Pictura Ce intelegeti prin pictura??
Scris 24 August 2005 - 11:14 AM
adi_friends, la Aug 24 2005, 10:51 AM, a spus:
[snapbacca]62506[/snapbacca]
Prin pictura in primul rind vad rodul unei munci sustinute, pina cind ajungi sa pictezi fara efort, cind miinile te asculta, cind din 2-3 atingeri de pensula deja obtii o ebosa care arata esenta viitorului tablou. Este o munca in tot cazul cu mult mai deconectanta decit altele, dar totusi munca, grea, pe o lucrare poti lucra si 4-6 luni. Nu intr-una, dar lucrezi o perioada, apoi reiei tema...
Scris 24 August 2005 - 11:22 AM
Scris 24 August 2005 - 11:24 AM
adi_friends, la Aug 24 2005, 12:22 PM, a spus:
[snapbacca]62552[/snapbacca]
Ma bucur ca pot sta de vorba cu cineva care picteaza.! Si eu sunt absolvent de Arte!!!( plastice!)
Scris 24 August 2005 - 11:39 AM
Scris 28 August 2005 - 01:05 AM
Bineinteles, e doar parerea mea si am si motive sa cred ca pictura nu inseamna caiar asta si ceea ce am scris mai sus e doar perceptia mea in privinta picturii.
1. Nu am informatii despre pictura, deci nu sunt indreptatit sa critic.
2.Chiar daca as avea informatii, pentru a critica ar fi trebuit sa pot sa realizez mai mult si la o calitate superioara fata de cei pe care-i critic.
Ideea ar fi urmatoarea: Consider ca e mult mai inteligent sa lucrezi cu programe de design pentru a realiza o poza/portret ( dupa o imagine digitala ) decat sa stai multe ore sa realizezi un tablou, care, cu siguranta, va iesi inferior calitativ fata de imaginea realizata pe PC !
*** Atuurile picturii sunt originalitatea si "protectia la copiere". ( e mai greu sa faci o copie a unui tablou decat sa furi o poza pe net )
Scris 29 August 2005 - 11:51 AM
N1CcaH0LAS, la Aug 28 2005, 01:05 AM, a spus:
Ideea ar fi urmatoarea: Consider ca e mult mai inteligent sa lucrezi cu programe de design pentru a realiza o poza/portret ( dupa o imagine digitala ) decat sa stai multe ore sa realizezi un tablou, care, cu siguranta, va iesi inferior calitativ fata de imaginea realizata pe PC !
Pentru mine nu e timp pierdut.Cand desenez ceva si vad cat de bine am putut sa redau imaginea, fara ajutorul vreunui programel, sunt mandra!
Nu prea imi place arta abstracta!
Scris 29 August 2005 - 01:08 PM
maricaul, la Aug 29 2005, 12:51 PM, a spus:
Nu prea imi place arta abstracta!
[snapbacca]64087[/snapbacca]
Inteleg, Respect pentru cei care creeaza ! ( nu conteaza ce,conteaza sa cream...ceva pozitiv,bineinteles ! )
Scris 31 August 2005 - 02:57 PM
N1CcaH0LAS, la Aug 28 2005, 01:05 AM, a spus:
*** Atuurile picturii sunt originalitatea si "protectia la copiere". ( e mai greu sa faci o copie a unui tablou decat sa furi o poza pe net )
[snapbacca]63818[/snapbacca]
Ai dreptate in ceea ce spui, atata timp cat ne referim la o imagine (poza/portret) creata in scopuri "practice" care necesita reproducerea fidela a obiectului/ imaginii reale. E clar nu putem compara reproducerea realizata de un program de calculator cu cea realizata de o mana umana.
Dar pictura adevarata asa cum o inteleg eu, in sensul ei cel mai profund nu are nimic de-a face cu situatia prezentata de mai sus. Scopul nu este acela de a face o copie a unei imagini.
Pictura este o modalitate de exprimare (ca orice forma de arta). Presupune dorinta interioara de a comunica ceva, de a transmite un mesaj (subiectiv), si aici apare amprenta UNICA a artistului. Realitatea apare transfigurata prin ochii lui, nu e prezentata obiectiv, ci asa cum o percepe el, prin prisma experientei de viata si a propriilor sentimente, simtiri, idei, opinii. Asta ma fascineaza in fata unui tablou. Incerc sa privesc dincolo de panza si sa inteleg ce a vrut sa-mi spuna pictorul....recunosc ca din pacate nu reusesc intotdeauna sa inteleg mesajul si in orice caz ma indoiesc ca as reusi vreodata sa-la inteleg pe deplin, dar tocmai asta e frumusetea artei....
Scris 20 September 2005 - 10:04 PM
e rodul imaginatiei shi a unei munci ce se desfasoara indelung...
si eu pictez, am avut ceva expozitii organizate de primaria orasului...
pictura este unicitate shi fiecare in parte deseneaza frumos... chiar dak sunt 2 linii pe verticala sau combinatii sofisticate de culori shi forme in care iti pui tot sufletul...
tot ce conteaza e vointa...
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
intrebare:cine a auzit de galeria de arta "Alianta Artelor",din Cluj? | bogdan pictorul | 3 | 2.498 |
|
Obtinerea culorilor in ulei
Daca stie cineva, ceva ... |
IMPERIAL | 8 | 16.407 |
|
Beautiful Oil Paintings | Pacomi | 2 | 2.203 |
|
-ce credeti despre Dali, in special despre simbolurile lui. A observat |
sof | 78 | 23.942 |
|
Ofer sasiuri pictura | cdogaru | 1 | 1.904 |
Contact