sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Infectie in gat? Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   deliasarca 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 14-March 07

Scris 02 August 2008 - 03:14 AM

Uffff dracusor de par de pisici am parte zilnic..Apropo am mai cautat intre timp pe google si am gasit pe un site american(eu sunt in usa)ca ce avem noi se numeste tonsil stones=pietre la amigdale;deci cel putin in pozele acelea am vazut exact ce elimin si eu din gat.Daca cineva stie pe cineva care a mai auzit de ele si de asemenea daca stie cineva o metoda non-surgicala de vindecare(pt ca aici zic ca numai prin amigdalectomie esti vindecat),nu tare le-as scoate dar daca nu e incotro ...Amigdalele sunt prevazute cu buzunarase,iar la cei mai ghinionisti ca si noi sunt mai mari,asa incat acolo se depun bacterii cu mucus care formeaza acele "pietricele"alb galbene.Un biet om zicea pe un forum ca a trait cu ele 20 de ani fara sa stie un diagnostic sigur(eu am vre3,4 ani deja dar nicidecum nu vreau sa-l ajung!!!!).Trebuie sa-i venim de hac cumva...cine mai are sugestii,pareri,informatii este binevenit...Sanatate tuturor!

Aceasta postare a fost editata de delya_src: 02 August 2008 - 03:18 AM

0

#12 Utilizator offline   SuperORL 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 30-January 08

Scris 02 August 2008 - 05:57 PM

Vezi postareadelya_src, la Aug 2 2008, 04:14 AM, a spus:

Uffff dracusor de par de pisici am parte zilnic..Apropo am mai cautat intre timp pe google si am gasit pe un site american(eu sunt in usa)ca ce avem noi se numeste tonsil stones=pietre la amigdale;deci cel putin in pozele acelea am vazut exact ce elimin si eu din gat.Daca cineva stie pe cineva care a mai auzit de ele si de asemenea daca stie cineva o metoda non-surgicala de vindecare(pt ca aici zic ca numai prin amigdalectomie esti vindecat),nu tare le-as scoate dar daca nu e incotro ...Amigdalele sunt prevazute cu buzunarase,iar la cei mai ghinionisti ca si noi sunt mai mari,asa incat acolo se depun bacterii cu mucus care formeaza acele "pietricele"alb galbene.Un biet om zicea pe un forum ca a trait cu ele 20 de ani fara sa stie un diagnostic sigur(eu am vre3,4 ani deja dar nicidecum nu vreau sa-l ajung!!!!).Trebuie sa-i venim de hac cumva...cine mai are sugestii,pareri,informatii este binevenit...Sanatate tuturor!

Imi pare rau sa-ti spun dar singura cae de rezolvare este operatia.
Amigdalele au in interiorul lor 20 de cripte(un fel de pesteri foarte ramificate) in care se strang in timp resturi alimentare, descuamari ale celulelor moarte de pe limba si de pe obraji, microbi, etc.
Toate acestea sub actiunea secretiilor salivare si a factorilor hormonali specifici fiecarui individ pot duce la aparitia acestor granulatii.
Daca ai mai mult de 15-16 ani, varsta la care rolul fiziologic benefic pentru organism al amigdalelor se termina, poti sa le scoti fara grije.
Curaj si sanatate!
0

#13 Utilizator offline   deliasarca 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 14-March 07

Scris 13 August 2008 - 06:20 AM

Vezi postareaSuperORL, la Aug 2 2008, 07:57 AM, a spus:

Imi pare rau sa-ti spun dar singura cae de rezolvare este operatia.
Amigdalele au in interiorul lor 20 de cripte(un fel de pesteri foarte ramificate) in care se strang in timp resturi alimentare, descuamari ale celulelor moarte de pe limba si de pe obraji, microbi, etc.
Toate acestea sub actiunea secretiilor salivare si a factorilor hormonali specifici fiecarui individ pot duce la aparitia acestor granulatii.
Daca ai mai mult de 15-16 ani, varsta la care rolul fiziologic benefic pentru organism al amigdalelor se termina, poti sa le scoti fara grije.
Curaj si sanatate!

multumesc mult de raspuns....se pare ca maine merg la o clinica specializata de ORL si o sa vad ce zic si astia...daca primesc acelasi rsp ca si cel pe care mi l-ai dat le scot...ufffffff1!!!!
0

#14 Utilizator offline   sunflowers 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 18-February 07

Scris 31 August 2008 - 02:32 PM

BUNA DELIA
MA NUMESC EVA SI AS VREA SA TE AJUT.
CRED CA TE LUPTI CU O CANDIDOZA SEVERA SI AR4 TREBUI SA FACI TRATAMENT CU UN PRODUS CARE CONTINE FLORA INTESTINALA.
IN CAZ CA AI TUSA SEACA,SCURGERE ALBA,CONSTIPATIE EVENTUAL ACNEE,TOATE ACESTEA SUNT SIMPTOME ALE CANDIDA ALBICANS
TE ROG SA MA CAUTI PE MAIL
VITAGUARD@YAHOO.COM
EVA
0

#15 Utilizator offline   s_s_s 

• daddy's girl
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 06-July 06

Scris 31 August 2008 - 02:35 PM

Vezi postareadelya_src, la Jul 30 2008, 08:19 AM, a spus:

Buna,numele meu este Delia iar suferinta mea de mai multa vreme este la nivelul gatului.Deci simptomele mele sunt cam urmatoarele:senzatie de corp strain in gat,rareori sufocare,gust ciudat la inghitire,eliminarea unor grauncioare mici(ca si cele de polen)de culoare galben verzui(disperarea si nelinistea mea acum este ca seara trecuta am eliminat in loc de "grauncioare"un grauncioi de marimea celui de malai,aceeasi textura si de precizat un miros ff neplacut).Nu este o durere fizica ci mai degraba o deranjare.Nu stiu ce sa ma mai fac....Am fost la o gramada de medici....am realizat exudat faringian=negativ,endoscopie=totul ok,analiza glandei tiroide=ok,amigdale=ok.Ultima data medicul imi zice ca e normal sa elimin acele grauncioare ca cica as avea anumite canale pe amigdale mai marite decat la un om normal si acolo se formeaza acele secretii.Nu stiu ce sa ma mai fac,va rog din suflet cei cu cunostinte sau care sunteti in aceeasi situatie dati-mi un sfat,o recomandare,o vpoi lua necontenit in considerare.Vreau sa va precizez ca nu sunt in Romania pt cei care ma vor trimite la vreun medic.Astept sugestii...multumesc anticipat!!!

am si eu aceeasi problema ... mi s-a sugerat sa-mi scot amigadalele ...cica alta solutie nu e :D
0

#16 Utilizator offline   Mirunaana 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 05-January 11

Scris 05 January 2011 - 02:45 PM

stai linistita.si eu am trecut prin ceea ce povestesti tu.
acele graunciuoare sunt numite ``cazeum``.acesta este un puroi in spatele amigdalelor rezultat in urma racelilor repetate(mentionez ca eu raceam de vreo 5 ori/iarna cu febra pana la 39 de grade).este foarte bine ca elimini acest puroi.puroiul acesta si inflamarea amigdalelor este determinata de streptococ...un microb care se localizeaza de cele mai multe ori in amigdale sau faringe.

pt a scapa de acest microb si astfel si de raceli trebuie sa folosesti ALBASTRU DE METIL( se gaseste la orice farmacie nu este scump in jur de 5 lei).Acest dezinfectat se aplica pe amigdale(este neplacut la inceput) cu un bat in varf cu vata...cam de 3 ori pe zi...acest medicament va face sa iasa tot puroiul care il mai ai in amigdale...numai ca trebuie sa te dai cam 3 luni.daca poti incearca sa apesi amigdala cu degetul si vei vedea puroiul care va iesi din amigdala asemenea unui purroi dintr-un cos.

Dupe acest ``tratament``...cumparati DECASEPTURI CU ALBASTRU DE METIL...sunt foarte bune deoarece...dupa ce ai scapat de streptococul din amigdale acesta se muta in faringe..si acolo nu mai ai cum sa aplici albastru de metil cu vata...asa ca treguie sa sugi aceste decasepturi timp de cateva luni...3/zi..dupa fiecare masa....

este eronata acea idee ca daca iti scoti amigdalele vei face faringite si bronsite...adevarul este ca o data ce amigdala este scoasa..microbul care initial se localizeaza in amigdale..``nemaiavand casa`` se muta in faringe...asta e toata filozofia....

asa ca din proprie experienta iti zic LBASTRU DE METIL...(nu te speria daca urina iti va fi de culoare verde sau chiar albastra...este ceva obisnuit atunci cand iei albastru de metil)....vindecarea este garantata....eu nu am mai racit dupa acest tratament deloc....

Vezi postareadelya_src, la Jul 30 2008, 06:19 AM, a spus:

stai linistita.si eu am trecut prin ceea ce povestesti tu.
acele graunciuoare sunt numite ``cazeum``.acesta este un puroi in spatele amigdalelor rezultat in urma racelilor repetate(mentionez ca eu raceam de vreo 5 ori/iarna cu febra pana la 39 de grade).este foarte bine ca elimini acest puroi.puroiul acesta si inflamarea amigdalelor este determinata de streptococ...un microb care se localizeaza de cele mai multe ori in amigdale sau faringe.

pt a scapa de acest microb si astfel si de raceli trebuie sa folosesti ALBASTRU DE METIL( se gaseste la orice farmacie nu este scump in jur de 5 lei).Acest dezinfectat se aplica pe amigdale(este neplacut la inceput) cu un bat in varf cu vata...cam de 3 ori pe zi...acest medicament va face sa iasa tot puroiul care il mai ai in amigdale...numai ca trebuie sa te dai cam 3 luni.daca poti incearca sa apesi amigdala cu degetul si vei vedea puroiul care va iesi din amigdala asemenea unui purroi dintr-un cos.

Dupe acest ``tratament``...cumparati DECASEPTURI CU ALBASTRU DE METIL...sunt foarte bune deoarece...dupa ce ai scapat de streptococul din amigdale acesta se muta in faringe..si acolo nu mai ai cum sa aplici albastru de metil cu vata...asa ca treguie sa sugi aceste decasepturi timp de cateva luni...3/zi..dupa fiecare masa....

este eronata acea idee ca daca iti scoti amigdalele vei face faringite si bronsite...adevarul este ca o data ce amigdala este scoasa..microbul care initial se localizeaza in amigdale..``nemaiavand casa`` se muta in faringe...asta e toata filozofia....

asa ca din proprie experienta iti zic LBASTRU DE METIL...(nu te speria daca urina iti va fi de culoare verde sau chiar albastra...este ceva obisnuit atunci cand iei albastru de metil)....vindecarea este garantata....eu nu am mai racit dupa acest tratament deloc....

0

#17 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 03-December 07

Scris 05 January 2011 - 02:47 PM

Mai exista posibilitatea debridarii. Puroiul e scos iar amigdalele sunt lasate. ORListul decide asta, hop cu ele afara, e calea cea mai usoara.
O amica a facut debridarea, si acu se simte bine
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Deviatie de sept
consecinte
issabella...  48 20.163
Hot Topic (New) Dureri pulsatile ceafa Marinetilaura  32 13.455
Replici noi Aparate auditive - avantaje si dezavantaje camelia_tamaian  6 16.349
Replici noi Rinita - Bronsita predator  4 7.782
Replici noi Operatii nereusite - ce e de facut ?
cunoaste-ti drepturile
Cimpanzeu  0 998