Cleric Preston, la Sep 9 2008, 06:43 PM, a spus:
O mama obsedata de a fi omagiata pe 8 martie (de ce nu de ziua ei de nastere sa zicem) sau cu alte ocazii, e o mama care vrea confirmare pentru ceea ce e de la sine inteles dintr-un singur motiv, acela ca nu isi iubeste copilul in mod neconditionat, ci pentru sine, ca mama Iliescu.
Cred ca o cunosti si pe mama
As putea sa mai adaug doua chestii pe lista, chestii pe care poate ca le-as fi facut cu drag daca nu imi erau impuse, dar fiindu-mi impuse le-am detestat si am facut tot posibilul sa nu mai trebuiasca sa le fac
- obligatia de a ii spune "sarumana"
- obligatia de a ii saruta mana in realitate, nu doar prin cuvinte
Ravl, la Sep 12 2008, 02:13 PM, a spus:
Am observat tendinta tot mai acuta de a'i acuza pe parinti , lucru care pana in secolul 19 ,ar fi fost de neacceptat conform cu moravurile timpului .
De ce o facem acum ? pentru ca suntem mai destepti ?
Nu cred , e doar o frustrare !
Inainte era un subiect tabu, la fel cum a fost candva sexul inainte de casatorie.
Azi suntem liberi sa ne expimam nemultumirile, macar retroactiv, daca la momentul cand se petrecea totul nu aveam puterea - sau macar stiinta ca ceva nu era in regula. Eu una cred ca este bine, mie imi face bine sa vad ca sunt atatea si atatea persoane care au trecut aproximativ prin ce am trecut eu. Nu pentru ca ma bucur ca si altii au necazuri, ci pentru ca ma simt putin mai bine inteleasa. Cei care nu au trait asa ceva nu prea inteleg, am auzit de atatea ori "exagerezi, toti copiii isi critica parintii, lasa ca o sa cresti si o sa gandesti altfel" ca mi s-a acrit. Am crescut si nu gandesc altfel!