sau Inregistrare

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Eutanasia Sunteti de acord,sau nu? -de ce? Evaluare topic: - - - - -

#131 Utilizator offline   Tipareth 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 13-February 11

Scris 01 March 2011 - 03:10 PM

Vezi postareaEnchantress, la Sep 1 2008, 10:17 PM, a spus:

Toate ca toate, dar cine ar avea curajul "sa scoata din priza aparatul", fiind pus in situatia de a alege pt. altul?
Eu mai mult ca sigur as alege-o pt. mine... dar cand vine vorba de altcineva... nici nu vreau sa ma gandesc.

Eu cred ca decuplarea de la aparate sau incetarea tratamentului nu e eutanasiere.
Decuplarea se face des in spitale, sa fii cuplat la aparate in moarte cerebrala costa enorm, depinde de ce tip de asigurare ai, cat esti de bogat sa iti permiti sa tii pacientul acasa... etc Nu e eutanasiere, e renuntare. Si sunt deplin de acord cu asa ceva.

Eutanasierea - e uciderea blanda, la cererea pacientului sau a rudelor. Se poate face si cu ajutorul unei injectii care opreste functiile vitale.

Cu eutanasierea nu sunt de acord pentru ca daca ar fi legiferata, la adapostul ei se vor putea ascunde crime, asa zise eutanasieri care nu o sa fie eutanasieri ci crime. De exemplu, persoane care cu ajutorul unor medici corupti, vor putea eutanasia batrani la adapostul legii, pt a intra in posesia averii mai repede. Si alte crime de care nimeni nu va mai stii, si care vor fi foarte greu de dovedit.

E ca si cum ai deschide cutia Pandorei....

Se va pune dupa aceea si problema suicidului. Multi o sa ceara sa fie privit ca normalitate. Persona sufera, vrea sa paraseasca demn aceasta viata... De ce doar suferintele fizice sa fie acceptate? De ce nu si cele psihice?
Ar reprezenta o lovitura asupra psihiatriei si psihologiei.

De ce sa fie considerat semn de anormalitate, dorinta de suicid, iar dorinta de a ucide pe altcineva care sufera sa fie considerata normala? Multi sinucigasi aduc ca argument acelasi argument adus de adeptii eutanasierii - suferinta, dorinta de a muri demn, de a scapa de chinuri etc

Cred ca in loc de a accepta aceasta aberatie si de a o face legala, medicina, stiinta, trebuie sa se concentreze pe descuperirea unor mai multe calmante, variate, puternice, si sa usureze suferintele in mod autentic, tot mai bine.
De asemenea suferintele pot fi usurate prin terapii alternative, rugaciune, hipnoza etc
Inainte de a ne gandi la eutanasiere, toate acestea sunt de ajutor si la indemana pt foarte multa lume, pt famillii...

Vezi postareaPhoenix_1st_one, la Sep 19 2008, 10:00 AM, a spus:

De ce daca o persoana care nu vrea sa traiasca restul vietii in chinuri cumplite trebuie sa o faca pt ca asa vor cei 'atotstiutori' ?

Nu esti tu in masura sa-mi spui mie cine mi-a dat viata pt ca nu ai fost prezent cand s-a intamplat .

Acea persoana sa isi asume sinuciderea. Responsabilitatea uciderii de Sine, fara antrenarea altcuiva. E pacat restrans, gest asumat, fara altii co-partasi la ucidere.

Cum am mai spus eutanasierea asta, it's a curse disguised as blessing.... Cutia Pandorei...

Vezi postareaoliver, la May 24 2009, 07:54 PM, a spus:

Daca un om decide sa moara atunci medicul trebuie sa-l ajute.

Daca omul vrea sa moara, sa se omoare. Sa nu m antreneze si pe altii in acesta atrocitate.

Brusc sinuciderea pare un act mai curajos, macar nu mai antrenezi pe altii in pacate, in omor... Ausmarea responsabilitatii de unul singur, pana la capat.

Aceasta postare a fost editata de Tipareth: 01 March 2011 - 03:26 PM

0

#132 Utilizator offline   lynxul_negru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-November 09

Scris 01 March 2011 - 06:14 PM

Vezi postareaTipareth, la Mar 1 2011, 03:10 PM, a spus:

Cu eutanasierea nu sunt de acord pentru ca daca ar fi legiferata, la adapostul ei se vor putea ascunde crime, asa zise eutanasieri care nu o sa fie eutanasieri ci crime. De exemplu, persoane care cu ajutorul unor medici corupti, vor putea eutanasia batrani la adapostul legii, pt a intra in posesia averii mai repede. Si alte crime de care nimeni nu va mai stii, si care vor fi foarte greu de dovedit.

A, si in prezent nu exista modalitati de a ucide? Nu exista oameni injunghiati, otraviti, omorati in bataie, impuscati, calcati cu masina, arsi de vii etc? Ti se pare ca ucigasii doar atata asteapta, sa se legalizeze eutanasia?
0

#133 Utilizator offline   Levana. 

• -mater misericordiae-
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 03-July 10

Scris 04 March 2011 - 05:49 PM

sunt pro. adică, poate ai o boală urâtă, poate nu mai ai şanse, poate nu vrei să sfârşeşti cu morfină, poate n-ai de gând să mori lent şi în chinuri. poate vrei o moarte frumoasă, să nici nu-ţi dai seama că mori. cam greu cu eutanasia în românia, dar sunt de acord. unii probabil vor să moară altfel. bine, pentru sinucigaşi, aş spune NU eutanasiei.
0

#134 Utilizator offline   ma-o 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 29-September 06

Scris 07 March 2011 - 07:41 PM

exact, poate in urma unui accident ramai legat de aparate, traiesti prin ele, pot sa te tina in viata ca pe o leguma ani?
atunci, cred, ca trebuie sa specificat asta undeva, sa lasi scris, ce sa faca cu tine in acet caz, in cazul acesta sunt de acord cu eutanasierea, dar altfel nu
0

#135 Utilizator offline   Tipareth 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 13-February 11

Scris 22 March 2011 - 06:05 PM

Eutanasierea e tot una cu decuplarea de aparate? Cred ca decuplarea de aparate nu e eutanasiere.

Plus ca sa fii cuplat la aparate cine isi permite asta? Cel putin in Romania? Majoritatea cred ca nu isi permit, nici spitalele nu te tin atata... Asta inseamna ca multi oameni ajung sa fie eutanasiati pt ca nu isi permit, sau pt ca sunt pur si simplu decuplati de aparate? Nu, fireste.

Eutanasierea se face cu ajutorul unei injectii care induce stopul respiratoriu/cardiac. Poate mai exista si alte metode de care nu stiu... In orice caz nu cred ca simpla decuplare e una dintre ele.

Aceasta postare a fost editata de Tipareth: 22 March 2011 - 06:06 PM

0

#136 Utilizator offline   BOBOANTA 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 03-April 11

Scris 05 April 2011 - 10:32 PM

Cred ca moralitatea e egala cu constiinta.Fie ca e vorba de o moarte clinica,suferinta fizica sau psihica iti este greu sa decizi pt.cel in cauza.Desi il vezi pe cel de langa tine ca a devenit o "leguma",constiinta ta nu te lasa s-o faci,vrei sa se faca bine,te legi de o minune,o speranta,orice...

Stiu ca in unele tari eutanasierea a fost legalizata,dar doar in cazuri exceptionale.

Pacat ca omul nu a fost dotat genetic cu un buton,naturii cand ne-a creat i-a scapat acest lucru,si sa decida fiecare pt.el cand vrea sa plece dincolo si atunci nu am fi stat la mana destinului,soartei sau a celorlalti.
0

#137 Utilizator offline   humea 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-December 10

Scris 18 May 2011 - 05:30 PM

Cand esti in dureri, iti doresti orice ca sa-ti opreasca suferinta. Eutanasierea e ca atunci cand iti faci o operatie care sa-ti aline suferinta.

Aceasta postare a fost editata de humea: 18 May 2011 - 05:31 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Dupa moarte pastram informatia?
Mai recunoastem ce am trait , ce am invatat ...
master_mind  382 49.716
Replici noi O revelatie divina a iadului de Mary K Baxter VictorN  6 2.227
Hot Topic (New) Atasamente Credeti in fantome? anca943  32 5.440
Hot Topic (New) Atasamente Ce ati invatat din aceasta incarnare? Nemo!  189 8.156
Poll (No New) Chestionar:    Atasamente Reincarnare, karma
teme combinate
ciuboda  705 73.760