Credinciosul Pagan
Scris 12 August 2008 - 02:53 PM
Aceasta persoana mi-a spus: "Toata lumea stie ca nu exista Dumnezeu, insa cred in El pentru ca au nevoie de o speranta" Asta este cea mai incredibila absurditate existenta. Deci, aceasta persoana spune ca nu exista Dumnezeu dar ea/el se roaga la El.
Thomas Henry Huxley
"I neither affirm nor deny the immortality of man. I see no reason for believing it, but, on the other hand, I have no means of disproving it. I have no a priori objections to the doctrine."
Bertrand Russell
"The existence and nature of God is a subject of which I can discuss only half. If one arrives at a negative conclusion concerning the first part of the question, the second part of the question does not arise; and my position, as you may have gathered, is a negative one on this matter."
"I cannot prove that there is not a God, I ought to add equally that I cannot prove that there are not the Homeric gods."
"An agnostic thinks it impossible to know the truth in matters such as God and the future life with which Christianity and other religions are concerned. Or, if not impossible, at least impossible at the present time."
Eu sunt agnostic obiectiv. Adica, eu nu sunt o persoana religioasa dar nici nu ma pot numi ateu pentru ca nu neg existenta unei forte supranaturale. Experimentez, ma deplasez de pe un plan mental pe un altul. De pe planul ateistic (experimentand acest mod de gandire) apoi pe cel religios (iar apoi acesta). Pentru a vedea mult mai clar contradictiile care iau nastere.
"Agnosticism (Greek: α- a-, without + γνώσις gnōsis, knowledge; after Gnosticism) is the philosophical view that the truth value of certain claims — particularly metaphysical claims regarding theology, afterlife or the existence of God, gods, deities, or even ultimate reality — is unknown or, depending on the form of agnosticism, inherently unknowable."
Totodata cred ca este necesar sa se stie (clarifice) ce semnifica Dumnezeu (ce este/cine este(?)) si numai atunci putem sa ne punem intrebarea daca El exista sau nu. (asta insemnand ignosticism)
Am trimis urmatorul mesaj unor persoane:
"Va dau un numar de citate din cartea "Treptele initerii". am realizat aceste elemente esentiale ale naturii umane (mai ales despre viata interioara) dinainte sa o citesc. de exemplu: "lasarea din ce in ce mai putin in voia impresiilor legate de lumea exterioara si dezvoltarea - in schimb - a unei vieti interioare mai intense." "Viata interioara trebuie sa fie destul de bogata pentru a putea dicta modul corect de abordare a senzatiilor exterioare." "pastrarea unor momente de liniste si singuratate pentru a patrunde in sine.
Orice cunostinta pe care o cauti in scopul unic de a-ti dezvolta stiina, de a acumula in tine comori, te intoarce din drum. Orice cunostinta pe care o cauti din dorinta de a fi pregatit pentru o mai buna slujire a innobilarii omului
si evolutiei universului." Adica in momentul in care ai atins un punct al cunoasterii lumii suprasensibile si al acestei lumi, esti transformat, de tine insuti, intr-un invatator.
totusi, nu trebuie sa se uite de viata materiala (exterioara). "Intrarea" in viata interioara nu trebuie sa pericliteze viata exterioara (delasare), ba din contra; efectul procesului de contemplare si a starii meditative este de calm interior.
acum de exemplu am descoperit ca nasterea lui Moise (Moshe) nu este singulara. Evenimentele care au luat loc la nasterea lui Moise ([eg]punerea pe rau) sunt similare cu evenimentele care au luat loc la nasterea lui Sargon din Akkad. Un rege sumerian 2270 I.H. – 2215 I.H..
"My high priestess mother conceived me, in secret she bore me. She set me in a basket of rushes, with bitumen she sealed my lid. She cast me into the river which rose over me. The river bore me up and carried me to Akki, the drawer of water. Akki, the drawer of water, took me as his son and reared me. Akki, the drawer of water, appointed me as his gardener. While I was a gardener, Ishtar granted me her love, and for four and […] years I exercised kingship." (dintr-un text neosumerian - King (rege) 1907: 87–96)
am inceput cautarea asta de cativa ani si am descoperit anumite informatii cutremuratoare. Intrand in depresie uneori din cauza ignorantei in care se afla anumite persoane in mod inconstient.
ateii gresesc in momentul in care dau informatii stiintifice (exacte, absolute) credinciosilor
pentru ca majoritatea nu dau importanta acestor informatii (din nefericire)
insa ateul sau agnosticul trebuie sa cerceteze religiile lumii (care mai exista si cele care au fost date uitarii)
si sa observe teritoriul comun (in principal); apoi (precum intr-un razboi, doar ca al cugetului) trebuie sa compare si sa analizeze informatiile."
Scris 02 September 2008 - 10:12 PM
http://the-lucifer-principle.blogspot.com/...11/dex2000.html
Scris 04 September 2008 - 12:53 PM
Monsieur Louis, la Sep 2 2008, 11:12 PM, a spus:
http://the-lucifer-principle.blogspot.com/...11/dex2000.html
Si cei care neaga existenta supranaturalului cum se numesc ?
Aceasta postare a fost editata de Phoenix_1st_one: 04 September 2008 - 12:54 PM
Scris 04 September 2008 - 01:05 PM
Scris 06 September 2008 - 03:59 PM
Marinius, la Aug 12 2008, 03:53 PM, a spus:
Gnostic Ateist! Adica, stie ca nu exista Dumnezeu si nu crede.
Un agnostic nu stie si ALEGE daca crede sau nu.
Eu de exemplu folosesc invatatura lui Cristos pentru a-mi ghida viata DAR nu cred in doctrina bisericii.
Consider ca nu poate fi cunoscuta adevarata natura a lui Dumnezeu. E ceva imposibil, e ca si cum un cutit ar incerca sa se taie singur.
Scris 06 September 2008 - 04:54 PM
Cavalerul_Jedi, la Sep 6 2008, 04:59 PM, a spus:
Un agnostic nu stie si ALEGE daca crede sau nu.
Eu de exemplu folosesc invatatura lui Cristos pentru a-mi ghida viata DAR nu cred in doctrina bisericii.
Consider ca nu poate fi cunoscuta adevarata natura a lui Dumnezeu. E ceva imposibil, e ca si cum un cutit ar incerca sa se taie singur.
Nu, nu era nici gnostic ateist. Pentru ca nu a citit biblia, nu are nici o informatie despre Cristos, invataturile Sale. Totodata nu a citit nimic despre ale stiinte spirituale. Are 40 de ani...
Scris 06 September 2008 - 08:09 PM
Marinius, la Sep 6 2008, 05:54 PM, a spus:
Si care e problema? Daca citea Biblia ii crestea maseaua de minte? Pai daca ii crestea poate afla ca Biblia nu e inspirata de Dumnezeu!
Ce informatii poti sa ai despre Christos cand e limpede ca Christos e un personaj inventat dupa mitul lui Yeshua Nazariteanul?
Credinciosul pagan crede in ce vrea el ... eu am auzit de un caz in care cineva credea in Pompa de la bicicleta !
Aceasta postare a fost editata de Sikaryan: 06 September 2008 - 08:10 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
taxe la biserica
crestinatatea si ochiul dracului |
dark_light | 293 | 39.024 |
|
Nea CUTARE
Informatzie |