Motivele sunt mai multe.
1. Gradul de urbanizare a facut ca presiunea sociala sa fie mai mica la oras decat la sat.
In sate unde toata lumea se cunostea respectabilitatea persoanei era o valoare care conta in alegerea partenerului(ei).
In orasele mari unde suntem anonimi, ca pe forum, respectabilitatea nu mai este o prioritate, si autocenzura comportamentului nu-i considerata necesara.
2. Distrugerea credintei si a moralei crestine de catre comunism, a facut ca "pacatele" sa nu mai reprezinte o problema.
3. Nivelul de trai ridicat face ca persoanele sa poata trai independente, nu mai sunt obligate sa se asocieze pentru a supravietui. Numarul famililor monoparentale au crescut si in occident.
4. Educatia precara in ce priveste relatile interumane si sociale.
Majoritatea gandesc in termenii de "EU", nu gandesc in termeni de "NOI".
Nu se acorda importanta relatilor cu cei din jur, cu familia, se considera in mod fals ca noua relatie este izolata, ca persoanele se rup de vechile cunostinte sau de fosta familie.
Tinerii considera ca parintii sunt "depasiti", ca lumea de azi nu mai seamana cu cea de ieri si resping educatia "perimata".
Tata imi spunea: "tu ai scoala, eu ma scoala vietii, stiu ce-ti spun ca am vazut multe la viata mea", si ii dau dreptate.
El imi spunea cum sa ma port ca sa nu jignesc pe cineva, sa las un loc de "buna ziua" de unde am plecat, "pentru ca nu se stie cand si in ce imprejurari te mai intalnesti cu persoana respectiva".
Scoala nu ne invata nimic in materie de socializare.
Comunicarea care se face la cursuri de marketing, are in vedere manipularea in negocieri sau in publicitate, nu-i orientata spre educare, spre cultivarea relatilor "bunului simt" adica relatii de cursa lunga.
Se considera ca important este sa-ti atingi scopul imediat "dupa care potopul".
Mass media face acelasi lucru, marketing pe termen scurt.
Organizatile feministe cultiva manipularea, dupa teoria "cum sa-mi ating scopul actual, dupa care vad eu cum ma descurc".
Generatia PRO nu-i pregatita pentru a gestiona relatii multiple, diverse si de durata.
Se pune accent pe dragoste, un sentiment ambiguu si volatil, in loc sa se puna accent pe respect, pe sinceritate.
Din aceste motive "socuri, esecuri si dureri", casnicii terminate dureros.
Ce alte cauze si solutii vedeti pentru a reduce esecurile in relatii.
Aceasta postare a fost editata de gheorghe35: 26 July 2008 - 06:28 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS