sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Hosting Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   daniela popescu 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 16-July 06

Scris 25 July 2008 - 09:09 PM

Vreau sa aleg un hosting pt un site si am vazut la firmele de hosting la trafic care fie avea valori de ordinul GB fie este nelimitat. As vrea sa stiu la ce se refera acest trafic?
0

#2 Utilizator offline   soarce 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-October 07

Scris 25 July 2008 - 10:38 PM

Vezi postareadaniela popescu, la Jul 25 2008, 09:09 PM, a spus:

Vreau sa aleg un hosting pt un site si am vazut la firmele de hosting la trafic care fie avea valori de ordinul GB fie este nelimitat. As vrea sa stiu la ce se refera acest trafic?

Se refera la cantitatea de date (upload + download) maxima admisa pentru site-ul respectiv pe o perioada de timp specificata.
0

#3 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 26 July 2008 - 04:44 AM

Vezi postareadaniela popescu, la Jul 25 2008, 10:09 PM, a spus:

Trafic nelimitat ? Ăsta nu există : e doar pentru a atrage webmasterii. Dar la ce se referă acest trafic ? Imaginează-ţi informaţia sub formă de apă, care e stocată într-un bazin. Din bazin, e nevoie de o conductă pentru a se scurge în locuinţele oamenilor. Dacă acea conductă are un diametru mic, prin ea se va scurge puţină apă, şi de ea vor beneficia relativ puţini oameni şi, într-o măsură limitată; dacă diametrul conductei e mai mare, cantitatea ce se scurge va fi şi ea mai mare, şi va putea beneficia de această apă un număr mai mare de consumatori. Aşa e şi cu traficul : dacă e, de exemplu ...100 GB pe lună, numărul însumat al paginilor descărcate trebuie să ajungă până în 100 GB, dar dacă e de exemplu de 300 GB pe lună, numărul paginilor însumate, e mai mare.
Până acum, având în vedere raportul ...trafic/capacitate pe disc/preţ, cel mai avantajos mi se pare GoDaddy. Cu siguranţă sunt şi altele.
0

#4 Utilizator offline   New Task 

• Daca te enervezi, iti imprumut "Ciocanul".
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 09-August 07

Scris 26 July 2008 - 08:53 AM

sursa:
soft.vitalie.esanu.moldova.world

Despre traficul pe Internet pe înţelesul începătorilor...

Mulţi cunoscuţi de-ai mei şi-au „tras” Internet (adică s-au conectat la Internet - cum s-ar grăbi să mă corecteze prietenii mei scriitori-filologi). Mi s-au pus mai multe întrebări privind tehnologiile utilizate şi vitezele acestora. Pentru a explica pe înţelesul lor, într-un limbaj mai simplu („uman”), am să recurg la o metaforă.
Închipuiţi-vă că în loc de tehnologiile Internet utilizaţi diverse mijloace de transport, vehicule. Vă duceţi la un magazin specializat şi întrebaţi cum şi cu ce puteţi ajunge de la Chişinău la Cahul (ceea ce ar echivala cu descărcarea unui film de pe Internet).
Vânzătorul vă va răspunde:
1. Cu bicicleta. (Ceea ce în Internet înseamnă conexiunea de tip Dial-up). Desigur, puteţi ajunge şi cu bicicleta, însă o să vă ia mult timp, bani şi… nervi. Avantajul acestei conexiuni este că e ieftină (respectiv, o să vă încarce doar factura telefonului). Dar, atenţie, vă recomand să vă aventuraţi cu bicicleta doar pe distanţe mici (adică, cu Dial-up-ul veţi putea citi doar e-mail-urile).
2. Cu motocicleta. (Dial-up+Satelit Dish). Puteţi ajunge la destinaţie, însă disconfortul e maxim. Dacă plouă, mai bine staţi acasă. (Pe ploaie, satelitul lucrează rău de tot)
3. Cu autobuzul. (Wi-Fi). Viteza şi preţul e OK. S-ar putea să nu aveţi cursă direct până la Cahul, s-ar putea să nu găsiţi bilete. Avantajul:vă puteţi alege locul preferat în autobuz. (Adică umblaţi prin casă cu notebook-ul fără cablu).
4. Cu automobilul. (ADSL). Viteza e bună, confort bun, preţul bun. E cel mai răspândit la momentul actual.
5. Cu Jeep-ul. (FiberLink). Viteza excelentă, confort maxim, preţul destul de pipărat. (Nu toţi îşi permit acest tip de Internet, deoarece s-ar putea ca blocul în care locuiţi să nu fie încă conectat la provider)

Acum, despre viteza în trafic. Mulţi încurcă Mbit cu MByte. Cel mai exact viteza de transmitere se afişează în Mbit. Însă dacă împărţiţi această valoare la 8, veţi avea o aproximare în MByte. De ce o aproximare? Deoarece datele transmise pot fi compresate, sau pot apărea erori de transmitere şi, respectiv, e necesară retransmiterea datelor.

Să vedem şi vitezele de deplasare până la Cahul.
1. 57 Kbit. - Pedalaţi, din greu, pe o bicicletă.
2. 128 Kbit.- Aţi încălecat motocicleta.
3. 512 Kbit. – Sunteţi tot pe o motocicletă, însă aveţi un model superclasă, să zicem Yamaha, cea pe care face performanţă Valentino Rossi în MotoGP.
4. 1Mbit. - Aţi urcat deja în cockpit-ul unei maşini de Formula 1.
5. 10 Mbit. - Zburaţi cu avionul.
Mai există încă o limită de trafic lunar impusă de provideri, şi anume aşa-zisul Bandwidth – cantitatea de informaţie permisă pentru a fi transferată înspre/dinspre server. Se măsoară de obicei în GBytes (adică în Kg, dacă e să echivalăm în unităţi mai cunoscute).
1. 1Gb. Aveţi dreptul să luaţi un bagaj nu mai greu decât puteţi duce într-o mână.
2. 2GB. Bagaje pentru două mâini.
3. 10GB. Atât cât încape în portbagajul maşinii.
4. 100GB. Cât poate trage maşina.

Şi, în final, despre viteza reală de acces pe Internet. Aşa cum pe străzi se creează ambuteiaje, la fel se întâmplă şi în Internet. Desigur că puteţi ajunge la Cahul cu transportul pe care îl aveţi, însă deplasarea Dvs. va fi sigura doar dacă traseul va fi liber. Transpus în limbaj rutier, asta înseamnă că te deplasezi mai încet până la Hânceşti, din cauza drumului accidentat, dar după ce laşi în urmă această localitate, bagi viteza a patra. (Vreau să spun că în intervalul de timp 18.00-21.00 Internetul merge rău de tot). De ce? În Internet, ca şi în transportul public, capacitatea de trafic pe şosele are o limită. Providerii au un canal extern, să presupunem de o capacitate de 100Mbit, însă dacă am însuma vitezele pe care le-au procurat fiecare client (abonat), va rezulta că acest canal trebuie să aibă de fapt o capacitate de aproape 100 de ori mai mare decât cea stabilită pentru acel canal extern. Providerii noştri practic trăiesc din distribuirea „raţională” a acestor viteze către clienţi, având grijă ca în orele de vârf traficul pe acel canal să nu depăşească capacitatea lui, şi atunci, evident, scad viteza oferită clienţilor, iar aceştia de multe ori nici nu sesizează această reducere („ciupeală”). Speranţa lor, a providerilor, este ca abonaţii să nu acceseze simultan Internet-ul într-un număr prea mare.
0

#5 Utilizator offline   darkstar_tfd 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 16-March 07

Scris 28 July 2008 - 11:52 AM

newtask multumim de forward
0

#6 Utilizator offline   daniela popescu 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 28 July 2008 - 12:01 PM

Va multumesc pt explicatii. Am inteles cel putin dpdv teoretic ce reprezinta traficul. Dar, dpdv practic, daca am de exemplu un site de 1 Mb, care vreau sa fie vizitat de 500 de ori pe zi, ce trafic ar trebui sa imi ofere pe luna firma de hosting? :doh:
0

#7 Utilizator offline   darkstar_tfd 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 29 July 2008 - 03:59 PM

Site sau pagina ?

Daca se viziteaza de 500 de ori o pagina de 2 kb sau de 500 de ori o pagina de 1 mb, e treaba diferita.
0

#8 Utilizator offline   daniela popescu 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 29 July 2008 - 05:38 PM

Vezi postareadarkstar_tfd, la Jul 29 2008, 04:59 PM, a spus:

Site sau pagina ?

Daca se viziteaza de 500 de ori o pagina de 2 kb sau de 500 de ori o pagina de 1 mb, e treaba diferita.

Sa zicem o pagina de 2kb.
0

#9 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 30 July 2008 - 12:48 AM

Vezi postareadaniela popescu, la Jul 28 2008, 01:01 PM, a spus:

daca am de exemplu un site de 1 Mb, care vreau sa fie vizitat de 500 de ori pe zi, ce trafic ar trebui sa imi ofere pe luna firma de hosting?

Un webhoster, nu trebuie să îţi dea în funcţie de cerinţele tale, ci tu trebuie să alegi în funcţie de necesităţi. Dacă pagina ta are 2 KB, şi e vizitată de 500 de ori pe zi, asta înseamnă...de aproximativ 15 000 ori pe lună. 15 000 x 2 KB = 30 000 KB, sau aproximativ 30 MB. Dacă site-ul tău e format doar din acea pagină, atunci lărgimea de bandă folosită a fost în acea lună de 30 MB. Dacă ai două pagini, cu acelaşi număr de vizitatori, se va consuma...60 MB, ş.a.m.d. Pentru prima variantă, cu o singură pagină, ai nevoie de un host de ...100 MB pe lună, nu doar de 30, asta în caz că....:lol2:
0

#10 Utilizator offline   darkstar_tfd 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 30 July 2008 - 02:23 PM

Multumesc de raspuns lupini, vroiam sa raspund eu dar mi-ai luat-o inainte :good:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Vand site la cheie + hosting pe 1 an EuDanut  0 965
Replici noi Domenii de vanzare