Scoala pentru parinti Ce credeti?
Scris 04 September 2008 - 08:42 PM
Cred ca ar trebui instituita obligativitatea urmarii scolii pentru parinti.
Adica nu a scolii obisnuite,ci a unei scoli de formare a parintilor.
Si instituita prin lege si obligativitatea existentei unor asistenti sociali,a caror treaba sa fie sa se asigure ca nici un copil din tara asta nu mai e abuzat.Iar asistentii care nu-si fac treaba calumea,sa fie foarte aspru pedepsiti,cu jumate din numarul de ani ca si parintii care si-au batut joc de proprii copii.
Orele de religie ar trebui nu doar scoase din programa,ci interzise prin constitutie(cu trista exceptie a facultatilor de teologie).
Invatamantul intreg ar trebui reformat,si nu doar cosmetizat,asa cum se face acum.
Parintii incapabili de a-si creste calumea copii(nu din lipsuri materiale ci din lipsa de interes si calitate umana)ar trebui sa-si piarda automat copii,si ei sa fie educati de asistenti sociali(si aia sa fie profesionisti foarte bine platiti,si controlati sa-si faca treaba),sau incredintati spre adoptie...ah,si parintii sa fie obligati sa plateasca pentru tot,ca sa nu uite ca au copii de care isi bat joc.
Inclusiv din puscarie,sa faca munca silnica,daca nu sunt capabili sa fie oameni!
Daca as fi un politician foarte influent,si as reusi sa fac adoptate masurile astea,atunci probabil ca generatia viitoare ar putea fi salvata...
Adica nu a scolii obisnuite,ci a unei scoli de formare a parintilor.
Si instituita prin lege si obligativitatea existentei unor asistenti sociali,a caror treaba sa fie sa se asigure ca nici un copil din tara asta nu mai e abuzat.Iar asistentii care nu-si fac treaba calumea,sa fie foarte aspru pedepsiti,cu jumate din numarul de ani ca si parintii care si-au batut joc de proprii copii.
Orele de religie ar trebui nu doar scoase din programa,ci interzise prin constitutie(cu trista exceptie a facultatilor de teologie).
Invatamantul intreg ar trebui reformat,si nu doar cosmetizat,asa cum se face acum.
Parintii incapabili de a-si creste calumea copii(nu din lipsuri materiale ci din lipsa de interes si calitate umana)ar trebui sa-si piarda automat copii,si ei sa fie educati de asistenti sociali(si aia sa fie profesionisti foarte bine platiti,si controlati sa-si faca treaba),sau incredintati spre adoptie...ah,si parintii sa fie obligati sa plateasca pentru tot,ca sa nu uite ca au copii de care isi bat joc.
Inclusiv din puscarie,sa faca munca silnica,daca nu sunt capabili sa fie oameni!
Daca as fi un politician foarte influent,si as reusi sa fac adoptate masurile astea,atunci probabil ca generatia viitoare ar putea fi salvata...
Scris 04 September 2008 - 08:47 PM
M-am gandit si eu la chestia asta cand am inceput sa ma izbesc de diverse probleme in cresterea si educarea puilor...dar,pe cine crezi ca intereseaza?
Nici angajatii de la gradinite,scoli,camine-ceilalti decat cadrele didactice,nu au macar vreo testare data,vreun curs de psihologie absolvit, lucreaza totusi in prezenta copiilor...Ce sa mai vorbim de parinti?
Nici angajatii de la gradinite,scoli,camine-ceilalti decat cadrele didactice,nu au macar vreo testare data,vreun curs de psihologie absolvit, lucreaza totusi in prezenta copiilor...Ce sa mai vorbim de parinti?
Scris 14 October 2008 - 02:35 PM
Pt cine doreste sa fie un parinte bun, exista deja pe piata ro multe surse de informare. Exista kiar si cursuri. Scumpe (cel putin pt buzunarul meu) si cam slabute. Nu aprofundeaza, ci fac un contur notiunii de parinte si varstei copilului.
Tot cartile raman temelia. Si disponibilitatea pe care o regasesti inlauntrul tau.
A fi parinte, se spune ca e o meserie continua. Eu as spune ca a fi parinte e cu adevarat cea mai frumoasa si provocatoare ARTA.
Arta de a fi mama...
Arta de a fi tata...
Asa as numi cursurile pt parinti...
Se pare oricum ca, cu mine, ar fi doar 3 doritori...
Cum era treaba aia cu floarea si primavara
?
Tot cartile raman temelia. Si disponibilitatea pe care o regasesti inlauntrul tau.
A fi parinte, se spune ca e o meserie continua. Eu as spune ca a fi parinte e cu adevarat cea mai frumoasa si provocatoare ARTA.
Arta de a fi mama...
Arta de a fi tata...
Asa as numi cursurile pt parinti...
Se pare oricum ca, cu mine, ar fi doar 3 doritori...
Cum era treaba aia cu floarea si primavara
Scris 18 October 2008 - 04:25 PM
Nu-i adevarat, exista doritori, sunt convinsa de asta, doar ca poate n-au avut nimic de adaugat. Arcangelo a spus foarte bine.
Daca ar exista astfel de cursuri m-as inscrie cu siguranta, indiferent ca ar fi obligatorii sau nu. Traiesc cu teama ca as putea face tot felul de greseli fata de copiii pe care ii voi avea si ca ii voi impiedica sa fie fericiti fara ca macar sa imi dau seama. Majoritatea parintilor nu fac rau copiilor lor in mod constient, de asta ar fi bine sa fie informati, sa ii invete cineva cum trebuie sa se poarte ca sa fie un parinte bun.
Daca ar exista astfel de cursuri m-as inscrie cu siguranta, indiferent ca ar fi obligatorii sau nu. Traiesc cu teama ca as putea face tot felul de greseli fata de copiii pe care ii voi avea si ca ii voi impiedica sa fie fericiti fara ca macar sa imi dau seama. Majoritatea parintilor nu fac rau copiilor lor in mod constient, de asta ar fi bine sa fie informati, sa ii invete cineva cum trebuie sa se poarte ca sa fie un parinte bun.
Scris 18 October 2008 - 05:32 PM
Cred ca ar fi utila o astfel de scoala. Dar, trebuie sa existe si o bunavointa de a invata si o dorinta de a fi parinte; pentru ca, daca nu vrei sa fii parinte, si nu poti sa-ti iubesti copilul, atunci nu cred ca o scoala cat o fi ea de buna te poate schimba atat de mult...
Scris 18 October 2008 - 06:07 PM
Macar de ar exista,si facultativa,nu neaparat obligatorie,dar cursurile sa fie platite de stat,gratuite,sau chiar sa se dea reduceri la impozite sau ceva,pentru cei care urmeaza cursurile...poate ca asupra unora,nu ar avea un impact major,dar ceva-ceva tot ar folosi...
Ar exista cursuri pentru ingrijirea fizica,mentala si emotionala a copiilor,despre etapele de dezvoltare,si despre cum pot parintii sa dea cea mai buna educatie copiilor...cum pot sa rezolve crizele copilariei,cum sa se comporte cu adolescentii...ar fi necesar.
Ar exista cursuri pentru ingrijirea fizica,mentala si emotionala a copiilor,despre etapele de dezvoltare,si despre cum pot parintii sa dea cea mai buna educatie copiilor...cum pot sa rezolve crizele copilariei,cum sa se comporte cu adolescentii...ar fi necesar.
Scris 18 October 2008 - 06:14 PM
deci si eu m-as inscrie,caci mi se pare normal sa nu putem face fata cateodata problemelor si e bine sa facem acele cursuri ca mai invatam si noi ceva...in primu rand copiii nu trebuie batuti indiferent de situatie
Scris 19 October 2008 - 02:10 AM
Arcangelo, la Oct 18 2008, 07:07 PM, a spus:
poate ca asupra unora,nu ar avea un impact major,dar ceva-ceva tot ar folosi...
N-ar avea efect asupra celor carora nu le pasa oricum de copii. Aia pe care ii vedem la stirile de la ora 5 ca au batut bebelusul pana a murit pentru ca plangea, sau au facut cine stie ce alte atrocitati, pe oamenii astia i-ar lasa rece pentru ca pur si simplu nu le pasa. Le-ar folosi mai mult un curs legat de sexul protejat. Dar cred ca ar avea un impact major asupra celor care isi doresc intr-adevar ce este mai bun pentru copilul lor si vor sa-l vada fericit.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Va pedepsiti copiii? Cum? | Itsi Bitsi | 101 | 7.958 |
|
Cat de severi sunteti cu copiii dumneavoastra? | hipnotiq | 12 | 2.796 |
|
copii din centrele de plasament | Petrache_lumini 78708 | 1 | 1.172 |
|
Varsta de 2-3 ani