sau Inregistrare

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Saracul Lazar e unul singur, tot patriarhii au fost toti putrezi de bogati D-zeul VT si NT e un D-zeu al saracilor? Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   Cleric Preston 

• Donator de celule STEM
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 11-April 08

Scris 22 July 2008 - 04:53 PM

Lazar cel sarac si bubos a fost unul singur dat ca exemplu de mantuire dintre saracime si prostime.
Patriarhii Avraam, Isaac, Iacov, David, Solomon, au fost putrezi de bogati, preacurvari, sex cu roabele, iar ultimul, inteleptul Solomon a avut nu mai putin de 400 de amante.

Cu toate acestea, preacurvarul Avraam, tatal natiunii arabe prin Ismael (copil de tufă), e suficient de bogat pentru a-l tine pe săracul Lazăr la sân (in Impărăţia Cerurilor)

Mai târziu, Isus, a declarat ferm: "Mai degrabă va intra camila prin urechile acului decât bpgatul în Imparatia Cerului".

Acu, zău că`s tare confuz. Cei mai ai dracu satrapi ai istoriei s-au ridicat din randurile sărăcimii. Adică, în loc să îşi respecte tradiţia lor de sărăntoc moştenită de la părinţi, au râvnit la avutul tuturor, furând cu ambele mâini până la umeri. A se vedea torţionarii si functionarii comunişti, care disperati ca au numai un apartament de 3 camere, dupa revolutie au smanglit cu legea in mână milioane de euro de la stat (adică de la noi).

Ce sa inteleg eu? Ca daca esti sarac, nu râvni să devii bogat pe căi necinstite, rămâi sărac aşa cum ai învăţat de la părinţi (respecă-ţi condiţia, ca şi Lazăr).
Dacă eşti bogat, din tată în fiu, pentru ca stră-stră bunicul tău a fost bun manager şi stăpân de sclavi (aşa cum au fost patriarhii din VT), iarăşi respecă-ţi condiţia dar ..."fă-ţi prieteni cu băgăţiile nedrepte". Şi luptă pentru prostime să aibă parte de judecători care să respecte legea, să prospere toata lumea, iar ţara să dăinuie între graniţe.

Cred că mi-am răspuns singur. Bogaţii proveniţi din rândurile sărăcimii, mare parte sunt necinstiţi. Iar bogaţii autentici sunt cei din tată în fiu. Şi mulţi au carcter. Că doar nu degeaba spunea Isus:

Luca 17

7. Cine dintre voi, dacă are un rob, care ară sau paşte oile, îi va zice, când vine de la câmp: „Vino îndată, şi şezi la masă?"

8. Nu-i va zice mai degrabă: „Găteşte-mi să mănânc, încinge-te, şi slujeşte-mi până voi mânca şi voi bea eu; după aceea, vei mânca şi vei bea şi tu?"

9. Va rămâne el îndatorat faţă de robul acela, pentru că robul a făcut ce-i fusese poruncit? Nu cred.

10. Tot aşa şi voi, după ce veţi face tot ce vi s-a poruncit, să ziceţi: „Suntem nişte robi netrebnici; am făcut ce eram datori să facem."

Dacă Isus a dat peste nas slugilor, sugerând in mod indirect să rămână robi şi slugi Legii lui D-zeu (pentru că datorită caracterului netrebnic, nu ar putea fi stăpâni), înseamnă că aşa e.

Comunismul a favorizat ca nici o altă orânduire, sarăcimea în poziţie de stăpâni. Ori sărăcimea de aceea e sărăcime, pentru că e o gloată de răi, proşti, fără caracter, adica "„Suntem nişte robi netrebnici..." (tot ce facem nu facem din inimă, cidatorită biciului stăpânului, iar când biciul lipseşte ne văetăm toată ziua ce grea e viaţa)

Ce au făcut săracii auto promovaţi în poziţii de lideri după ce au ucis adevăraţii lideri, vedem bine. E unul din motivele pentru care unii români (tot netrebnici şi ei) sunt nevoiţi astăzi se spale buzile italienilor şi spaniolilor.

Aceasta postare a fost editata de Cleric Preston: 22 July 2008 - 05:04 PM

0

#2 Utilizator offline   Gelupanda 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-September 07

Scris 22 July 2008 - 05:06 PM

Interesante ideile si comparatia pildelor cu comunismul da nu prea inteleg unde bati.Care e subiectul topicului defapt?

Daca ma i-au dupa titlul topicului eu afirm clar ca Dumnezeu nu este numai un Dumnezeu al saracilor si nici in special al lor.
0

#3 Utilizator offline   Cleric Preston 

• Donator de celule STEM
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 22 July 2008 - 05:12 PM

Vezi postareaGelupanda, la Jul 22 2008, 06:04 PM, a spus:

Interesante ideile si comparatia pildelor cu comunismul da nu prea inteleg unde bati.Care e subiectul topicului defapt?

Am o bănuială, cum că bogatul din pilda respectivă, e la origine tot un sărăntoc. un fel ciocoi nou.

Ciocoii vechi sunt aia cu tradiţie, ciocoii noi, sunt ăştia ridiccaţi din rândurile sărăcimii. Nu sunt proşti, doar lipsiţi de conştiinţă de sine şi au o viclenie fără seamăn.

Vezi postareaGelupanda, la Jul 22 2008, 06:06 PM, a spus:

Daca ma i-au dupa titlul topicului eu afirm clar ca Dumnezeu nu este numai un Dumnezeu al saracilor si nici in special al lor.

Normal că nu e un D-zeu al săracilor, că dacă ar fi fost, îşi rezerva un Fiu descendent al săracului Lazăr nu al bogatului patriarh David.
La noi comunismul a răsturnat valorile, a sădit adânc ideea ca orice om bogat, trebuie omorât, pentru că e un exploatator. Cand de fapt patriarhii comunismului ateu au ajuns mai mari exploatatori decat cei pe care i-au dat jos, chiaburii si burghezii industriasi.

Aceasta postare a fost editata de Cleric Preston: 22 July 2008 - 05:13 PM

0

#4 Utilizator offline   Picksy 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Validating
  • Inregistrat: 13-June 08

Scris 22 July 2008 - 05:14 PM

Am aflat si eu pe forumul acesta cit m-am inselat crezind ca cea mai mare umilinta este sa te faca nebun...
un prost... Cel mai rau este sa ramii singur si sa te aplaude prostii.

Aceasta postare a fost editata de mi0rita: 22 July 2008 - 05:24 PM

0

#5 Utilizator offline   Gelupanda 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-September 07

Scris 22 July 2008 - 05:18 PM

Vezi postareaCleric Preston, la Jul 22 2008, 06:09 PM, a spus:

Am o bănuială, cum că bogatul din pilda respectivă, e la origine tot un sărăntoc. un fel ciocoi nou.

Ciocoii vechi sunt aia cu tradiţie, ciocoii noi, sunt ăştia ridiccaţi din rândurile sărăcimii. Nu sunt proşti, doar lipsiţi de conştiinţă de sine şi au o viclenie fără seamăn.

Daca vorbim de prezent toti cei care ne conduc azi(sau aproape toti) sunt ciocoii noi,fosti comunisti scapatati,analfabeti si pot fi comparati perfect cu bogatul din pilda iar saracul putea sa fi fost un om adevarat,un fost nobil care din cauza politici de atunci a ajuns muritor de foame.

Asa este acum in Romania.
0

#6 Utilizator offline   Picksy 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 22 July 2008 - 05:20 PM

Vezi postareajoannahart, la Jul 22 2008, 06:32 PM, a spus:

Pt Cleric Si de ce ma rog , in opinia ta acei romani care spala- indiferent ce - in Italia sunt "netrebnici". Ca incearca sa depaseasca conditia de "Lazar"? Unde-i rusinea ca nu imi dau seama.......? Tu nu iti speli "buda" acasa?

Miorito, mesajul tau a fost foarte inspirat, pacat ca ai editat.

E mai sus, se postase de 2 ori... Nu ma razgindesc ca Preston care deunazi ne invita la emigrare... "sa se purifice" Romania...
Probabil ca astazi n-are cine sa-i spele lui WC-ul... si este intr-o mica criza...de personal. Fiecare cu problemele lui...

Aceasta postare a fost editata de mi0rita: 22 July 2008 - 05:52 PM

0

#7 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-December 07

Scris 22 July 2008 - 05:32 PM

Pt Cleric Si de ce ma rog , in opinia ta acei romani care spala- indiferent ce - in Italia sunt "netrebnici". Ca incearca sa depaseasca conditia de "Lazar"? Unde-i rusinea ca nu imi dau seama.......? Tu nu iti speli "buda" acasa?

Miorito, mesajul tau a fost foarte inspirat, pacat ca ai editat.

Aceasta postare a fost editata de joannahart: 22 July 2008 - 05:33 PM

0

#8 Utilizator offline   Cleric Preston 

• Donator de celule STEM
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 22 July 2008 - 05:50 PM

Vezi postareajoannahart, la Jul 22 2008, 06:32 PM, a spus:

Nu eu spun ca sluga e netrebnica indiferent daca isi face sau nu datoria, Isus spune.
0

#9 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-December 07

Scris 22 July 2008 - 05:54 PM

Vezi postareaCleric Preston, la Jul 22 2008, 05:50 PM, a spus:

Nu eu spun ca sluga e netrebnica indiferent daca isi face sau nu datoria, Isus spune.

Bine.
In opinia ta cum ar trebui sa fie "adevaratii" robi? Sa isi faca treaba din inima fara sa comenteze? Sa se razvrateasca? Sa creeze o societate secreta si sa dea o lovitura, pentru ca acea conditie de "rob" sa dispara din patura sociala? Ce s-ar face atunci cei ca tine? De cine s-ar folosi?
0

#10 Utilizator offline   Picksy 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 22 July 2008 - 05:55 PM

Vezi postareaCleric Preston, la Jul 22 2008, 06:50 PM, a spus:

Isus spune sa nu iei in deridere (cine va nesocoti) cuvintul lui Dumnezeu... ca va fi vai si amar de capul aceluia...

Aceasta postare a fost editata de mi0rita: 22 July 2008 - 06:25 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis carti
Vreau si eu carti
prozium  2 5.395
Topic inchis Atasamente Biblia - adevar sau fictiune? equillibrium  296 36.614
Topic inchis despre ingeri Haruka  84 23.744
Hot Topic (New) Ce este conştiinţa?
Sau: ce vede o oglindă ce priveşte într-o oglindă...
octavc  30 11.101
Topic inchis ce reprezinta Crestinismul? Ravl  10 6.298