008 - 01:56 PM
Scris 21 September 2008 - 08:54 PM
@ragait: ecranul ala de avertizare e de la windows defender si e foarte bun chiar daca apare des pe mine m-a salvat de cativa troieni nasoli....
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Cum pot baga comanda regedit in run |
WeRRoniX | 19 | 54.973 |
|
formatare hdd | ellla | 17 | 13.766 |
|
Cum fac setup la network in ubuntu?
... |