*Arcadia*, la Aug 5 2008, 11:32 PM, a spus:
Materia e singura ta certitudine? Ce numesti tu materie, ceva care nici nu se atinge macar?
Nu discutam aici astfel de subiecte. Pe mine prea putin ma intereseaza originea materiei sau a divinitatii. Ce vreau eu sa aduc la lumina zilei e credinta adevarata promovata de atei si pseudocredinta practicata de sectari. Deci incercati pe cat posibil sa va incadrati in subiect.
ALAMAN, la Aug 6 2008, 02:22 AM, a spus:
va venii un moment in viata ta cand "materia"din fata ta e moarta si nici una din virtutiile tale nu-ti va putea spune de ce .
traim intr-o lume in care "sloganul " tau s-ar putea intoarce impotriva ta .Totusi , sunt niste cuvinte usor de scris, sau de postat intr-un forum .
cat despre "mintea la cap"- sunt convins ca acest forum este pentru pareri ..de tot felul, nicidecum pt a insulta pe cineva , in + nu cred ca tu esti vreun geniu, nu le poti stii tu pe toate !!!!
cine nu a gresit niciodata sa arunce primul piatra
Sunt constient de efemeritatea lumii, dar totodata iubesc si sunt la fel de constient de miracolul existential care este viata.
Ai aici putin mai detaliat motivele pentru care existenta inseamna pentru mine atat de mult.
http://www.roportal.ro/discutii/ftopic1262...l&start=270
Intr-o lume corupta se prea poate sa se intoarca impotriva mea, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ma conformez cu lumea. Iti poti urma calea ta fara ca cineva sa poata sa te atinga sau sa te abata de la drum. Demnitatea nu ti-o poate fura nimeni, decat daca te lasi compromis de sistem. Oricum esti prins orice ai face din cauza necesitatii de a trai, dar te poti detasa fara probleme de viata de tabiet practicata de slugile capitalismului, chiar daca va trebui sa suporti solitudinea chinuitoare cauzata de marginalizare.
Da, ai dreptate. Sunt usor de scris si la fel de usor de citit, dar cati au vointa de a le recunoaste ca virtuti in viata lor de zi cu zi ?! Nu cred ca sunt multi... ca sa nu zic ca lipsesc cu desavarsire.
Acestea nu sunt insulte, dragul meu ! E realitatea prezentata asa cum este. Va deranjeaza realitatea ?!
Si intradevar, nu le stiu pe toate, dar stiu atat cat imi trebuie.
Dar ar fi cazul sa nu mai deviati de la subiect si sa reveniti asupra lui.
Silentia lunae, la Aug 6 2008, 11:27 AM, a spus:
Mirada, tu vorbesti de filosofia disperarii si de neputinta in fata mortii ca despre niste trasaturi definitorii ale credintei clasice. Eu chiar as fi de acord cu tine daca n-as sti ca de fapt marea masa a credinciosilor habar n-are in ce crede.
Cu putine exceptii, credinciosul de rand, sa zicem cel crestin, n-a citit in viata lui Biblia, nu intelege nici jumatate din ceea ce propovaduieste popa in biserica, nu poate defini entitatea careia i se inchina. Pe scurt, credinta turmei de credinciosi nu este decat un fenomen de autosugestie.
Autosugestie sugerata ?!
ALAMAN, la Aug 5 2008, 11:20 PM, a spus:
trebuie sa recunosc ca ai o imaginatie foarte bogata !!! nu pot sa nu observ metaforele si limbajul tau atent selectionat ,dand impresia unui om citit.....dar de !!...s-a trezit cinva care in sfarsit a deslusit misterul universului . hai sa fim seriosi !!!
totusi ai atins unele adevaruri. Exista o multime de "grupari" care considera ca numai ei vad lumina , restul fiind orbi .Altii care pretind ca doar 144.000 din grupul lor vor vedea viata vesnica(nu dau nume).
unde ai mai vazut tu ateu care "are o credinta concreta " ???
"viitor promitator in care sa domine stralucirea artei, a filosofiei, a descoperirilor stiintifice, a civilizatiei"- suna frumos , dar .... despre ce vb ??? as dorii si eu un exemplu de viitor promitator si mai ales , ce intelegi tu prin credinta ?
IRII, la Aug 6 2008, 06:55 AM, a spus:
intrebari . cum devine unu credincios ? cum devine unu ateu? pe ce se bazeaza?
Raspund intr-un mesaj si lui Alaman si lui IRII.
Credinta -
Faptul de a crede în adevărul unui lucru; convingere, siguranţă, certitudine.
Credinta -
Fidelitate, devotament, statornicie faţă de cineva sau de ceva.
Credinta -
Speranţă, nădejde.
Acestea sunt definitiile cele mai veridice ale credintei date chiar in dex. si ii caracterizeaza cel mai bine pe atei. Da, ati vazut bine. Pe atei. Ateul e ferm convins de adevarurile incontestabile din cartea de matematica, de fizica sau de chimie, e devotat progresului si are speranta vie in desavarsirea umanitatii mereu prin innoirea si trecerea la un nivel superior a generatiilor de la veac la veac.
Pe cand la crestini sau la orice alti sectari ce se manifesta la ei nu e nicidecum credinta, ci
credulitate. Suveranii de stat se folosesc de aceasta slabiciune pentru a tine oile in staul pe motiv de coabitare, de bunastare sau mai abject - de libertate. Dar
inrobiti de propriile temeri si aspiratii acestia nu vad umilinta la care sunt supusi, ci cea mai mare virtute in plecaciuni si rugaminti vrednice de mila facute in fata unor picturi si statui arhaice pe care le idolatrizeaza.
Apoi mai este si categoria celor visatori, care tot o trag la deal si la vale cu preconceptia rizibila ca : "credinta vine din inima". Dar dupa cum am exemplificat anterior credinta adevarata nu are nici pe departe de a face cu visarea sau cu obedienta, ci este o facultate nobila a constiintei.
Prin ce am scris aici nu am avut nici cea mai vaga intentie de a impresiona pe vreo cineva si nici pretentii de doct nu am. Doar ca imi place nespus de mult sa ii demasc pe ticalosi cu gratie si sa-i vad cum inghit in sec cand isi vad in oglinda chipul jalnic.
Cred ca metaforele si limbajul atent selectionat sunt o caracteristica specifica ateilor, nu ?!

Ca tot cereai dovezi de evolutie...
Apoi o constatare obiectiva asupra unor realitati becisnice din societate nu e nici pe departe imaginatie. Poate pentru cel ce viata e vis la propriu. Dar in niciun caz pentru un om care nu crede decat in ce vede si in energia nevazuta dar masurata de aparate.
Nu are nimeni pretentia de adevar absolut, decat cei ce in trufia si in nebunia lor se vor a fi alesii domnului.

Ce-am facut in aceste mesaje a fost doar sa arat fata alterata de dupa masca pretinsei credinte. A pomenit cineva de univers ?! Dar va place nespus de mult sa insinuati cand vedeti ca nu mai aveti nimic de zis in fata unor adevaruri incontestabile.
Vrei exemplu de viitor promitator ?! Compara privilegiile tehnicii moderne cu mizeria obscura din epoca feudala si imagineaza-ti civilizatia impunatoare care va fi peste generatii comparativ cu secolul actual.
Aceasta postare a fost editata de Mirada-Dicovici: 06 August 2008 - 06:38 PM