Enchantress, la Sep 1 2008, 10:17 PM, a spus:
Eu mai mult ca sigur as alege-o pt. mine... dar cand vine vorba de altcineva... nici nu vreau sa ma gandesc.
Eu cred ca decuplarea de la aparate sau incetarea tratamentului nu e eutanasiere.
Decuplarea se face des in spitale, sa fii cuplat la aparate in moarte cerebrala costa enorm, depinde de ce tip de asigurare ai, cat esti de bogat sa iti permiti sa tii pacientul acasa... etc Nu e eutanasiere, e renuntare. Si sunt deplin de acord cu asa ceva.
Eutanasierea - e uciderea blanda, la cererea pacientului sau a rudelor. Se poate face si cu ajutorul unei injectii care opreste functiile vitale.
Cu eutanasierea nu sunt de acord pentru ca daca ar fi legiferata, la adapostul ei se vor putea ascunde crime, asa zise eutanasieri care nu o sa fie eutanasieri ci crime. De exemplu, persoane care cu ajutorul unor medici corupti, vor putea eutanasia batrani la adapostul legii, pt a intra in posesia averii mai repede. Si alte crime de care nimeni nu va mai stii, si care vor fi foarte greu de dovedit.
E ca si cum ai deschide cutia Pandorei....
Se va pune dupa aceea si problema suicidului. Multi o sa ceara sa fie privit ca normalitate. Persona sufera, vrea sa paraseasca demn aceasta viata... De ce doar suferintele fizice sa fie acceptate? De ce nu si cele psihice?
Ar reprezenta o lovitura asupra psihiatriei si psihologiei.
De ce sa fie considerat semn de anormalitate, dorinta de suicid, iar dorinta de a ucide pe altcineva care sufera sa fie considerata normala? Multi sinucigasi aduc ca argument acelasi argument adus de adeptii eutanasierii - suferinta, dorinta de a muri demn, de a scapa de chinuri etc
Cred ca in loc de a accepta aceasta aberatie si de a o face legala, medicina, stiinta, trebuie sa se concentreze pe descuperirea unor mai multe calmante, variate, puternice, si sa usureze suferintele in mod autentic, tot mai bine.
De asemenea suferintele pot fi usurate prin terapii alternative, rugaciune, hipnoza etc
Inainte de a ne gandi la eutanasiere, toate acestea sunt de ajutor si la indemana pt foarte multa lume, pt famillii...
Phoenix_1st_one, la Sep 19 2008, 10:00 AM, a spus:
Nu esti tu in masura sa-mi spui mie cine mi-a dat viata pt ca nu ai fost prezent cand s-a intamplat .
Acea persoana sa isi asume sinuciderea. Responsabilitatea uciderii de Sine, fara antrenarea altcuiva. E pacat restrans, gest asumat, fara altii co-partasi la ucidere.
Cum am mai spus eutanasierea asta, it's a curse disguised as blessing.... Cutia Pandorei...
oliver, la May 24 2009, 07:54 PM, a spus:
Daca omul vrea sa moara, sa se omoare. Sa nu m antreneze si pe altii in acesta atrocitate.
Brusc sinuciderea pare un act mai curajos, macar nu mai antrenezi pe altii in pacate, in omor... Ausmarea responsabilitatii de unul singur, pana la capat.
Aceasta postare a fost editata de Tipareth: 01 March 2011 - 03:26 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS