ellen, la Dec 1 2008, 03:06 PM, a spus:
Bun, ellen, sa incep atunci.
Ce se intampla in timpul somnului.
Raspunsul trebuie sa respecte niste conditii:
- faptul ca au aceeasi nevoie de somn atat sportivul care a alergat o zi intreaga, cat si antrenorul lui, care l-a urmarit, sa spunem, din masina, ori de pe o banca a stadionului.
- faptul ca amandoi adorm seara cam pe la aceeasi ora si se trezesc dimineata, de asemenea cam pe la aceeasi ora.
- faptul ca majoritatea oamenilor au nevoie cam de acelasi numar de somn, desi sunt diferiti atat ca si constructie, firi cat si ocupatie
- faptul ca, daca dorm azi cu 2 ore mai putin, si maine la fel, si sa spunem si poimaine la fel, ceva se acumuleaza, pentru ca, atunci cand dorm pe saturate, a patra zi, recuperez si orele pierdute. Iar asta ar putea sa insemne faptul ca in timpul somnului se petrece un 'proces' ce are de lucru un timp proportional cu timpul petrecut nedormind.
- faptul ca nevoia de somn se instaleaza parca mai rapid atunci cand citesti, ori vezi un film, ori ti se vorbeste, respectiv cand informatia noua iti intra in minte. Ai vazut ca daca vrei sa adormi mai rapid, citesti dintr-o carte plictisitoare...
- faptul ca nevoia de somn apare si daca stai in pat, in intuneric, si daca stai si te uiti la filme, dupa (mai mult sau mai putin) 16 ore.
- si faptul mentionat de tine, anume ca privarea de somn ucide. Ucide mintea.
- si inca multe alte fapte si observatii, pe care nu le mai mentionez in acest moment, dar pe care le vom analiza mai tarziu.
Si acum, ptr. ca nu vrei un dialog, ci vrei direct teorii, am sa mai incerc ceva.
Am sa te rog sa iti imaginezi ce se va intampla la sfarsitul zilei in situatia de mai jos:
In jungla amazona, un cameraman, se trezeste dis de dimineata, isi pregateste camera de filmat punand in ea o caseta pe care scrie "durata de imprimare de 16 ore", dupa care, sa spunem ca o fixeaza asupra unui musuroi de furnici - comportamentul lor fiind subiectul documentarului in cauza - iar mai apoi isi apropie un ochi de vizorul camerei, si apasa butonul recording, ramanand nemiscat si asistand filmarea tot restul zilei.
Ce crezi tu ca se va intampla dupa 16 ore?
dark_light, la Dec 2 2008, 10:37 AM, a spus:
sper ca intr-o zi, sa poti spune si despre mine ca sunt un ala...
dark_light, la Dec 2 2008, 10:37 AM, a spus:
am intrebat doar, ce s-a intamplat cu restul indivizilor unei specii, care nu au suferit mutatia ce a dus la aparitia ochiului,
gandindu-ma ca inainte de a avea ochi, mogaldeata paroasa trebuie sa nu fi avut ochi, si inca, daca nu exista o rationalitate (nu personalitate) care sa fi facut intr-un fel sau altul sa avem ochi, inseamna ca simpla intamplare a facut ca ochiul sa apara la un singur individ, printr-o mutatie genetica, provocata, sa spunem, de simpla intamplare a ciocnirii segmantului respectiv, cu un radical liber...
atat.
Contact
Facebook
Twitter
RSS