1989 -de fapt ce a fost?
Scris 22 July 2008 - 10:20 AM
Scris 22 July 2008 - 10:44 AM
Kahila, la Jul 22 2008, 11:11 AM, a spus:
De unde sti asta?
alex mihai stoenescu - istoria loviturilor de stat din romania, vol 4-partea !, pag 151
lupini, la Jul 22 2008, 11:20 AM, a spus:
sunt natiuni care-si fac planuri politice pe terman mediu si lung(ai nostri din pacate habar nu au de ziua de maine), vezi rusia, israel, china, USA
gorbaciov, omul ales de adropov a fost omul ales si propulsat de KGB si pus sa joace rolul stabilit
fara gorbaciov se gasea un inlocuitor apt
nu prezenta omului gorby a fost hotaratoare
jocurile sunt ticluite ceva mai sus
Scris 22 July 2008 - 12:14 PM
Scris 22 July 2008 - 02:13 PM
puiu.t, la Jul 22 2008, 11:44 AM, a spus:
Ai noştrii habar nu au ? Păi avem noi resursele Rusiei, Chinei , Americii, sau banii evreilor ? Nu. Atunci evident că nu īţi poţi face planuri.
puiu.t, la Jul 22 2008, 11:44 AM, a spus:
A ales KGB-ul un om care să īi producă propria destructurare ? Puiu, poate ştii din teoria sistemelor pusă la punct de Ludwig von Bertalanffy, că īntotdeauna, dar...īntotdeauna, un sistem, indiferent care ar fi el...., social, politic, religios, fizic, filosofic..................se opune propriei destructurări.
Scris 22 July 2008 - 04:16 PM
judeca singur imperiul rus(ma rog, sovietic) s-a extins prea mult in lume dar americanii spre deosebire au facut-o economic. asta inseamna mai ales lipsa pierderilor, troc real pe dolari. rusii insa au facut-o militar si politic. ori trupele costa. prin CAER ei pierdeau la greu, acolo fiind vindute produsele satelitilor mult inferioare fata de occident. inca un aspect importamt, resursele energetice le livrau la preturi de carton.
hai sa gandim acum ce castiga moscova prin perestroika ( aceasta esuand in fapt in 1987)
-livrarea pe bani reali a energiei
-mentinerea sub umbrela moscovei a lagarului datorita planului aplicat in europa
acesta cuprindea urmatoarele indicatii privind anul 1989:
1-inlocuirea conducerii statelor cu un guvern provizoriu si alegerea unui aliat moscovit la alegerile stabilite
2-schimbarea doar de forma a institutiilor statului
-impunerea in timp a unor biruri greu de suportat prin liberarizarea preturilor
acest plan elaborat nu a reusit in totalitate in toate tarile europene, dar sablonul s-a aplicat tuturor
-o alta fata(umana) la negocierile cu USA ptr dezarmarea nucleara si strangerea legaturilor ruso-americane
-a rezolvat si problema evreiasca deschizand hotarele tarii evreilor ce doreau emigrarea. deci un punct atins in fata bilderbergilor
ori, e traznaie impardonabila sa consideram ursul KGB-ist adormit!!!!!!
ana_sab, la Jul 22 2008, 01:14 PM, a spus:
nu-i vorba de crezut una sau alta dintre teorii ci de cunoasterea lor
asa poti folosi creierul propriu
Scris 22 July 2008 - 08:42 PM
Scris 22 July 2008 - 08:45 PM
Gelupanda, la Jul 22 2008, 09:42 PM, a spus:
Si eu gandeam ca a fost singura data cand am avut puterea de a fi uniti, toti pentru o cauza ce s-a dovedit ulterior a fi o cauza pierduta .
Scris 22 July 2008 - 08:48 PM
adica gloata de manevra, idealica
si asta mai ales din lipsa de informatii
un factor decisiv in ''rezolvarea'' informarii l-a adus computerul
apoi, sa nu uitam ca suntem doar romani!!!
Maat, la Jul 22 2008, 09:45 PM, a spus:
unirea a fost creata de invingerea fricii din noi
ori ptr asta era nevoie de multime
in multime, luati de val, fiecare devenim un pic eroi
Scris 22 July 2008 - 10:52 PM
Gelupanda, la Jul 22 2008, 09:58 PM, a spus:
Foc de paie nu a fost, că dacă era, noi acum nu puteam să comunicăm pe acest forum.
puiu.t, la Jul 22 2008, 05:16 PM, a spus:
judeca singur imperiul rus(ma rog, sovietic) s-a extins prea mult in lume dar americanii spre deosebire au facut-o economic. asta inseamna mai ales lipsa pierderilor, troc real pe dolari. rusii insa au facut-o militar si politic. ori trupele costa. prin CAER ei pierdeau la greu, acolo fiind vindute produsele satelitilor mult inferioare fata de occident. inca un aspect importamt, resursele energetice le livrau la preturi de carton.
Aceasta a fost cauza reală a prăbuşirii blocului comunist īn estul Europei...economia. De asta, după acele evenimente, chinezii au liberalizat propria economie.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Leni Riefenstahl | Hypatia | 33 | 7.192 |
|
influente straine in bucovina | alexandra-ungurean | 0 | 1.126 |
|
Manuscrise istorice.
De importanta universala |
Evreul | 22 | 5.025 |