Amarena, la Aug 22 2008, 04:27 PM, a spus:
In ultimul timp am tot felul de intrebari dubioase.
Una ar fi.. cum v-ati adaptat voi, cele care v-ati casatorit cu barbati de alta nationalitate, bucatariei tarii respective? continuati sa gatiti romaneste? I-ati educat gusturile sotului pentru bucataria noastra?
Ati invatat sa gatiti ca acolo? De unde? Nu v-a fost teama de comparatia cu modul de-a gati al soacrei?
Mancarurile romanesti daca sunt gatite bine sunt foarte gustoase in ciuda faptului ca noi nu folosim asa o gama diversa de condimente precum indienii,chinezii sau arabii.
Lui sotul ai plac bucatele romanesti pe care i le gatesc.
Am invatat sa gatesc si romaneste si oriental,printre altele.La bucataria araba si internationala tre sa spun ca al meu ma depaseste cu mult.Gateste mult mai bine ca mine dar nu mi-a comparat niciodata mancarurile cu mancarea pe care i-o gatea soacramea....poate in gandul lui da.Normal ca probabil ai place mai mult (care copil nu crede ca mancarea mamei e cea mai gustoasa?) dar nu mi-a atras vreodata atentia ceea ce denota bun simt.
Am reusit sa-l faca sa manance si ciorba de burta.La inceput nu vroia nici in ruptul capului sa guste macar dar odata ce a gustat ia placut enorm. Singura mancare romanesca pe care nu o mananca este piftia cu toate ca o fac din curcan nu pork. Are el ce are cu gelatina....nu o suporta.In rest mananca absolut tot romanesc cand gatesc....bineinteles fara pork.
Amarena, la Aug 22 2008, 05:03 PM, a spus:
Pe mine ma interesa perioada de adaptare, io as fi terorizata, fac mancare buna, dar cred ca nu mi-ar mai iesi nimic, de frica.
Amareno,tine-l flamand vreo 2 zile si o sa manince si pesmet muiat.Odata s-a strambat ca am facut ciorba de doua ori la rand ca ma saturasem de carne si mancaruri grele...si m-am dus frumos am luat cartea de telefon i-am pus-o in brate si i-am zis " Pizza dureaza 30 min daca o comanzi acum,pofta buna" si am incheiat povestea.
Aceasta postare a fost editata de xqzy: 23 August 2008 - 01:56 AM