Vulvita candidozica
Scris 19 August 2008 - 05:39 PM
Prin martie prietena mea simtind o usturime in vagin si o schimbare a secretiilor a mers la ginecolog care i-a zis ca are vulvita candidozica(daca imi amintesc bine), si ca este din cauza faptului ca am alternat sexul oral cu masturbarea, i-a dat tratament si o perioada n-a mai avut probleme. Acum o luna si ceva au reaparut problemele, doar ca mult mai ciudate, este deja a doua oara cand in loc de ciclu ii vin niste secretii maronii(prima data am crezut ca nu vine ciclul deloc dar apoi ne-am dat seama ca aceste secretii vin exact cand ar treb sa vina ciclul si are aceleasi simptome ca la ciclu). A mai intalnit cineva infectia asta, sau secretiile maronii in loc de ciclu? Multumesc anticipat, chiar avem nevoie de sfaturi.
Scris 19 August 2008 - 06:43 PM
Da, e Candida albicans. Si nu din cauza ca a alternat sexul oral cu masturbarea. Din cauza de Candida si atat. Se da terapie sistemica...dar daca a fost la medic, probabil a obtinut si reteta. Desi, dupa cum explica ea cauza, ma indoiesc ca a consultat un medic
Scris 19 August 2008 - 06:58 PM
Ba da a consultat un medic dupa ce a aparut problema asta, dar i-a dat o reteta destul de nasol de administrat, si nu i-a spus, sau nu a retinut ea prea multe, cert este ca nici ea nici medicul nu s-au gandit atunci ca acele secretii pot fi o forma ciudata de ciclu(desi eu ii sugerasem deja asta) medicul i-a zis sa faca testul de sarcina daca nu i-a venit ciclul. Mai explica-mi te rog, Candida albicans este chestia asta cu secretiile maronii in loc de ciclu, zici ca nu e din cauza sexului oral(apropo, e vorba de sexul oral facut de mine ei, nu invers).
Aceasta postare a fost editata de marcowvpolo: 19 August 2008 - 06:59 PM
Scris 19 August 2008 - 07:10 PM
marcowvpolo, la Aug 19 2008, 07:58 PM, a spus:
Candida albicans este chestia asta cu secretiile maronii in loc de ciclu, zici ca nu e din cauza sexului oral(apropo, e vorba de sexul oral facut de mine ei, nu invers).
Candida e o ciuperca.....care a produs candizoza.....din cauza careia i-a aparut vulvita.
Scurgerile maronii s-ar putea sa nu aiba legatura cu candida...pot aparea dintr-o multime de cauze:o presupusa sarcina,o anexita,o cistita....Rezolvarea si diagnosticul tot la medic se afla.
Scris 19 August 2008 - 07:22 PM
florianb, la Aug 19 2008, 08:17 PM, a spus:
io cred ca n-a auzit de altceva! 
Vulvită
Inflamaţie a vulvei īn special īn zona labiilor mici şi a uretrei, īnsoţită de o scurgere abundentă şi persistentă. Pielea apare īnroşită şi uşor umflată şi poate prezenta māncărimi sau usturimi. Trebuie evitată scarpinarea, hainele prea stramte, lenjeria de plastic, contactul cu nisipul iritant. Cauzele apariţiei vulvitelor sunt ciupercile Candida albicans, iritaţiile sau alergiile. Īn funcţie de cauza identificată, tratamentul constă īn aplicarea locala de creme antipruriginoase sau antiseptice, tratament antimicotic, antibacterian, antiviral sau antiinflamator. Se fac băi cu săpun acid, iar dacă vindecarea īntārzie se consultă medicul. Īn formele cu transmitere sexuală, se recomandă şi tratamentul partenerului.
Scris 19 August 2008 - 07:25 PM
am auzit fireste...dar stiam ca candida e ceva mai profunda, adica trece de usa!
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Avortul - un rau necesar
sarcina oprita din evolutie sau bebe cu probleme |
adi77 | 42 | 8.146 |
|
Operatie de chist ovarian in timpul sarcinii | Iasmy | 2 | 5.122 |
|
Herpes genital