sau Inregistrare

• 67 Pagini +
  • « Prima
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Noua Geneza "de ce maimutele nu se mai transforma in oameni?" Evaluare topic: - - - - -

#351 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 02 December 2008 - 11:48 AM

Vezi postareaPreafericitul, la Nov 29 2008, 07:19 AM, a spus:

Necrofagii le mancau pe pisicute cu tot cu osicioare,iar cate un osicior ramas le-au pus savanti la alte lighioane inventate de ei.Fosilizare:vezi DEX online!Q.E.D.! :doh:
Mult rau a mai facut Sufletul lui Darwin,care ti-a inoculat tie si altora virusul satanic al teoriei evolutiei si v-a paralizat Sufletul!Sunteti roboteii lui satan!Eu si cei care cred in existenta lui DUMNEZEU ca este Cel care a facut toate cele vazute si toate cele "Nevazute" suntem Dumnezei asemenea lui DUMNEZEU TATAL CERESC!
Enki tu crezi in enki si sincer iti spun ca imi pare tare rau pentru tine!

Ridicol. Roboteii lui YHWH isi dau cu parerile cu care au fost indoctrinati. :- Ilie, chiar nuy esti in stare sa produci o explicatie serioasa pentru faptul ca nu avem fosile de pisici in cambrian? Ok, atunci spune-mi de ce nu avem fosile de elefanti, poftim. Pe aia cine ii manca? ;) Stai ca deja anticipez ce vei raspunde, si deja mor de ras. Sa vedem daca mi se confirma... :o:
Numai tampenii am citit de la tine pana acum, si sincer incepe sa ma ia somnul. Uite, Octav, alt motiv pentru care te poate lua somnul numai dupa cateva minute: o lectura a postarilor lui Ilie.

Vezi postareaCita T, la Dec 2 2008, 10:57 AM, a spus:

In jungla amazona, un cameraman, se trezeste dis de dimineata, isi pregateste camera de filmat punand in ea o caseta pe care scrie "durata de imprimare de 16 ore", dupa care, sa spunem ca o fixeaza asupra unui musuroi de furnici - comportamentul lor fiind subiectul documentarului in cauza - iar mai apoi isi apropie un ochi de vizorul camerei, si apasa butonul recording, ramanand nemiscat si asistand filmarea tot restul zilei.

Ce crezi tu ca se va intampla dupa 16 ore?

Furnici? :yahoo: Dupa o ora cred ca il va lua somnul si se va cara de acolo sa isi faca o cafea. Iar dupa 16 ore sigur va fi la o carciuma locala undeva departe band niste tequila cu satenii, in timp ce furnicile ii invadeaza camera.

Aceasta postare a fost editata de Enki: 02 December 2008 - 11:52 AM

0

#352 Utilizator offline   octav.c 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 24-October 08

Scris 02 December 2008 - 04:00 PM

Vezi postareadark_light, la Dec 2 2008, 11:36 AM, a spus:

n-am inteles ce-ai vrut sa zici cu calculul.

da.
ai spus:"stai tu 3 zile treaz, dupa care incearca sa vezi daca poti dormi in continuu 3 zile, daca tot crezi ca-s direct proportionale."

ti-am raspuns ca 3 zile de nesomn = 3 zile de somn (egalitate)
si ca, daca vorbim de proportionalitate, atunci daca dormi 8 ore pe zi, carenta de somn nu este de 3 zile, ci de 3 x opt ore.
e ok, acum?

e letal dupa ceva timp, dar nu ocupa nici locul 3. o luam pe ghicite sau discutam serios???

uite, nici pe locul 2, si nici pe 3, ci pe locul 'x'.
este ok, acum?
sincer, nu era un punct obligatoriu. Am auzit, asa cum ti-am mai spus de cateva ori, la Discovery, nu stau acum sa rascolesc internetul, cum nici tu nu ai sa te contrazici cu postul respectiv.
daca da domnul Dumnezeu si Sfantul Sisoie sa depasim hopul asta, ai sa-ti dai seama ca nu conteaza asa de mult, decat daca ti-ai pus in cap sa faci glume, de dragul caterincii.
si nu te cred in stare sa-ti insulti, cum se spune, inteligenta.

putem merge mai departe, dark?

cameramanul o sa se plictiseasca teribil iar camera, dupa 16 ore, o sa zica "memory full". ca doar ai zis ca atata poate caseta.

si mai zic ceva, dark: tot atat poate, intr-o zi, si mintea.
"memory full"...
cred ca exista o limita a informatiilor ce pot fi stocate intr-o singura zi.
precum o caseta video, sau un card de memorie din aparatul foto.
si cameramanul, si caseta, pot reda, mai tarziu, cele vazute, respectiv filmate.
iar asta inseamna, in ambele cazuri, ca informatia (imagine si sunet, in principal), sunt inregistrate.

astept contre.

PS.
ce face cameramanul cu caseta (sau cu cardul de memorie), dupa ce ajunge acasa?
(si prin analogie, cu informatiile 'culese' personal, in timpul somnului?)

Aceasta postare a fost editata de Cita T: 02 December 2008 - 04:11 PM

0

#353 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 02 December 2008 - 04:13 PM

Vezi postareaCita T, la Dec 2 2008, 04:00 PM, a spus:

da.
ai spus:"stai tu 3 zile treaz, dupa care incearca sa vezi daca poti dormi in continuu 3 zile, daca tot crezi ca-s direct proportionale."

ti-am raspuns ca 3 zile de nesomn = 3 zile de somn (egalitate)
si ca, daca vorbim de proportionalitate, atunci daca dormi 8 ore pe zi, carenta de somn nu este de 3 zile, ci de 3 x opt ore.
e ok, acum?

acum am inteles la ce te refereai. dar nu stiu daca ai dreptate cu proportionalitatea.

uite, nici pe locul 2, si nici pe 3, ci pe locul 'x'.
este ok, acum?
sincer, nu era un punct obligatoriu. Am auzit, asa cum ti-am mai spus de cateva ori, la Discovery, nu stau acum sa rascolesc internetul, cum nici tu nu ai sa te contrazici cu postul respectiv.
daca da domnul Dumnezeu si Sfantul Sisoie sa depasim hopul asta, ai sa-ti dai seama ca nu conteaza asa de mult, decat daca ti-ai pus in cap sa faci glume, de dragul caterincii.
si nu te cred in stare sa-ti insulti, cum se spune, inteligenta.

nu te supara, dar mi se pare ca imi ceri sa fiu foarte corecta in afirmatii, dar cand vine vorba de tine, dai informatii din ce mai tii minte de la televizor sau o dai cotita.

daca mai continui in stilul asta, atunci inteligenta mea n-o sa fie deloc deranjata de un pic de caterinca. ba chiar o sa-i faca placere... decat sa doarma, mai bine sa rada, nu? :yahoo:

putem merge mai departe, dark?

deja ma simt ca-n bancul cu blonda in giratoriu... :-

si mai zic ceva, dark: tot atat poate, intr-o zi, si mintea.
"memory full"...
cred ca exista o limita a informatiilor ce pot fi stocate intr-o singura zi.

si care crezi tu ca-i limita aia? in plus, daca ar fi asa, ar insemna ca o persoana deprivata senzorial nu mai are nevoie de somn. si ca lenesii ar fi tot timpul treji, ori noi stim contrariul... :o:

PS.
ce face cameramanul cu caseta (sau cu cardul de memorie)?
(si prin analogie, cu informatiile 'culese' personal, in timpul somnului?)

da' chiar, ce poti face cu 16 ore de inregistrare video cu furnici? ;) s-o pui de-o fobie?

ce vrei tu este sa faci o paralela intre ram, rom, hard si memoria de scurta si lunga durata. este? :doh:
0

#354 Utilizator offline   octav.c 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 December 2008 - 04:57 PM

Vezi postareadark_light, la Dec 2 2008, 04:13 PM, a spus:

si care crezi tu ca-i limita aia?

in plus, daca ar fi asa, ar insemna ca o persoana deprivata senzorial nu mai are nevoie de somn.

si ca lenesii ar fi tot timpul treji, ori noi stim contrariul... :yahoo:

pai se pare ca limita ar fi de 16 ore. 16 ore de 'imprimare' plus 8 ore de somn, ar complecta cele 24 de ore ale unei zile.

si cum ar arata o persoana deprivata senzorial?
in coma?
cand cineva este in coma, nu doarme, ci este in coma.

lenesii? ti-a scapat, mai devreme, afirmasem: "faptul ca nevoia de somn apare si daca stai in pat, in intuneric, si daca stai si te uiti la filme, dupa (mai mult sau mai putin) 16 ore.
si stii ce se inregistreaza, atunci, dark?
gandurile care ti-au trecut prin minte, cat ai stat in intuneric.
spun asta, pentru ca ti-ai aminti despre ele, a doua zi, nu?

Vezi postareadark_light, la Dec 2 2008, 04:13 PM, a spus:

da' chiar, ce poti face cu 16 ore de inregistrare video cu furnici? :- s-o pui de-o fobie?

ce vrei tu este sa faci o paralela intre ram, rom, hard si memoria de scurta si lunga durata. este? :doh:

cum altfel crezi ca sunt realizate, spre exemplu, documentarele de pe National Geografic?

da, cam asa ceva, dark.
o paralela.

cameramanul, poate avea o caseta noua, goala, pe care sa o ia cu el in ziua urmatoare.
Dar noi nu avem o alta minte ;), goala, de schimb...

asa ca, sa admitem ca, in loc de caseta, cameramanul avea un memory-card, ce poate inregistra sunet si imagini vreme de 16 ore. ca sa poata filma a doua zi, va trebui sa-l goleasca, mutand informatiile pe hardul unui computer, intr-un soi de arhiva.

opinia mea este ca, in timpul somnului, informatiile stocate in timpul unei zile, in memoria de scurta durata, sunt mutate, clasificate, 'periate' de detalii neimportante, si mai apoi stocate in memoria de lunga durata.
compara sentimentul de 'plin' cand esti obosit de pici, cu cel de 'gol', atunci cand te scoli, dimineata.

sau, retoric te intreb, cand poti memora mai usor o poezie?
cand ti se inchid ochii de somn, ori dimineata...?

Aceasta postare a fost editata de Cita T: 02 December 2008 - 04:40 PM

0

#355 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 December 2008 - 06:13 PM

Vezi postareaCita T, la Dec 2 2008, 04:39 PM, a spus:

pai se pare ca limita ar fi de 16 ore. 16 ore de 'imprimare' plus 8 ore de somn, ar complecta cele 24 de ore ale unei zile.

dar, cum dupa 16 ore de trezie, nu ni se termina totusi "banda", nu vad cum presupunerea ta ar sta in picioare.

si cum ar arata o persoana deprivata senzorial?
in coma?
cand cineva este in coma, nu doarme, ci este in coma.

n-are treaba cu coma. cauta termenul si vezi despre ce-i vorba. si in starile de deprivare senzoriala se instaleaza somnolenta.

lenesii? ti-a scapat, mai devreme, afirmasem: "faptul ca nevoia de somn apare si daca stai in pat, in intuneric, si daca stai si te uiti la filme, dupa (mai mult sau mai putin) 16 ore.
si stii ce se inregistreaza, atunci, dark?
gandurile care ti-au trecut prin minte, cat ai stat in intuneric.
spun asta, pentru ca ti-ai aminti despre ele, a doua zi, nu?

perioada de somn este legata de ritmul circadian, nu de nivelul de informatii acumulat in ziua respectiva. sau, ca sa fiu mai clara, fie ca ai sau nu ceva in tartacuta, tot tragi spre pat la 10 seara.

Vezi postareaCita T, la Dec 2 2008, 04:57 PM, a spus:

cum altfel crezi ca sunt realizate, spre exemplu, documentarele de pe National Geografic?

cu trepiedul...

opinia mea este ca, in timpul somnului, informatiile stocate in timpul unei zile, in memoria de scurta durata, sunt mutate, clasificate, 'periate' de detalii neimportante, si mai apoi stocate in memoria de lunga durata.
compara sentimentul de 'plin' cand esti obosit de pici, cu cel de 'gol', atunci cand te scoli, dimineata.

bun, si argumentul asta de ce rationament vrei sa-l legi si care e finalitatea?

sau, retoric te intreb, cand poti memora mai usor o poezie?
cand ti se inchid ochii de somn, ori dimineata...?

nu ma intreba pe mine, ca mie-mi vin cele mai tari idei cand depasesc 20 de ore de trezie. :blink:

Aceasta postare a fost editata de dark_light: 02 December 2008 - 06:18 PM

0

#356 Utilizator offline   octav.c 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 December 2008 - 06:56 PM

Vezi postareadark_light, la Dec 2 2008, 06:13 PM, a spus:

...

bun, atunci se pare ca nu imi mai ramane nimic de spus.
0

#357 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 December 2008 - 07:19 PM

Vezi postareaCita T, la Dec 2 2008, 06:56 PM, a spus:

bun, atunci se pare ca nu imi mai ramane nimic de spus.

pai stai asa, ca n-am inteles unde ai vrut sa ajungi cu discutia despre somn... :blink:
0

#358 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 02 December 2008 - 07:50 PM

Nicaieri, Dark_light, doar nu crezi ca a avut vreo directie anume. Face la fel cum a facut cu oricare alta discutie pe care a inceput-o. Pretinde de la tine explicatii exacte, in schimb el are voie sa aduca in discutie argumente precum "mogaldete paroase fara ochi", sau animale cu 3 ochi sau o mana. :blink:
0

#359 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 December 2008 - 08:19 PM

Vezi postareaEnki, la Dec 2 2008, 07:50 PM, a spus:

Nicaieri, Dark_light, doar nu crezi ca a avut vreo directie anume.

deh, speram si eu... :blink:
0

#360 Utilizator offline   octav.c 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 03 December 2008 - 12:34 AM

da, nicaieri...
aveti dreptate.
noapte buna.

Aceasta postare a fost editata de Cita T: 03 December 2008 - 12:37 AM