sau Inregistrare

• 9 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Necronomicon Evaluare topic: - - - - -

#81 Utilizator offline   florianb 

• Cactus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 06-January 08

Scris 04 May 2010 - 07:59 PM

Vezi postareaKahila, la May 3 2010, 06:02 PM, a spus:

Nu este vorba de sustinerea cartii sau nu. Necronomicon este o carte fictionala a lui Lovercraft,dar eu nu vorbesc de cartea asta,ci de cea din sec al-VII-lea. Si cand va aud cu Wikipedia.... :D Oricine poate scrie acolo,iar voi o luati ca litera de lege.Este o carte controversata atat si in loc sa aduceti o contributie o tot dati in altele.

Ii dam cu wikipedia pentru ca pe nici un site serios de stiinta nu gasesti referiri la Necronomicon.
S-au transmis din antichitate multe carti mistice (Cartea egipteana a mortilor, Evangheliile apocrife, Cartea lui Hermes Trismegistul, etc).
Mai mult, chiar daca aceste surse s-au pierdut, tot au supravietuit referinte ale lor in alte manuscrise din acea perioada care s-au pastrat, in efigii, ceramica, inscriptii, basoreliefuri. Astfel se stie sigur ca au existat misterele eleusine, oracolul de la Delfi, misterele lui Dionisos, cultul cavalerului trac, cultul druizilor, etc.
Despre Necronomicon, nimic pina la Lovecraft.
0

#82 Utilizator offline   Black velvet 

• Wizard
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 15-March 10

Scris 05 May 2010 - 06:59 AM

Vezi postareaflorianb, la May 4 2010, 08:59 PM, a spus:

Despre Necronomicon, nimic pina la Lovecraft.

Am impresia ca voi cautati un nume si nu o carte (text) veche... Numele Necronomicon este inventat de Lovecraft si este atribuit unei "carti" vechi.

Aceasta postare a fost editata de Black velvet: 05 May 2010 - 07:05 AM

0

#83 Utilizator offline   Black_Wizard 

• Wizard
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 15-June 10

Scris 17 June 2010 - 09:49 AM

Vezi postareaKahila, la Sep 19 2008, 12:16 PM, a spus:

Se spune ca numai simpla sa posesesie schimba viata celui ce o citeste,sau cititorul poate inebuni cum s-a intamplat dealtfel cu cei care au citit-o..

Nu ti se va schimba in nici un fel viata pentru ca detii Necronomicon sau Al Azif daca vrei.. Si cu siguranta nici nu vei inebuni, cel putin eu nu am innebunit :spiteful: desi trebuie sa recunosc ca nu am avut rabdarea sa o citesc pana la capat :focus: Nu are importanta daca a fost scrisa sau doar copiata de Lovecraft, este doar o carte.. In ocultism, in magie, ritualurile ti le faci singur, nu le iei din carti, cel mult te inspiri din ele si iei doar ce ti se potriveste :jester:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 9 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Posedati/programati si sclavii/hrana/fanii lor. Crezi? AzulaFirePrincess  22 4.159
Hot Topic (New) Atasamente Butterfly
Evolutia, rod al simplei intamplari?
octav.c  50 5.979
Hot Topic (New) Atasamente Atlantida
..........
Zen`  95 8.424
Replici noi Homunculii, primele clone Bagherra  13 4.252
Replici noi Paranormalul īn Realitate?
Răsfoind Biblia ca pe un "roman" obișnuit...
dulgherul  0 641