sau Inregistrare

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Necronomicon Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Kahila 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 04-September 07

Scris 19 September 2008 - 11:16 AM

Necronomicon este una dintre cele mai misterioase din literatura oculta. Se spune ca numai simpla sa posesesie
schimba viata celui ce o citeste,sau cititorul poate inebuni cum s-a intamplat dealtfel cu cei care au citit-o..
Se spune ca a fost scrisa in Damasc in 730 de Abdul Alhazred, in 7 volume,cunoscuta ca si Al Azif sau The Book of the Mad Arab ... si are 900 pagini .Lovecraft face referire la ea, de fapt ... nu se stie cum sta treaba cu existenta acestei carti.Despre autorul cartii nu se stie mai nimic ,decat ca era un om educat ,care a calatorit mult si care si-a petrecut viata mai mult singur in salbaticiile Arabiei. Manuscrisul original al cartii se crede ca nu mai exista.Lovecarft
sustine ca s-ar fi facut o traducere latina a manuscrisului de un preot dominican in timpul lui Torquemada si ca acesta ar fi luat manuscrisul original. Atunci era sinucidere curata sa traduci manuscrisul ,dar cartea a fost fascinanta pentru preotul dominican incat a fost acuzat de erezie si ars pe rug ,dar nu inainte de a reusi sa trimita o copie abatelui Trithemius .
Scrisoarea insotitoare continea o interpretare detaliata si blasfemiatoare a anumitor pasaje din Cartea Genezei. Toate copiile traducerii lui au fost confiscate si arse impreuna cu el, desi exista suspiciunea inevitabila ca macar o copie a reusit sa ramana in Vatican.
Alhazred pare sa fi avut acces la multe resurse acum pierdute si sa fi folosit o magie dubioasa pentru a revedea trecutul.El credea ca multe specii in afara de oameni au trait pe Pamant si ca multe cunostinte au fost transmise umanitatii in intalniri cu fiinte de “dincolo" sau “de pe alte sfere”. Era de asemenea convins ca a contactat fiintele numite “Cei Vechi” folosind invocatii magice si a avertizat despre puteri teribile care vor sa recucereasca Terra. El a interpretat aceasta idee - surprinzator - sub indrumarea “Apocalipsei Sfantului Ioan”, dar a inversat sfarsitul astfel incat Fiara triumfa dupa un mare razboi in care va trumfa.Ideea de cei vechi erau cei din Cartea lui Enoch -nephilimi.
Problema e ca legendele care s-au construit in jurul ideii propuse de aceasta - si de alte carti asemanatoare - nu sunt de natura sa linisteasca spiritul uman. Nu propun un viitor luminos, in care lumina triumfa. Dimpotriva.

Aceasta postare a fost editata de Kahila: 19 September 2008 - 11:26 AM

0

#2 Utilizator offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 26-February 08

Scris 19 September 2008 - 01:04 PM

Eu citisem ca Necronomicon,a fost o carte ,,celebra" in evul mediu, de magie neagra...
0

#3 Utilizator offline   Kahila 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 04-September 07

Scris 19 September 2008 - 04:08 PM

Manuscrisul se zice ca te pune in contact cu puterile care nu apartin lumii noastre...Cartea e veche din Antichitate,
facand aluzie la o societate secreta din Mesopotamia. Aceasta societate avea cheile cunoasterii ,facand aluzie la o lume dinainte de potop despre care nu stim nimic. Societatea avea magicieni care invocau lumea abisurilor.
Necronomicon vorbeste de entitati care au trait inainte ca omul sa apara pe Terra. Cartea evoca entitati puternice apartinand unei lumi care a precedat-o pe a noastra, exista deci un abis metafizic intre aceste entitati si lumea noastra. Or manuscrisul Necronomicon permite, prin anumite procedee de invocare, de a crea o “pasarela” intre lumile noastre. Probabil de aceea or fi inebunit cei care au citit-o....nush...Zona 51 se zice ca are un exemplar din manuscris,care afost descoperit in Tibet in timpul unei expeditii organizata de nazisti afiliat la misterioasa societate Thule (care l-a ajutat considerabil pe Hitler ).
0

#4 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 26 September 2008 - 09:28 AM

Vezi postareaKahila, la Sep 19 2008, 12:16 PM, a spus:

Necronomicon este una dintre cele mai misterioase din literatura oculta.

necronomicon nu exista decat in imaginatia unora, n-a fost niciodata o carte reala.

Vezi postareaKahila, la Sep 19 2008, 12:16 PM, a spus:

Lovecraft face referire la ea, de fapt ...

H.P. Lovecraft a inventat-o! 8)
1

#5 Utilizator offline   vali_ 

• sint parte din dumnezeul adevarat .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 17-February 07

Scris 26 September 2008 - 01:58 PM

Vezi postareadark_light, la Sep 26 2008, 10:28 AM, a spus:

necronomicon nu exista decat in imaginatia unora, n-a fost niciodata o carte reala.

H.P. Lovecraft a inventat-o! 8)

pe ce iti bazezi afirmatiile?
0

#6 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 26 September 2008 - 03:10 PM

Chiar pe spusele lui Lovecraft. E suficient sa intri pe wikipedia sa citesti, Vali, doar ca tie nu iti place sa descoperi ca asa zise lucruri reale sunt doar minciuni umflate de unii de dragul senzationalului. Du-te pe wikipedia la Necronomicon, si vezi si citatul din Lovecraft.

In caz ca ai sa eviti sa o faci pentru a-ti mentine iluzia, aduc eu citatul:
Now about the “terrible and forbidden books” — I am forced to say that most of them are purely imaginary. There never was any Abdul Alhazred or Necronomicon, for I invented these names myself. Robert Bloch devised the idea of Ludvig Prinn and his De Vermis Mysteriis, while the Book of Eibon is an invention of Clark Ashton Smith's. Robert E. Howard is responsible for Friedrich von Junzt and his Unaussprechlichen Kulten.... As for seriously-written books on dark, occult, and supernatural themes — in all truth they don’t amount to much. That is why it’s more fun to invent mythical works like the Necronomicon and Book of Eibon.[3]

Iar in linkul de mai jos vei gasi mai multe citate din scrisorile lui Lovecraft catre diversi prieteni, in care lamureste foarte clar ca necronomicon nu este decat inventia lui:
http://www.hplovecra...ron/letters.asp
0

#7 Utilizator offline   vali_ 

• sint parte din dumnezeul adevarat .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 17-February 07

Scris 26 September 2008 - 03:24 PM

Vezi postareaEnki, la Sep 26 2008, 04:10 PM, a spus:

Chiar pe spusele lui Lovecraft. E suficient sa intri pe wikipedia sa citesti, Vali, doar ca tie nu iti place sa descoperi ca asa zise lucruri reale sunt doar minciuni umflate de unii de dragul senzationalului. Du-te pe wikipedia la Necronomicon, si vezi si citatul din Lovecraft.

In caz ca ai sa eviti sa o faci pentru a-ti mentine iluzia, aduc eu citatul:
Now about the “terrible and forbidden books” — I am forced to say that most of them are purely imaginary. There never was any Abdul Alhazred or Necronomicon, for I invented these names myself. Robert Bloch devised the idea of Ludvig Prinn and his De Vermis Mysteriis, while the Book of Eibon is an invention of Clark Ashton Smith's. Robert E. Howard is responsible for Friedrich von Junzt and his Unaussprechlichen Kulten.... As for seriously-written books on dark, occult, and supernatural themes — in all truth they don’t amount to much. That is why it’s more fun to invent mythical works like the Necronomicon and Book of Eibon.[3]

Iar in linkul de mai jos vei gasi mai multe citate din scrisorile lui Lovecraft catre diversi prieteni, in care lamureste foarte clar ca necronomicon nu este decat inventia lui:
http://www.hplovecra...ron/letters.asp

ma lasa rece
0

#8 Utilizator online   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 23-January 08

Scris 26 September 2008 - 03:27 PM

Acum serios ...... voi chiar credeti ca totul se da de a gata ? doar cei initiati si evoluati stiu exact ce si cum . fiecare are treapta sa . niciodata nu va exista un adevar aprobat de oricine pentru ca nu ar mai avea un sens in a trai . Scopul omului e sa cerceteze vesnic
0

#9 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-May 07

Scris 26 September 2008 - 03:30 PM

Vezi postareaRhini, la Sep 26 2008, 03:27 PM, a spus:

doar cei initiati si evoluati stiu exact ce si cum

Asa le place lor sa creada, ca stiu ei 'exact' ce si cum.
Mai grav e ca si altora li se pare ca 'aia' stiu 'exact' ce si cum. Ca de exemplu tie.

Nu stie nici Dracu'. Literalmente.
0

#10 Utilizator online   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 23-January 08

Scris 26 September 2008 - 03:31 PM

Vezi postareaK0ntr0VerSy, la Sep 26 2008, 04:30 PM, a spus:

Asa le place lor sa creada, ca stiu ei 'exact' ce si cum.
Mai grav e ca si altora li se pare ca 'aia' stiu 'exact' ce si cum. Ca de exemplu tie.

Nu stie nici Dracu'. Literalmente.

Kontro am zis eu ca stiu ceva? omul e intr o continua cautare 8)
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Pamantul, o holograma uriasa?
pareri si idei noi?
Daemonicus  79 7.639
Hot Topic (New) Alte vieti Chronos  34 3.176
Hot Topic (New) Ne nastem mai devreme sau mai tarziu de termen
cum ne influenteaza viata?
Sarah N....  48 6.992
Replici noi Calatorii interdimensionale
ce parere aveti?
AMYRA_12D  14 2.779
Hot Topic (New) O alta realitate! Sublimsweetchild  107 7.887