sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Invata-ma, sau ajuta-ma... daca vrei si ai timp ! Legatura a doua pc-uri intre ele, prin cablu UTP...etc. Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Katthya 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 03-September 08

Scris 05 September 2008 - 06:28 PM

Oameni buni... sunt nou pe forum si in pc-uri cam la fel. Cine ma poate ajuta sa coleg 2 pc-uri intre ele, (laptop si pc. normal), prin cablu si placa de retea. Nu stiu setarile cuvenite ptr. a se putea vedea unul cu altul. Pe laptop sistemul de operare e Vista, iar pe pc. e xp.p/sp3.
Please, ;) ... nu ma lasati sa mor prost :roll: !!!

Aceasta postare a fost editata de Katthya: 05 September 2008 - 06:29 PM

0

#2 Utilizator offline   argv 

• Wanderer
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 27-October 06

Scris 05 September 2008 - 07:42 PM

In primul rand iti trebuie un cablu de retea cross-wired (incrucisat pe romaneste) Si seteaza la retea pe primul calculator

IP 192.168.1.10
Mask 255.255.255.0
Gw nu completa

al doilea

IP 192.168.1.20
Mask 255.255.255.0
Gw nu completa
0

#3 Utilizator offline   Katthya 

• Boboc
  • Pip

Scris 11 September 2008 - 04:46 PM

Fisier atasat  Connect_Panel.JPG (30.27K)
Number of downloads: 21

Vezi postareaArgv, la Sep 5 2008, 07:42 PM, a spus:

In primul rand iti trebuie un cablu de retea cross-wired (incrucisat pe romaneste) Si seteaza la retea pe primul calculator

IP 192.168.1.10
Mask 255.255.255.0
Gw nu completa

al doilea

IP 192.168.1.20
Mask 255.255.255.0
Gw nu completa

Am facut ce miai zis cu IP-urile, insa la retea vad fiecare calculator pe el insesi si nu pe celalalt cum ar fi trebuit... ! ... Cablul folosit de mine e UTP (TIA/EIA 568B CSA TYPE CMG FT4)... cu alte cuvinte, nu prea stiu ce inseamna asta si nici >>cross-wired<< (incrucisat pe romaneste) cum miai zis tu.
Apoi, placa de retea pe cere-am instalato pe PC. are o iconita pe ecran, care la dubluclik imi cere sa introduc un IP. si o parola. Sigur, sa mai si aleg una din cele trei optiuni mai intai de tip colegament:(vezi foto). Si dupa ce introduc IP. si parola, imi da error dupa cca. 30 sec.
Te rog sa ai rabdare cu mine ca nu ma pricep.
0

#4 Utilizator offline   fast_motion 

• let me put my poems in you
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 11-February 08

Scris 12 September 2008 - 11:41 AM

vrei sa *legi* pc-urile ca sa faci transfer de date sau doar ca sa te joci ?? exista metode mult mai simple daca doar esti conectat la internet.
0

#5 Utilizator offline   Katthya 

• Boboc
  • Pip

Scris 12 September 2008 - 12:31 PM

Vezi postareafast_motion, la Sep 12 2008, 11:41 AM, a spus:

vrei sa *legi* pc-urile ca sa faci transfer de date sau doar ca sa te joci ?? exista metode mult mai simple daca doar esti conectat la internet.

-Pentru transfer de date, ma intereseaza "colegamentul" si control de pe unul pe altul. Internet am pe amandoua, prin acelasi modem. Laptopul prin Wirless iar PC-ul normal prin cablu ! ;)
Reteaua intre ele, e separata de modem... prin cablu doar, de la pc. la pc. Insa placa de retea e instalata pe pc(daca ai vazut foto atasat) si-mi cere anumite configurari, credca separate de cele obisnuite intr-un colegament retelistic. Cablul folosit are ambele capete la fel. Am inteles ca trebuiesc inversate doua fire, nu stiu care si cum. :lol:
PS: Nu vreau Remote Connection sau de genul asta !!!
0

#6 Utilizator offline   Phoenix_1st_one 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 19-September 07

Scris 12 September 2008 - 03:50 PM

Vezi postareaKatthya, la Sep 12 2008, 01:31 PM, a spus:

-Pentru transfer de date, ma intereseaza "colegamentul" si control de pe unul pe altul. Internet am pe amandoua, prin acelasi modem. Laptopul prin Wirless iar PC-ul normal prin cablu ! ;)
Reteaua intre ele, e separata de modem... prin cablu doar, de la pc. la pc. Insa placa de retea e instalata pe pc(daca ai vazut foto atasat) si-mi cere anumite configurari, credca separate de cele obisnuite intr-un colegament retelistic. Cablul folosit are ambele capete la fel. Am inteles ca trebuiesc inversate doua fire, nu stiu care si cum. :lol:
PS: Nu vreau Remote Connection sau de genul asta !!!

Este foarte important ca acel cablu sa fie cross-over (cross-wired) !!! Daca nu este , restul setarilor le faci degeaba !!!
Ca sa faci un cablu cross-over ai nevoie de :
- cablu (evident)
- doua mufe RJ45
- cleste de sertizare
Aici gasesti o imagine cum ar trebui sa arate un cablu mufat cross-over .
Daca chiar nu ai habar de asa ceva , mai bine lasa pe cineva care stie deja,eventual sa te invete si pe tine.
Bafta !
0

#7 Utilizator offline   Katthya 

• Boboc
  • Pip

Scris 12 September 2008 - 05:34 PM

Vezi postareaPhoenix_1st_one, la Sep 12 2008, 03:50 PM, a spus:

Este foarte important ca acel cablu sa fie cross-over (cross-wired) !!! Daca nu este , restul setarilor le faci degeaba !!!
Ca sa faci un cablu cross-over ai nevoie de :
- cablu (evident)
- doua mufe RJ45
- cleste de sertizare
Aici gasesti o imagine cum ar trebui sa arate un cablu mufat cross-over .
Daca chiar nu ai habar de asa ceva , mai bine lasa pe cineva care stie deja,eventual sa te invete si pe tine.
Bafta !

Am ajuns aici pe forum, tocmai din cauza ca nu are cine sa ma ajute/invete chestiile astea, cu speranta ca aici voi gasi ce caut !
OK, am inteles despre cei vorba insa nu am nici cablu
cross-over (cross-wired) si nici cine sa mil faca. Am in schimb cablu mufat deja UTP, care are ambele capete la fel. Ar trebui sa inversez eu doua fire din el, la un singur capat (nu stiu care fire) si am rezolvato sper. Dar cu celelalte, setarile, ce fac...
0

#8 Utilizator offline   Phoenix_1st_one 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 19-September 07

Scris 12 September 2008 - 06:59 PM

Vezi postareaKatthya, la Sep 12 2008, 06:34 PM, a spus:

Am ajuns aici pe forum, tocmai din cauza ca nu are cine sa ma ajute/invete chestiile astea, cu speranta ca aici voi gasi ce caut !
OK, am inteles despre cei vorba insa nu am nici cablu
cross-over (cross-wired) si nici cine sa mil faca. Am in schimb cablu mufat deja UTP, care are ambele capete la fel. Ar trebui sa inversez eu doua fire din el, la un singur capat (nu stiu care fire) si am rezolvato sper. Dar cu celelalte, setarile, ce fac...

Pai nu-i chiar asa de simplu.
Daca acel cablu e mufat la fel la ambele capete trebuie sa-l tai la un capat, si sa-l mufezi cum iti arata in link-ul asta : http://www.repairtech.com.au/information/i...20crossover.jpg
Deci vei avea nevoie de alta mufa RJ45 si NEAPARAT de un cleste de sertizare !
0

#9 Utilizator offline   Katthya 

• Boboc
  • Pip

Scris 12 September 2008 - 07:20 PM

[uote name='Phoenix_1st_one' date='Sep 12 2008, 06:59 PM' post='1059599078']
Pai nu-i chiar asa de simplu.
Daca acel cablu e mufat la fel la ambele capete trebuie sa-l tai la un capat, si sa-l mufezi cum iti arata in link-ul asta : http://www.repairtech.com.au/information/i...20crossover.jpg
Deci vei avea nevoie de alta mufa RJ45 si NEAPARAT de un cleste de sertizare !

[/quote]

Tocmai mam ocupat de facut cablu. L-am taiat la un capat, dar am lasat pentru legaturi si le-am lipit asa ca-n imagine. Deci acum cablul respecta parametrii din schita img. data de tine, si cu ambele mufe. Urmeaza celelalte setari.?.

Aceasta postare a fost editata de Katthya: 12 September 2008 - 07:22 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse