Cita T, la Feb 21 2009, 12:49 AM, a spus:
Si firele de apa de pe planeta sunt tot atat de multe, dar nu sta nimeni sa le conduca.
De la scurgerile din conducte si de la izvoarele din varf de munte si pana la delta, toate respecta cateva legi.
La vale, si prin punctul de minima rezistenta...
Este simplu. Prea simplu.
Tocmai asta spuneam, nu există nici o raţiune supremă care să dirijeze evoluţia, totul se desfăşoară natural, fără un "plan dinainte stabilit".
Citeaza
2. O mutatie genetica face ca unuia sa-i creasca trompa.
3. O inundatie face sa inece toti elefantii, mai putin cel cu trompa, care a putut respira de sub apa, ridicandu-si trompa.
Intrebare:
1. Nu ar fi trebuit sa gasim multe fosile de elefanti fara trompe?
Si aceste fosile trebuiau sa existe ptr fiecare specie, si pentru fiecare noua mutatie genetica. Adica atat de multe ca azi ar fi trebuit sa calcam pe fosile, nu pe pamant...
Evoluţia este graduală, nu bruscă. În cazul proboscidienilor (familia elefanţilor) lucrurile se cunosc chiar foarte bine. Strămoşul cel mai îndepărtat, Moeritherium avea o trompă mică, în genul tapirilor de azi. Urmaşii aveau trompa din ce în ce mai mare: Paleomastodon, Mastodon, Loxodonta. Au fost şi ramuri stinse, cum ar fi Deinotherium.
Iar în ceea ce priveşte numărul fosilelor, nu este chiar atât de mic. Există, de exemplu calcarele lumaşelice, alcătuite doar din scoici sau melci, cărbuni în strate groase de câţiva metri. Ideea este însa, că fosilele se conservă în condiţii cu totul excepţionale. Dacă te gândeşti doar la animalele moarte în ultimii o sută de ani, şi tot ar fi trebuit ca cea mai mare parte din uscat să fie acoperit doar cu oase.
Citeaza
Eu am o observaţie de făcut. Au existat două importante perioade de extincţie. Cea menţionată de tine (K-T) şi cea de la finele Paleozoicului, când numărul speciilor de animale dispărute a fost chiar mai mare. De fiecare dată, extincţia mamiferelor a fost precedată, cu circa 50-100 milioane de ani, de transformări importante ale vegetaţiei. În Permian apar gimnospermele (conifere), pe la mijlocul cretacicului apar angiospermele (plantele cu flori). Eu personal sunt convins că dinozaurii oricum ar fi dispărut, iar acel meteorit doar a grăbit puţin lucrurile.
Fisiere atasate
-
images.jpg (2.08K)
Number of downloads: 1
Contact
Facebook
Twitter
RSS