sau Inregistrare

• 12 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Large Hadron Collider Big-Bang-ul de langa noi - teme combinate Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   Ziggurat 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 12-January 08

Scris 06 September 2008 - 03:59 PM

Protoni alergând cu viteza luminii şi ciocnindu-se, Big-Bang, într-un tunel situat la graniţa dintre Franţa şi Elveţia. Nu e o poveste SF, ci un experiment cât se poate de real ce va avea loc peste 4 zile. Mai exact pe 10 septembrie. Joaca de-a ştiinţa primordială face parte din proiectul Large Hadron Collider (LHD), proiect ce-şi propune să reconstituie în laborator primul zvâc al omenirii în varianta teoriei evoluţioniste. Normal, este vorba de celebrul Big-Bang.

Experimentul e finanţat de 20 de ţări, dar contestat de o mulţime de persoane, care susţin că ceea ce se va întâmpla în tunel ar puteaprovoca sfârşitul lumii. Probabil că în ziua marii încercări vor fi acolo televiziunile de pe întreg mapamondul, iar evenimentul, de bun sau rău augur, va fi transmis în direct.

Transmisiunea live a experimentului

Alte surse:http://fizicaparticulelor.ro/index.php?opt...3&Itemid=47
Reprezentarea schematica a experimentului

Ce parere aveti?
0

#2 Utilizator offline   Metal Head 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 07-September 08

Scris 08 September 2008 - 10:45 AM

Cred că oamenii de știință vor să se joace de-a Dumnezeu. Nu cred că experimentul o să iasă bine. Ori în loc de Big Bang o să fie Big Fâs, ori o să se formeze o gaură neagră care o să "înghită" Europa sau chiar întreg Pământul.
0

#3 Utilizator offline   soarce 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-October 07

Scris 08 September 2008 - 12:06 PM

Vezi postareaThe Don, la Sep 8 2008, 10:45 AM, a spus:

Cred că oamenii de știință vor să se joace de-a Dumnezeu. Nu cred că experimentul o să iasă bine. Ori în loc de Big Bang o să fie Big Fâs, ori o să se formeze o gaură neagră care o să "înghită" Europa sau chiar întreg Pământul.

o sa-ti inghita calculatorul si n-ai sa mai poti scrie mesaje pe forumul de la roportal :doh:
0

#4 Utilizator offline   argv 

• Wanderer
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 27-October 06

Scris 08 September 2008 - 12:34 PM

:doh: daca fac public experimentul inseamna ca deja au facut N teste inainte si inca Europa mai exista
0

#5 Utilizator offline   soarce 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-October 07

Scris 08 September 2008 - 12:47 PM

Vezi postareaArgv, la Sep 8 2008, 12:34 PM, a spus:

:doh: daca fac public experimentul inseamna ca deja au facut N teste inainte si inca Europa mai exista

E publica punerea in functiune a acceleratorului... dupa aceea mai trece un an de zile in care testeaza masinaria si abia dupa aceea va incepe sa culeaga efectiv date.
0

#6 Utilizator offline   Ziggurat 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 08 September 2008 - 05:28 PM

Vezi postareaThe Don, la Sep 8 2008, 11:45 AM, a spus:

Nu cred că experimentul o să iasă bine. Ori în loc de Big Bang o să fie Big Fâs, ori o să se formeze o gaură neagră care o să "înghită" Europa sau chiar întreg Pământul.

Gauri negre daca se formeaza, vor fi microscopice si se vor evapora instantaneu, datorita radiatiei Hawking.

Vezi postareaArgv, la Sep 8 2008, 01:34 PM, a spus:

:huglove: daca fac public experimentul inseamna ca deja au facut N teste inainte si inca Europa mai exista

Nu au facut niciun test pana acum. Miercuri e "inaugurarea" :doh:
0

#7 Utilizator offline   bucsa 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 28-December 06

Scris 08 September 2008 - 06:00 PM

orice experiment nou a speriat lumea, totul e doar in folosul nostru, se va descoperi o noua forma de energie
0

#8 Utilizator offline   ^^^ 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 10-February 07

Scris 08 September 2008 - 06:04 PM

Dar daca tot acest experiment e survenit in urma unui pact? Urmarindu-se in secret scopuri...distructive sau de castigare a suprematiei?
0

#9 Utilizator offline   s_s_s 

• daddy's girl
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 06-July 06

Scris 08 September 2008 - 06:04 PM

Vezi postareaCapitano, la Sep 8 2008, 07:04 PM, a spus:

Dar daca tot acest experiment e survenit in urma unui pact? Urmarindu-se in secret scopuri...distructive sau de castigare a suprematiei?

sigur .."teoria conspiratiei" ... de parca nu ar fi si cei care"au facut pactul" in aceeasi oala cu restul, in caz ca Pamantul o sa fie distrus ...
0

#10 Utilizator offline   Ziggurat 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 08 September 2008 - 08:31 PM

Vezi postareadennis_morph3uss, la Sep 8 2008, 06:28 PM, a spus:

Nu au facut niciun test pana acum. Miercuri e "inaugurarea" :lol:

Am vorbit prostii, au facut 2 mini-teste. Au injectat pana acum cativa protoni in sistem, dar un fascicul "serios"va fi injectat miercuri. Doar injectat. Am inteles ca de-abia in lunile urmatoare va avea loc coliziunea celor doua fascicule.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 12 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi obiecte in cadere libera nightwish  14 1.776
Replici noi energia nucleara
cum poate fi folosita energia nucleara in scopuri pasnice?
lonely_girl  5 2.976
Replici noi Conjecturi matematice umilitul  13 5.878
Replici noi Tabelul periodic, Sistemul periodic al elementelor - Tabelul lui Mendeleev
Un tabel periodic al elementelor simpatic si aproape complet!
concept W  11 27.802
Replici noi Cel mai vechi computer din lume are peste 2.000 de ani stiri  0 2.849