sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Istoria evreilor in Antichitate (V.T.) Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Cristinick 

• Aistringas
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Super Moderator
  • Inregistrat: 21-April 08

Scris 11 July 2010 - 06:09 PM

Vezi postareaAdierea, la Jul 11 2010, 07:07 PM, a spus:

Eu pot scrie ce vreau ca sant multi-national dupa cate stiu
Da pune in evidenta istoria ca sant curios

Du-te si citeste regulamentul sa vad daca vei fi de aceeasi parere. :lol:
0

#22 Utilizator offline   s_s_s 

• daddy's girl
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 06-July 06

Scris 11 July 2010 - 06:10 PM

Nu pot acuma , trebuie sa recitesc sursele ..sa-mi recitesc postarile, ca nici macar nu mai stiu pe unde am ramas
cand o sa am timp o sa fac si asta

Aceasta postare a fost editata de s_s_s: 11 July 2010 - 06:13 PM

0

#23 Utilizator offline   ben_gal_1 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 30-November 07

Scris 11 July 2010 - 06:20 PM

Vezi postareas_s_s, la Sep 8 2008, 05:42 PM, a spus:

Prima chestiune care trebuie lamurita este noutatea adusa de Vechiul Testament in ceea ce priveste gandirea religioasa.

Unde neiba l-ai gasit pe acest "AL. Diaconescu" ? Adica inainte nu era gindire religioasa? Smecherul asta e un neobrazat. A auzit el de TALMUD? De Maleahi?, ultimul profet De Ezra si Nehemia? Omul nu a studiat suficient si trebuie instruit.

IN V.T. descoperim -in locul traditionalului "prezent etern" al sarbatorilor religioase- un timp istoric, care se scurge inexorabil din viitor inspre trecut. .evenimentele deobandesc astfel unicitate, ele nu mai sunt nici exemplare si nici repetabile, ca in mit, ci devin "fapte istorice" .

Vad ca smecherul se forteaza sa faca descopriri. Bre doamna! In religia iudaica totul merge inainte si doar o minte incuiata nu intelege asta.

Prin efortul profetilor aceste intamplari au fost interpretate ca reprezentand vointa lui Dumnezeu, care fie il pedepseste , fie ca-l rasplateste pe "poporul ales". In aceasta viziune istoria devine campul de manifestare al vointei divine, o permanenta epifanie a lui Dumnezeu. Ideea a fost preluata si amplificata de istoriografia crestina.

Sursa: AL. Diaconescu

va urma... :)

Cred ca Diaconescului astuia i-a cazut un surubel.

"VA URMA"? Nu merita.

Eu pot scrie ce vreau ca sant multi-national dupa cate stiu

Unde dai si unde plezneste :o:

PS: multi-national sunt si eu.

Vezi postareas_s_s, la Jul 11 2010, 07:08 PM, a spus:

ce sa faci daca evreii aveau spiritul misionar atat de dezvoltat :lol:

YHWE a stiut cui sa dea sarcini.
0

#24 Utilizator offline   Giurgiu Crisan 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 19-January 10

Scris 11 July 2010 - 06:18 PM

Baza aşazisei naţionalităţi evreieşti o constituie religia mozaică.Aceasta ca oricare altă religie e īntocmită din diverse poveşti. Nu contează dacă aparţinătorii unei religii le cred sau nu. Religia comună este un factor unificator. Dealtfel evreii īn majoritate sīnt atei. E foarte normal ca un om de inteligenţă medie să nu poată crede un basm cum e acela cu Moise care ar fi despicat marea cu bastonul.Pt astăzi o scurtă analiză a unei poveşti din Biblie despre sclavia din Egipt a evreilor. Nu ni se spune ce fel de evrei erau aceea şi ce limbă vorbeau. E clar că nu puteau fi turci cazari pt că aceştia au trecut la mozaism īn evul mediu şi au fost cel mai numeros neam trecut vreodată la mozaism.
Povestea spune că un grup mare de evrei de toate vīrstele aflaţi īn stadiul de sclavie īn Egipt, a fugit urmărit fiind de o armată egiptenă care ar fi intenţionat să oprească această evadare.Orice şcolar din clasele primare care are şi lecţii de istorie află că sclavii īn antichitate, peste tot, erau ţinuţi despărţiţi, adică bărbaţii separaţi de femei. Dat fiind acest lucru precum şi distanţele la care se aflau din cauza feluritelor munci pe care le prestau contactele īntre ei erau imposibile.Biblia relatează că acel grup era format din bărbaţi, copii, femei, bătrīni, adică aceştia trăiau īn familii. Īn acest caz este exclus să fi fost sclavi, egiptenii vechi neavīnd tratament preferenţial.
O altă inadvertenţă este aceea că o armată de oameni tineri īnvăţaţi cu marşurile nu au putut ajunge din urmă un grup format din familii.
Despicatul mării cu bastonul arată clar un basm.
Nu există vreo sursă istorică īn egipt care să confirme starea de sclavie a evreilor aflaţi acolo, sau starea de sclavie a vreunui neam care trăia acolo īn familii.
Aceasta este una dintre numeroasele poveşti din care religia mozaică este compusă.
0

#25 Utilizator offline   ben_gal_1 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 11 July 2010 - 06:23 PM

Vezi postareas_s_s, la Jul 11 2010, 07:10 PM, a spus:

Nu pot acuma , trebuie sa recitesc sursele ..sa-mi recitesc postarile, ca nici macar nu mai stiu pe unde am ramas
cand o sa am timp o sa fac si asta

Daca sursa matale e AL. Diaconescu - atunci lasa-te pagubasa.

Vezi postareaGiurgiu Crisan, la Jul 11 2010, 07:18 PM, a spus:

Dealtfel evreii īn majoritate sīnt atei.

Atei sau nu, cu totii cred ca Israel este Tara Strabuna.
0

#26 Utilizator offline   s_s_s 

• daddy's girl
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 11 July 2010 - 06:24 PM

Vezi postareaben_gal, la Jul 11 2010, 07:15 PM, a spus:

Unde neiba l-ai gasit pe acest "AL. Diaconescu" ? Adica inainte nu era gindire religioasa? Smecherul asta e un neobrazat. A auzit el de TALMUD? De Maleahi?, ultimul profet De Ezra si Nehemia? Omul nu a studiat suficient si trebuie instruit.

Vad ca smecherul se forteaza sa faca descopriri. Bre doamna! In religia iudaica totul merge inainte si doar o minte incuiata nu intelege asta.

Cred ca Diaconescului astuia i-a cazut un surubel.

"VA URMA"? Nu merita.

Alexandru Diaconescu este doctor in istorie, cu multe publicatii. Cand o sa ajungi la nivelul lui sa ma anunti si pe mine, desi nu pot spera ca o sa prind acea zi . Uite aici este CV-ul dansului, ca sa te poti convinge singur cine este acest Diaconescu http://hiphi.ubbcluj.ro/personal/alexandru...conescu/cv.html

Tu ai o grava problema de perceptie . Nu am spus ca inainte nu exista gandire religioasa, ma refeream la inovatia adusa de Vechiul Testament in gandirea religioasa . Este scris cat se poate de clar, negru pe alb. :lol:
Las-o mai moale cu jignirile, mai ales la adresa persoanelor cu care nu ai avut nici o tangenta .
0

#27 Utilizator offline   ben_gal_1 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 11 July 2010 - 07:01 PM

Vezi postareas_s_s, la Jul 11 2010, 07:24 PM, a spus:

Alexandru Diaconescu este doctor in istorie, cu multe publicatii. Cand o sa ajungi la nivelul lui sa ma anunti si pe mine, desi nu pot spera ca o sa prind acea zi . Uite aici este CV-ul dansului, ca sa te poti convinge singur cine este acest Diaconescu http://hiphi.ubbcluj.ro/personal/alexandru...conescu/cv.html

O fi
Alexandru Diaconescu doctor in istorie, cu multe publicatii, insa gindire analitica, IOC.

Vezi postareas_s_s, la Jul 11 2010, 07:24 PM, a spus:

Tu ai o grava problema de perceptie . Nu am spus ca inainte nu exista gandire religioasa, ma refeream la inovatia adusa de Vechiul Testament in gandirea religioasa .

SCUZE
Noul Testament a falsificat si denaturat gandirea religioasa din Tanach.

Aceasta postare a fost editata de Cristinick: 12 July 2010 - 10:08 AM
Motiv editare: offtopic

0

#28 Utilizator offline   ben_gal_1 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 11 July 2010 - 07:09 PM

Vezi postareas_s_s, la Jul 11 2010, 08:05 PM, a spus:

Nu te obliga nimeni sa citesti si sa postezi aici, daca timpul tau e asa de pretios si acestea sunt povesti prostesti

Si iar ma faci sa ma repet. Termina cu jingirile
Astept si comentarii coerente si pertinente din partea ta, dar se pare ca nu esti capabil de asa ceva

Chiar m-am gindit ca ai sa scrii asta.
Singura cale e sa rogi politia forumului sa stearga toate postarile din acest biet topic.

comentarii coerente si pertinente ?
Aici sunt jigniri directionate spre Tanach si nu din rea vointa, ci din necunoasterea materiei.
0

#29 Utilizator offline   s_s_s 

• daddy's girl
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 11 July 2010 - 07:10 PM

Vezi postareaben_gal, la Jul 11 2010, 08:09 PM, a spus:

Chiar m-am gindit ca ai sa scrii asta.
Singura cale e sa rogi politia forumului sa stearga toate postarile din acest biet topic.

comentarii coerente si pertinente ?
Aici sunt jigniri directionate spre Tanach si nu din rea vointa, ci din necunoasterea materiei.

ce jigniri, da-mi un exemplu concret , sa ma lamuresc si eu
0

#30 Utilizator offline   Cristinick 

• Aistringas
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Super Moderator
  • Inregistrat: 21-April 08

Scris 11 July 2010 - 07:08 PM

1. De cand sa-ti spui parerea despre scrierile unei persoane se considera jignire? :cheer:

2. De avertismente are cine se ocupa, s_s_s.

3. Inteligenta fiecaruia este atat cat este si nu are sens sa o vad cantarita, ben_gal.

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic