sau Inregistrare

• 32 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Politica la romani Cum este si cum ar trebui sa fie Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 03-January 08

Scris 03 November 2008 - 04:10 PM

Vezi postarealupini, la Nov 3 2008, 02:58 PM, a spus:

...dar, nu ştiu pānă acum nici un om care să nu vrea să fie īn locul lor.

Acum stii unul :good:
0

#22 Utilizator offline   Moftangiu 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 25-May 07

Scris 03 November 2008 - 04:12 PM

Vezi postareaPippo, la Nov 3 2008, 04:04 PM, a spus:

Suna foarte democratic o asemenea prevedere legala. Bun... Pasul urmator: Cum se poate pune in practica prevederea asta? Sau nu se poate din cauza opozitiei coruptiei? Parca tot la coruptie si masonerie ajungem.

Daca societatea civila ar fi matura si ar considera o probleme importanta democratizarea partidelor si scoaterea lor de sub influienta marelui capitalul, ar putea organiza mitinguri, demonstratii si in final ar obliga partidele sa tina seama de problema cea mai pupulara, sa o promoveze in statute si in legislatie.

Vezi postareanicnic3, la Nov 3 2008, 04:08 PM, a spus:

Intre circ si piata.

Te pricepi sa evaluezi . :good:

Aceasta postare a fost editata de gheorghe35: 03 November 2008 - 04:13 PM

0

#23 Utilizator offline   Walpurgisnacht 

• Mironosiţă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 01-August 06

Scris 03 November 2008 - 04:16 PM

Vezi postareagheorghe35, la Nov 3 2008, 04:12 PM, a spus:

Te pricepi sa evaluezi . :huggles:

In 3 cuvinte: e mai rau ca inainte :good: ?
De-as fi o zi presedinte, v-as amaneta...
0

#24 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 03 November 2008 - 04:59 PM

Vezi postareagheorghe35, la Nov 3 2008, 03:12 PM, a spus:

Daca societatea civila ar fi matura si ar considera o probleme importanta democratizarea partidelor si scoaterea lor de sub influienta marelui capitalul, ar putea organiza mitinguri, demonstratii si in final ar obliga partidele sa tina seama de problema cea mai pupulara, sa o promoveze in statute si in legislatie.

O maturizare a societatii civile ar fi cel mai greu obiectiv de realizat. Pierzi din vedere ca mitingurile si demonstratiile au nevoie de aprobare, pe langa faptul ca sunt o raritate demonstratiile care se nasc de la sine si nu in urma unor manipulari cu scopuri bine definite. Chiar cu grupuri care sa constientizeze, se ajunge tot la pum pum, bang bang, violenta, ca de exemplu piata universitatii.

Deci, mai concret, Eu, asa zis cetatean al Ro Base' & Co., cum pot forta o astfel de lege? Trebuie sa trag de altii din jur sa-i fac sa inteleaga importanta ei? Pai pana fac eu magarul sa priceapa de ce trebuie sa traga, se-neaca iapa. Si dupa aia tot magar ramane si se mai ineaca 100 de iepe si eu imi pierd viata explicandu-i de la capat acelasi lucru.

Altfel cum s-o fac? Sa destept magarul, oricate iepe s-ar ineca? Este o solutie de lunga durata, dar nu se poate aplica unei legi de moment (pana nu se-neaca iapa).

Altfel? Prin forta? De unul singur nu prea am sanse, dar chiar mai multi de ne-am aduna au ei ac de cojoacele noastre, ne baga la terorism sau ne pune chiar poporul in cap prin metode manipulatorii. (ca in cazul mineriadelor) - s-au gandit ei la toate.

Altfel?

Deci ramane deocamdata solutia desteptarii magarului, solutie de lunga durata. Dar atentie ca desteptarea nu inseamna a-l face sa inteleaga ca trebuie sa traga, ci a-l face sa inteleaga ca este magar.
0

#25 Utilizator offline   Pixy 

• pix in...pix out
  • PipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 25-June 08

Scris 03 November 2008 - 05:16 PM

Vezi postareaPippo, la Nov 3 2008, 04:59 PM, a spus:

Dar atentie ca desteptarea nu inseamna a-l face sa inteleaga ca trebuie sa traga, ci a-l face sa inteleaga ca este magar.

Solutia rapida este sa ducem magarul la analize... sa constate daca poate, ca nu e pur singe...

Aceasta postare a fost editata de florance3: 03 November 2008 - 05:23 PM

0

#26 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 03 November 2008 - 06:00 PM

Vezi postareaflorance3, la Nov 3 2008, 04:16 PM, a spus:

Solutia rapida este sa ducem magarul la analize... sa constate daca poate, ca nu e pur singe...

Poate, dar nu vrea sa constate, tocmai pentru ca a fost adus in stadiul, deci este magar pur sange :good: - asta continuand ideea generalizata.

Oricum nu este solutie rapida, analizele astea dureaza mai mult de o viata de magar daca nu da din coate, si cum magarul e magar (pur sange ori ba)... e greu sa dea singur din coate :huggles:

PS Raspunsul nu este pentru cazul in care prin "magar", poate te-ai referit direct la persoana mea. In cazul asta te-as lasa sa spui de 100 de ori... doar n-ai vrea sa-mi pierd statutul de "magar" :huggles:

Aceasta postare a fost editata de Pippo: 03 November 2008 - 06:14 PM

0

#27 Utilizator offline   Pixy 

• pix in...pix out
  • PipPipPipPip

Scris 03 November 2008 - 06:18 PM

Vezi postareaPippo, la Nov 3 2008, 06:00 PM, a spus:

Poate, dar nu vrea sa constate, tocmai pentru ca a fost adus in stadiul, deci este magar pur sange :huggles: - asta continuand ideea generalizata.

Oricum nu este solutie rapida, analizele astea dureaza mai mult de o viata de magar daca nu da din coate, si cum magarul e magar (pur sange ori ba)... e greu sa dea singur din coate :huggles:

PS Raspunsul nu este pentru cazul in care prin "magar", poate te-ai referit direct la persoana mea. In cazul asta te-as lasa sa spui de 100 de ori... doar n-ai vrea sa-mi pierd statutul de "magar" ;)

:good: ... Pippo, pur singe se spune in general despre cai...

Aceasta postare a fost editata de florance3: 03 November 2008 - 06:18 PM

0

#28 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 03 November 2008 - 06:25 PM

Vezi postareaflorance3, la Nov 3 2008, 05:18 PM, a spus:

:good: ... Pippo, pur singe se spune in general despre cai...

Si ce legatura are? Fa-ma sa-nteleg :huggles: Sau ne-am pierdut in explicatii? :huggles:

Stai c-am inteles cred. "Sa constate ca nu e cal..." ;)
0

#29 Utilizator offline   Pixy 

• pix in...pix out
  • PipPipPipPip

Scris 03 November 2008 - 06:24 PM

...

Aceasta postare a fost editata de florance3: 03 November 2008 - 06:30 PM

0

#30 Utilizator offline   Moftangiu 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 25-May 07

Scris 03 November 2008 - 06:32 PM

Vezi postareaPippo, la Nov 3 2008, 04:59 PM, a spus:

O maturizare a societatii civile ar fi cel mai greu obiectiv de realizat. Pierzi din vedere ca mitingurile si demonstratiile au nevoie de aprobare, pe langa faptul ca sunt o raritate demonstratiile care se nasc de la sine si nu in urma unor manipulari cu scopuri bine definite. Chiar cu grupuri care sa constientizeze, se ajunge tot la pum pum, bang bang, violenta, ca de exemplu piata universitatii.

Deci, mai concret, Eu, asa zis cetatean al Ro Base' & Co., cum pot forta o astfel de lege? Trebuie sa trag de altii din jur sa-i fac sa inteleaga importanta ei? Pai pana fac eu magarul sa priceapa de ce trebuie sa traga, se-neaca iapa. Si dupa aia tot magar ramane si se mai ineaca 100 de iepe si eu imi pierd viata explicandu-i de la capat acelasi lucru.

Altfel cum s-o fac? Sa destept magarul, oricate iepe s-ar ineca? Este o solutie de lunga durata, dar nu se poate aplica unei legi de moment (pana nu se-neaca iapa).

Altfel? Prin forta? De unul singur nu prea am sanse, dar chiar mai multi de ne-am aduna au ei ac de cojoacele noastre, ne baga la terorism sau ne pune chiar poporul in cap prin metode manipulatorii. (ca in cazul mineriadelor) - s-au gandit ei la toate.

Altfel?

Deci ramane deocamdata solutia desteptarii magarului, solutie de lunga durata. Dar atentie ca desteptarea nu inseamna a-l face sa inteleaga ca trebuie sa traga, ci a-l face sa inteleaga ca este magar.

Durata nu-i chiar asa de lunga.
Uite spre exemplu sistemul electoral uninominal este dorit de o mare parte a populatiei desi este mai prost decat cel pe lista, pentru ca a benficiat de promovare din partea mass-media. El a fost promovat in 3-4 ani.
Se poate spune ca mass-media poate influenta si influenteaza societatea.
Mass-media e finantata de capital, deci nu are interesul democratizarii, dar exista o alternativa la mass-media, respectiv internetul.
Sunt mai multi internauti decat cititori de presa scrisa.
Sunt multi care au e-mail, chiar daca nu participa la dezbateri pe forumuri.
Se pot transmite mesaje, se pot organiza mitinguri prin internet, daca ideea este una considerata importanta, cu audienta publica.
La inceput o sa fie activata populatia informata si dispusa sa participe la reforme democratice, si prin contaminare ei pot determina si rudele sau cunostintele sa sustina ideile lor.
In anii '90 populatia a fost dispusa sa participe la viata politica.
Cei de azi au o constinta mai slaba decat cei din '90? Nu cred.
Sunt dezamagiti si nu mai cred in politicieni pentru ca au fost mintiti. Pentru indivizi nu cred ca se mai deranjeaza, pentru ca opinia este ca toti sunt la fel si isi urmaresc proprile interese, dar pentru o idee importanta cred ca ar face-o.
Eu cred ca viitorul vietii politice consta in sustinerea ideilor nu a indivizilor.
Etapa "politicii de maidan cu lupte care pe care", cand omul si tandemul erau considerate solutii salvatoare, e pe cale sa apuna, sa-i faca loc politicii bazata pe principii si programe.

Aceasta postare a fost editata de gheorghe35: 03 November 2008 - 06:33 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 32 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Proiectul legii sanatatii
Reforma sanatatii
Psihologul  5 1.377
Hot Topic (New) Cine l-a sustinut pe Basescu in 2010 ? Cine l-ar mai sustine pe Basescu in 2011?
De fapt cine si de ce?
ActorGrabit  251 44.990
Hot Topic (New) Atasamente Islamizarea Europei. Este o problema reala? Este necesara o reglementare legislativa ? * * * * *
Teme combinate
no-mind no-thought  1.178 189.870
Replici noi Atasamente Legiunea Ioanista !
miscare nationala !!!
element22  6 2.875
Hot Topic (New) Moscova arunca in aer securitatea energetica a Europei
America este sleita si departe, Europa fragmentata iar Rusia triumfa
Rusul Singuratic  256 58.728