puiu.t, la Aug 21 2008, 09:49 AM, a spus:
1 = da, e grava situatia. in spatele acestei rani aparent banala se poate ascunte nemernicul de HPV, si care poate genera cancerul uterin. mergi degraba la un ginocolog bun
2 = da, netratata si scapata de sub control da in cancer, ceea ce va implica multe altele.....
3 = de regula medicul curant va recomanda tratament antibiotic. insa aceste nu da roade decat in putine cazuri
tratamentul naturis e si mai ineficient. el poate insa ajuta prin ridicarea imunitatii
4 = e destul de putin probabil. cauza cea mai frecventa este un fost avort, sarcina, sau introducerea in vagin a altor obiecte dure
5 = cauterizarea nu doare si e posibil ca in 2-3 zile sa fi externata. dar atentie, prin cauterizare se poate ca problema sa nu fie ''lecuita '' definitiv si in timp sa recidiveze
sanatate maxima!
nu te juca cu focul!
Puiu.t, pai voi mai tare ma speriati. Am citit si pe net. CHIAR NU E NIMIC GRAV.
In viata mea nu am facut vreun avort, nu am nascut si nu am introdus obiecte dure in vagin.
La cauterizare, in niciun caz nu stai 2-3 zile in spital. Se face foarte repede, in cca. 10 minute si apoi pleci acasa, pe picioarele tale.
Alta problema, nu are legatura cu cancerul. Poate constitui un semnal cum ca esti predispusa la astfel de cancer mai tarziu, dar nu genereaza cancer. Chiar scrie pe net. Crede-ma, ca m-am interesat inca de cand am aflat, dar sigur ca mai doream sa aflu pareri cu strictete la aceasta problema.
Rana asta o am de ceva timp, a fost mai mica, dar din cauza unei doctorite proaste, care nu mi-a mai zis nimic de ea, s-a extins, normal.
Mama a avut o rana pe col de la 19 ani si a stat cu ea cativa ani, dupa care a trecut de la sine. S-a inchis.