sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Educatie "push" vs. Educatie "pull" Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 31 July 2008 - 10:42 AM

La ora actuala educatia este de tip "push", adica o educatie in care sursa informatiei impinge informatia pe gatul celor ce teoretic vor informatia.
Genul asta de educatie este complet depasit la ora actuala si rebeliunea impotriva lui este legendara.

Educatia de tip "pull" implica un sistem unde elevul isi trage informatia necesara din sistem. Spre deosebire de educatia "push" unde profesorul este elementul activ, in educatia de tip "pull" elevul este elementul activ, selectand materiile care il intereseaza. Rolul profesorului devine unul de ghid. In sistemul acesta profesorii formeaza o comunitate ce cerceteaza si produce "elementele" folosite de elev. Elementele pot fi: ierarhiii ale cunostintelor, cai optime pentru asimilarea cunostintelor, harti mentale (mind maps) pentru anumite subiecte, rezumate, etc.

O educatie de tip "pull" are nevoie de un sistem central de informatie care sa poata fi accesat si modificat atat de profesori cat si de elevi. Lucrul acesta era inaccesibil pana acum. Cu evolutia calculatoarelor si a internetului... sistemul acesta poate lua fiinta. :cheer:

Voi ce parere aveti despre asa ceva?
0

#2 Utilizator offline   neuron 

• I want it all and I want it now
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 05-October 05

Scris 31 July 2008 - 03:15 PM

in momentul asta e cam SF ce zici tu in Romania...da in viitor ar fi o idee buna
0

#3 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 31 July 2008 - 04:37 PM

Vezi postareaneuron, la Jul 31 2008, 04:15 PM, a spus:

in momentul asta e cam SF ce zici tu in Romania...da in viitor ar fi o idee buna

"The beginning is always today." :spiteful:

Ma bate gandul sa incep o afacere in directia asta... un site ceva. :cry:
0

#4 Utilizator offline   sarazin79 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 09-January 08

Scris 31 July 2008 - 04:41 PM

sistemul lean in invatamant...pare interesant ca si concept...dar, parca imi tot scapa ceva :spiteful:
0

#5 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 01 August 2008 - 01:28 AM

delăsarea naturală a omului :D
0

#6 Utilizator offline   Moftangiu 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-May 07

Scris 01 August 2008 - 09:25 AM

Vezi postareacatelusulschiop, la Jul 31 2008, 11:42 AM, a spus:

Genul asta de educatie este complet depasit la ora actuala si rebeliunea impotriva lui este legendara.
..

Afirmatia ta nu-i argumentata.

Activitatea de invatare poate fi dirijata si desfasurata dupa metodologii stintifice, sau haotica.

Sistemul "push" presupune ca procesul de invatare e dirijat, notiunile sunt furnizate/invatate in ordinea logica, in care ele intra in explicitarea altor notiuni, iar metodologia una care a fost cercetata si a dat rezultate.
Informatile sunt prevazute in programeele de invatamant, metodele difera de la pedagog la pedagog.
In sistemul "push" cineva care are o viziune completa asupra informatilor stabileste ce-i esential si ordinea de asimilare.

La sistemul "pull" nu exista nici o strategie, individul cauta "acul in carul cu fan".
Procesul de asimilare este condus de curiozitatea individului si de satisfactii.
Nu se stie unde duce, si cu ce randament dar e de presupus ca randamentul este mai mic.

Sistemul trebuie combinat si este combinat.
In invatamant asimilezi dupa sistemul "push", si pe cont propriu cauti informatiile de care esti interesat adica dupa sistemul "pull".

Aceasta postare a fost editata de gheorghe35: 01 August 2008 - 09:27 AM

0

#7 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 01 August 2008 - 01:27 PM

Vezi postareagheorghe35, la Aug 1 2008, 10:25 AM, a spus:

La sistemul "pull" nu exista nici o strategie, individul cauta "acul in carul cu fan".
Procesul de asimilare este condus de curiozitatea individului si de satisfactii.
Nu se stie unde duce, si cu ce randament dar e de presupus ca randamentul este mai mic.

Din pacate trebuie sa-ti dau dreptate... nu exista strategie pentru ca momentan sistemul "pull" e intr-o faza incipienta.
E o cautare a proverbialului ac in carul cu fan DAR nu trebuie sa fie musai asa. Cred ca tinta pedagogiei ar trebui sa fie crearea unui sistem in care curgerea informatiei sa fie mai bine structurata. Sistemul respectiv ar urma oarecum tiparul unei programe dar... trebuie sa fie mult mai avansat decat o simpla lista de cursuri.

Pentru cei interesati de un exemplu de educatie "pull":
http://en.wikipedia....mmerhill_School
0

#8 Utilizator offline   Arcadia@ 

• Love And Peace
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 22-September 06

Scris 01 August 2008 - 02:42 PM

Vezi postareacatelusulschiop, la Jul 31 2008, 11:42 AM, a spus:

La ora actuala educatia este de tip "push", adica o educatie in care sursa informatiei impinge informatia pe gatul celor ce teoretic vor informatia.

Educatia de tip "pull" implica un sistem unde elevul isi trage informatia necesara din sistem. Spre deosebire de educatia "push" unde profesorul este elementul activ, in educatia de tip "pull" elevul este elementul activ, selectand materiile care il intereseaza. Rolul profesorului devine unul de ghid. In sistemul acesta profesorii formeaza o comunitate ce cerceteaza si produce "elementele" folosite de elev. Elementele pot fi: ierarhiii ale cunostintelor, cai optime pentru asimilarea cunostintelor, harti mentale (mind maps) pentru anumite subiecte, rezumate, etc.

O educatie de tip "pull" are nevoie de un sistem central de informatie care sa poata fi accesat si modificat atat de profesori cat si de elevi. Lucrul acesta era inaccesibil pana acum. Cu evolutia calculatoarelor si a internetului... sistemul acesta poate lua fiinta. :D

Din punctul meu de vedere ar trebui schimbat tot, programa, metodologia, tonele de teorie elucubristica prin care omul devine o enciclopedie vie fara sa poata fi folositor cumva umanitatii.
Cel putin , in clasele mici , aproape ca mi se pare o violentare a spatiului psihic al copilului cu informatii fara un algoritm care sa permita folosirea lor in scop creativ.

In alta ordine de idei, ce parere aveti de pedagogia Waldorf ?
"Pedagogia Waldorf aduce īn actul predarii īn mod armonios grija pentru cele trei componente ale fiintei umane: gāndire, simtire si vointa. Ea uneste gāndirea analitica si sintetica, intelectul obiectiv, de lucrul consecvent, cu sens si calitativ īnalt, prin intermediul simtirii artistice si morale. "
http://www.waldorf.ro/
0

#9 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 01 August 2008 - 06:15 PM

Vezi postarea*Arcadia*, la Aug 1 2008, 03:42 PM, a spus:

In alta ordine de idei, ce parere aveti de pedagogia Waldorf ?

E un pas in directia care trebuie.
0

#10 Utilizator offline   mirela b 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 05-January 07

Scris 15 August 2008 - 07:18 PM

Sistemul asta se practica in SUA, unde studentii isi aleg materiile si profesorii in functie de interesul catre curs si competenta profesorilor.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) PROFESOARA SARITA!
PROfesoara