sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Stress Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   misu183 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 25-August 05

Scris 25 August 2005 - 08:47 PM

Salut la toata lumea!
Cred ca fiecare dintre noi ne plingem de asa ceva.
Unii se pling de asa ceva numai in anumite perioade mai grele pentru ei, altii mai tot timpul.
Din pacate fac parte din categoria a 2 a.
Partea ciudata ca de multe ori dau o dimensiune prea exagerata la o situatii care apar frecvent si practic sunt de doi lei iar in situatii dure cind am cutitul la os, cum se mai zice, am un singe rece si o stapinire de sine de neclintit.

Partea proasta ca situatiile de 2 lei imi provoaca stress-ul constant care de-a lungul anilor a inceput sa-mi afecteze sanatatea:reprize de aritmii, tahicardie, tulburari de somn.
Cei de la cardiologie imi spun ca nu sunt bolnav de inima si ca aceste simptome apar si pe cord sanatos.
Mi-au prescris distonocalm doar "la nevoie" pe care la-am folosit doar de citeva ori pina acum, evitindu-la ca sa nu-mi dea dependenta.
Mi sa-au recomandat activitati anti-stress si se pare ca au inceput sa apara unele rezultate incurajatoare dupa ceva ani.
Pentru cei care mai sunt stresati in afara de pescuit, iesiri la aer, miscare ce remedii ati mai folosit?
Multumesc anticipat! :roll:
0

#2 Utilizator offline   Dulcica 

• ce bine ca sunt..
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 05-February 05

Scris 25 August 2005 - 09:07 PM

Nu sunt in masura sa dau sfaturi oficiale in legatura cu starile proaste ale inimii tale. Dar cazul tau imi pare foarte, foarte cunoscut. coincidenta face ca cineva apropiat mie, sa aiba aceeasi trasatura de caracter. Este imposibil sa nu ma gandesc inainte de a incepe o faza grea din viata lui, trebuie sa intre la un moment dat in panica... :roll: Se stie! Reusesc sa il ajut sa-si revina, punandu-i alternativele in fata, vizualizam toate posibilitatile si incercam sa acordam o sansa alternativei!

Nu stiu cat merge, oricum pot sa zic cum trec eu peste situatiile de stres. Incerc sa ma concentrez mai mult asupra lucrurilor ce trebuie facute in prezent pentru a reusi la momentul potrivit. Sunt increzatoare, ceea ce ma face sa gandesc mai liber, detasata de pesimism. Indiferent daca rezultatele sunt pozitive sau negative, nu are rost sa ne "umplem" mintea cu sugestii care ne trag in jos! Intotdeauana sunt cai de iesire, din nereusite. Mai ales daca invatam ce trebuie. :De (vorbesc prea mult? )
0

#3 Utilizator offline   b_tibi_c 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 15-January 06

Scris 15 June 2006 - 01:06 PM

Vezi postareamisu183, la Aug 25 2005, 10:47 PM, a spus:

Salut la toata lumea!
Cred ca fiecare dintre noi ne plingem de asa ceva.
Unii se pling de asa ceva numai in anumite perioade mai grele pt ei, altii mai tot timpul.
Din pacate fac parte din categoria a 2 a.
Partea ciudata ca de multe ori dau o dimensiune prea exagerata la o situatii care apar frecvent si practic sunt de doi lei iar in situatii dure cind am cutitul la os, cum se mai zice, am un singe rece si o stapinire de sine de neclintit.

Partea proasta ca situatiile de 2 lei imi provoaca stress-ul constant care de-a lungul anilor a inceput sa-mi afecteze sanatatea:reprize de aritmii, tahicardie, tulburari de somn.
Cei de la cardiologie imi spun ca nu sunt bolnav de inima si ca aceste simptome apar si pe cord sanatos.
Mi-au prescris distonocalm doar "la nevoie" pe care l-am folosit doar de citeva ori pina acum, evitindu-l ca sa nu-mi dea dependenta.
Mi s-au recomandat activitati anti-stress si se pare ca au inceput sa apara unele rezultate incurajatoare dupa ceva ani.
Pentru cei care mai sunt stresati in afara de pescuit, iesiri la aer, miscare ce remedii ati mai folosit?
Multumesc anticipat! :crazy:

Stressul ne afecteaza pe toti.Tineri, batrani, cu studii sau fara. Daca nu luam masuri impotriva lui situatia se poate agarava.Ai incercat metoda meditatiei de seara sau metoda corpului inert? Pe www.lottus.ro gasesti cateva indicatii despre un material. Merita sa luptam pentru viata noastra.
0

#4 Utilizator offline   ironic 

• esoteric...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 31-May 06

Scris 15 June 2006 - 01:08 PM

Stresul este o stare intensa si neplacuta care, pe termen lung are efecte negative asupra sanatatii, performantelor si productivitatii.

Stresul este o reactie individuala si rezultatul interactiunii dintre exigentele mediului pe de o parte si resursele, capacitatile si posibilitatile individului pe de alta parte.

La locul de munca, stresul apare atunci cand exigentele profesionale depasesc resursele de care dispune fiinta umana.

Este important de amintit ca stresul nu este numai rezultatul unor evenimente majore negative ci de asemenea al unor tensiuni si presiuni zilnice. Acestea din urma, prin frecventa lor, au un rol important in mediul profesional si afecteaza mai mult individul, decat evenimentele negative majore, dar mai rare.

Uneori, stresul profesional este considerat ca un element pozitiv ,cu efect benefic asupra performantelor. Aceasta se refera la “eustress” care se traduce prin activarea, mobilizarea resurselor individuale.

Este important sa se faca distinctie intre “eustress” si “distress”, ca o stare de stres cu efecte benefice, respectiv cu efecte negative asupra sanatatii.

In conditiile in care o exigenta a mediului profesional este motivanta pentru individ, aceaasta actioneaza ca un factor de stres pozitiv. In acelasi timp, daca o constrangere este perceputa ca neplacuta, dificila si se manifesta permanent, ea poate conduce la stress (“distress“) si la efectele sale negative..
0

#5 Utilizator offline   amiglobe 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 22-November 07

Scris 22 November 2007 - 08:35 PM

Salut. Voi cum va "tratati" stresul?
0

#6 Utilizator offline   mirela b 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 05-January 07

Scris 22 November 2007 - 09:01 PM

Nu-mi fac griji fiindca tot nu-mi folosesc la nimic asa ca de ce sa ma stresez? :flowers:

Uite ca sa nu zici ca fac bascalie:
- respir adanc;
- fac sport (inot sau trag de fiare);
- ies la o plimbare scurta in jurul casei;
- ma duc la munte sau la ocean;
- ies si stau pe iarba in curte sub un palmier si tricotez/desenez/pictez;
- ma joc cu pisica;
- ma arunc in cada si stau in clabuci o ora pana se raceste apa;
- meditez.

Nu-i musai sa mearga si la tine. Unii se destind ascultand muzica (io nu vreau zgomote ca sa ma relaxez) sau dansand sau cantand la un instrument sau facand alte hobby-uri sau facand amor sau plangand ca sa se descarce sau band din greu sau batandu-si nevestele/copiii/cainele sau injurand cu neduf sau scriind pe forumuri ce tari sunt ei la pat ("spaima asternutului") etc.

Asa ca depinde. :o:
0

#7 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 03-December 07

Scris 05 December 2007 - 07:39 PM

Vezi postareaamiglobe, la Nov 22 2007, 09:35 PM, a spus:

Merg mai des la cursurile de autoaparare :o:)
Ma gandesc la nepotica mea, la faptul ca nu vreau sa imbatranesc inainte de vreme, ca depinde de mine daca vad partea plina sau goala a paharului.
Ma gandesc ca daca o problema are raspuns sigur il voi gasi, daca nu.....de ce sa ma stresez?
Caut oamenii cu care imi place sa stau de vorba dar incerc sa nu-i incarc negativ.
Trimit un sms unui amic cu care imi place sa flirtrez ;)
Uneori, imi amintesc de niste versuri din Psalmii lui David si le rostesc in gand. Ma linistesc de fiecare data
0

#8 Utilizator offline   Kilkoana 

• Hank for Senate
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 21-March 06

Scris 05 December 2007 - 09:00 PM

Ascult muzica, stau pe forum si ma joc cu pisica.
Cateodata ...........uppssssss......cate un mai fac si lucruri nepermise!
0

#9 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 05 December 2007 - 09:00 PM

Vezi postareaamiglobe, la Nov 22 2007, 10:35 PM, a spus:

puii mei ... is multe metode .
0

#10 Utilizator offline   treispe 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-January 07

Scris 17 December 2007 - 02:05 AM

Vezi postareaamiglobe, la Nov 22 2007, 08:35 PM, a spus:

Ca sa stii cum sa tratezi stresul, trebuie sa stii si sursa stresului... pentru ca desi sunt lucruri general valabile, sunt sigura ca e diferenta in a face fata stresului de la munca, si celui emotional, provocat de o relatie "defectuoasa".

Continuturile stresului sunt atat cognitive- ganduri, idei aproape obsedante, "aplocalitpice", cat si afective. Ele iti "paralizeaza", practic, viata interioara. Din cauza asta persoanele stresate au senzatia si declara cu convingere ca "nu au timp" sa se relaxeze, atunci cand li se spune sa se implice in activitati placute. Putem spune ca timpul, care oricum are o componenta subiectiva foarte mare, pentru ei se comprima foarte mult, dandu-le senzatia ca in afara de obiectul-stres, nu mai poate exista nimic. Asa ca, as incepe prin a limita timpul alocat gandurilor-stres. Este clar ca nu le poti eradica complet- este utopic sa te astepti ca un om care traieste un stres constant sa reuseasca sa renunte definitiv, pentru doua zile petrecute chiar si departe de casa. Deci, ca sa dam cezarului ce-i al cezarului, ne putem propune ca atunci cand ne intoarcem de la serviciu sa alocam stresului x ore sa isi faca de cap ("Ma gandesc la problemele de la serviciu 2 ore, dupa care incerc sa le abandonez"). Faptul ca limitezi aria de actiune a gandurilor care te obsedeaza iti permite ca dupa aceea, dupa ce simti ca ai fost "responsabil" si ai dat atentie si problemelor care te macina, sa faci lucruri (te uiti la un film, intalnire cu prietenii, iesi la plimbare, asculti muzica, pictezi, citesti, desenezi, te uiti pe poze, faci goblenuri etc.) fara sa te gandesti la "necazuri".
Dar cum am mai zis, depinde de natura stresului.

Metoda mea principala e cea descrisa mai sus :lol2:, insa nu astept sa ajung acasa pentru a o aplica, incep de pe drumul spre casa, si cand ajung, deja sunt pregatita sa ma implic in activitati placute, care sa ma faca sa uit de "probleme": muzica, iesit putin la plimbare, cu orice pretext, ca oricum e frumos afara, ninsoare, un film bun, o convorbire placuta cu prietenii, nu conteaza forma, o baie lunga si fierbinte, aromatherapy shit :spiteful:, cumparaturi, pictat si desenat, colorat. :lol2: Am multe arme impotriva stresului. Desi nici nu pot spune ca ma lupt efectiv cu el, convietuim. Si stresul e bun la ceva, daca e pastrat in niste limite- te impulsioneaza, energizeaza.

Aceasta postare a fost editata de Ametist: 17 December 2007 - 02:10 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Cum reusesti sa revii la viata? Roxana@ Elena  12 1.653
Hot Topic (New) Atasamente relatia parinte-copil
din ce cauze se deterioreaza si cum putem sa o reparam?
PourMoi  115 7.354
Hot Topic (New) Capacitatea de a...uita -voluntar
la ce foloseste,si cum sa fie folosita
Arcangelo  32 3.140
Hot Topic (New) Va simtiti importanti in aceasta lume mare? * * * * * Icbiuliana  266 6.378
Hot Topic (New) Iubire obsesiva Hypathia  31 3.800