sau Inregistrare

• 19 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Femeia in Islam, Crestinism , Iudaism Evaluare topic: * * * * -

#11 Utilizator offline   Azrael 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 02-November 07

Scris 21 July 2008 - 12:19 PM

Vezi postareaArcangelo, la Jul 21 2008, 01:06 PM, a spus:

Cat despre crestinism si iudaism,ai scapat din vedere ceva din ,,intelepciunea'' Ecleziastului: ,,mai buna este rautatea barbatului decat bunatatea femeii''(!!!) -ce s-ar mai putea comenta fata de o asemenea afirmatie?!

Da, foarte interesant...sa vedem ce comentarii vor face ..
0

#12 Utilizator offline   desan 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-July 08

Scris 21 July 2008 - 12:28 PM

Vezi postareajoannahart, la Jul 21 2008, 10:34 AM, a spus:

Siguuuur ca da. Si barbatii saracii se lupta sa desfaca blestemul religios al femeii :)
barbati se folosesc de religie pt a lua femeii orice drept de a gandi de asi dezvolta personalitatea si independenta...

Vezi postareaSikaryan, la Jul 21 2008, 11:19 AM, a spus:

Pentru a scapa de blestemul religios nu trebuie sa faci decat un singur lucru ...sa arunci religia la gunoi (...unde ii si este locul) ... si lasati femeile sa fie oameni normali si emancipati ...ptr ca orice ati spune ...femeia romanca este de 1000 de x mai superioara barbatului roman!
sunt total deacord cu tine :(
0

#13 Utilizator offline   bia 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 31-December 04

Scris 21 July 2008 - 12:48 PM

Vezi postareaAzrael, la Jul 21 2008, 11:48 AM, a spus:

daca vrei gasesc pe youtube..si nu numai... o groaza de stiri in care barbati (romani...americani..japonezi...etc...musulmani, crestini sau budisti) isi casapesc nevasta

Cu o singura deosebire ( pe care tu omiti sa o spui ) . Cei care isi casapesc femeile infunda puscaria conform legilor tarior democratice . NU acelasi lucru se intampla insa in tarile islamice . Ucigasii unei femei ucise in crima de onoare scapa nepedepsiti .

In filmuletele de mai sus este vorba de femei si fete desi traind in tari democratice au fost omorate de catre familiile lor ( islamice) pt a spala "onoarea familiei>" Ca si cum onoarea unei familii se poate spala cu o crima atat de josnica.

Everywoman - Honour Killings - Part 2
http://www.youtube.c...vC60JzqjgE&NR=1

Mi-a placut intrebarea reporterei : De ce aceste crime de onoare nu sunt vazut ca si crime de autoritati si pedepsite ?
Doctor Sheriff Hanana raspunde : Pt ca toata societatea respectiva insasi , nu le vede ca si crime . Iar ca autoritatile sa pedepseasca asa ceva ar insemna sa mearga impotriva societatii.

Ma intreb cat de bolnave trebuie sa fie aceste societati in care o crima att de odioasa este ridicata la rangul de onoare.
0

#14 Utilizator offline   desan 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-July 08

Scris 21 July 2008 - 01:05 PM

Vezi postareabia, la Jul 21 2008, 01:48 PM, a spus:

Cu o singura deosebire ( pe care tu omiti sa o spui ) . Cei care isi casapesc femeile infunda puscaria conform legilor tarior democratice . NU acelasi lucru se intampla insa in tarile islamice . Ucigasii unei femei ucise in crima de onoare scapa nepedepsiti .

In filmuletele de mai sus este vorba de femei si fete desi traind in tari democratice au fost omorate de catre familiile lor ( islamice) pt a spala "onoarea familiei>" Ca si cum onoarea unei familii se poate spala cu o crima atat de josnica.

Everywoman - Honour Killings - Part 2
http://www.youtube.c...vC60JzqjgE&NR=1

Mi-a placut intrebarea reporterei : De ce aceste crime de onoare nu sunt vazut ca si crime de autoritati si pedepsite ?
Doctor Sheriff Hanana raspunde : Pt ca toata societatea respectiva insasi , nu le vede ca si crime . Iar ca autoritatile sa pedepseasca asa ceva ar insemna sa mearga impotriva societatii.

Ma intreb cat de bolnave trebuie sa fie aceste societati in care o crima att de odioasa este ridicata la rangul de onoare.
da...acesta e adevarul...si se intampla in timp ce noi postam....luati in consideratie si practicarea oliminari clitorisului.la fetite ..facut in conditii cumplite...fiind tinuta chiar de tatal ei...
0

#15 Utilizator offline   bia 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 21 July 2008 - 03:41 PM

Vezi postareaArcangelo, la Jul 21 2008, 12:06 PM, a spus:

Foarte interesant,Azrael,si corect...asta pana la comparatia cu ,,respectul'' presupus a

se acorda femeii in islam...
Mai citeste si tu,pe alte topicuri de aici,si ai sa gasesti dovezile clare,de

nezdruncinat,aflate acolo,in coran,referitoare la discriminarea femeii.
Cat despre crestinism si iudaism,ai scapat din vedere ceva din ,,intelepciunea''

Ecleziastului: ,,mai buna este rautatea barbatului decat bunatatea femeii''(!!!) -ce s-

ar mai putea comenta fata de o asemenea afirmatie?!

Ecleziastul este o scriere filozofica a regelui David in care foloseste metafore ,
comparatii ,figuri de stil si ajunge la concluzia ca totul este desertaciune .
A scoate dn contextul lor textele Ecleziastului pt a le da interpretarea proprie
inseamna manipulare cu buna stiinta .
Si sa nu uitam contextul social al acelor vremuri .
A te folosi de Ecleziast , adica de un text scris intr-un anumit context social acum mii
de ani ( cu niste reguli si mentalitati care astazi nu mai exista ) pt a incerca sa dovedesti ca femeia e la fel de oprimata in crestinism ca in islam mi se pare o aberatie.

Dar sa revenim la "respectul " femeii in islam .

Bataia femeii este prescris in Quran de insasi Allah cel drept si milostiv. .
Quran 4/34Barbatii sunt proteguitori ai muierilor, datorita calitaatilor deosebite cu care I-a
daruit Allah si datorita cheltuielilor pe care le fac din bunurile lor. Iar cele
evlavioase [dintre femei] suntj ascultatoare si pazitoare [ale celor care trebuiesc
pazite] in absenta [sotilor lor], pe care si Allah le pazeste. Pe acelea de a caror
neascultare va temeti povatuiti-le, parasiti-le in paturi si loviti-le! Dar dace
ele [revin si ] asculta de voi, atunci nu mai cautati pricina impotriva lor.Allah este
Cel mai Inalt si Maret.

Adica prima data abuzeaza-le verbal ,apoi emotional apoi fizic . Foarte respectuos pt o

femeie.
Deci de aici reiese ca femeia in islam este vazuta ca o handicapata mintal care nu intelege ca
trebuie sa asculte fara sa craneasca de sotul ei si ca ea trebuie educata de catre
barbatul ei in sensul asta.

Quran 4/15Impotriva acelora care preacurvesc dintre muierile voastre, chemati sa faca marturie
patru dintre voi. Iar de au marturisit, atunci tineti-le inchise in case pânâ la moarte sau Allah va porunci pentru ele [alta cale].

IMda...inchise pana la moarte pe baza a 4 martori ..... Foarte frumos si respectuos.
Mentionez ca daca cei 4 martori nu exista atunci un barbat( sotul) poate depune marturie
de 4 ori in locul celor 4.

Quran 24/6Aceia care le defăimează pe muierile lor si nu au martori afară de ei înşişi, fiecare
dintre ei trebuie să facă patru mărturii [cu jurământ] pe Allah că el este dintre cei
care spun adevărul.

Barbatii in islam mostenesc de doua ori cat o femeie

Quran 4/11[Iata ce] hotaraste Allah in privinta [mostenirii] copiilor vostri: un fiu are [o parte
egala] cu partea a doua fiice.Daca nu sunt decat fete,l [chiar si] mai mult decat doual,
pdrimesc ele doua treimi din ceea ce a ladat [defunctul]. Daca este una singura, capata
ea jumatate. Cât despre parintii lui, primeste fiecare dintre ei a sasea partea din ceea
ce a lasat [defunctul], daca el are un copil. Daca insa nu are copilsi-l mostenesc
parintii lui, atunci mama sa are dreptul la o treime (1), iar daca el are frati, atunci
mama lui primeste a sasea parte, dupa legatele testate [wasyya](2) si plata datoriilor.
Voi nu siti daca parintii vostri sau fiii vostri va sunt mai folostori! [Aceasta este ]
o porunca de la Allah, caci Alah este Atoatestiutor si Intelept.(3)

Barbatul musulman se poate casatori cu pana la 4 feme . Femeii musulmane nu-i este
ingaduit nici macar sa se casatoreasca cu un nemusulman.

Quran 4/3Iar daca va temeti ca veti fi nedrepti cu orfanii, luati de sotii pe acelea care va plac
dintre femei - doua, trei sau patru (1),l dar daca va temeti ca nu veti fi drepti [cu
ele], atunci [luati] una singura sau ce se afle in stapanirea mâinilor voastre drepte
(2). Acesta [este situatia care] va da cea mai mica putinta de a purcede nedrept.

In caz de divort copii nu apartin femeilor, de aceea barbatul trebuie sa astepte sa vada
daca nu cumva femeia e insarcinata. Dupa ce naste o poate divorta de ea si copilul ii
ramane lui. Iar barbatii sunt cu o treapta mai sus ca femeile:(

Quran 2/228Muierile divorţate trebuie să aştepte trei menstruaţii(4) şi nu le este ingăduit să
ascundă ce a făcut Allah in pântecele lor(5), dacă ele cred in Allah şi in Ziua de
Apoi.iar bărbaţilor lor sunt mai indreptăţiţi să le aducă inapoi in acest răstimp, dacă
vor impăcare.Ele au drepturi egale cu obligaţiile lor, după cuviinţă. Dar bărbaţi au
o treaptă peste ele(6). Şi Allah este Atotputernic, Inţelept.(7)

Asta este respectul dat de Allah in Quran femeilor .
0

#16 Utilizator offline   AndreeaBD 

• My Sugar is Raw. . .Sticky and Sweet ! ! !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 02-July 08

Scris 22 July 2008 - 12:00 AM

We live in a man's world ! Cu sau fara religie, tot nu ar fi existat/exista egalitate intre sexe ! ! :angry:

Eu stiu de urmatoarele diferente intre sexe in Islam:

- un barbat se poate casatori cu 4 femei, femeia doar cu un barbat.
- rugaciunea la moschee este obligatorie pentru barbati, rugaciunea femeii este mai iubita lui Allah.
- o femeie poate purta matase si aur, barbatul nu.

Aceasta postare a fost editata de AndreeaBD: 22 July 2008 - 12:00 AM

0

#17 Utilizator offline   Glamorous_witch_girl 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 29-May 07

Scris 22 July 2008 - 12:51 AM

singurul motiv pentru care astazi exista democratie si ne avem drepturile omului,este pentru ca in tarile europene(si in America,canada,Australia,de ex) exista separatie bisericii de stat(bine,nu total,in Romania biserica are inca o influenta f mare,dar din fericire nu si aceea de a conduce statul).Daca ar putea conduce crestinii fanatici statul,cred ca stabilirea intr-o republica islamica nu ar mai suna atat de nebuneste.
0

#18 Utilizator offline   mekky_medeea 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 22-July 08

Scris 22 July 2008 - 02:52 PM

as avea si eu o intrebare si sper sa gasesc pe cineva care poate saa imi ofere informatia de care am nevoie...:cum se imparte mostenirea la muslumlani daca o familie are 2 fete si un baiat(al carei mame nu este aceeasi cu a fetelor), se imparte la 3, fetele primesc ceva?...multumesc
0

#19 Utilizator offline   AndreeaBD 

• My Sugar is Raw. . .Sticky and Sweet ! ! !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 02-July 08

Scris 22 July 2008 - 03:26 PM

Vezi postareamekky_medeea, la Jul 22 2008, 03:52 PM, a spus:

as avea si eu o intrebare si sper sa gasesc pe cineva care poate saa imi ofere informatia de care am nevoie...:cum se imparte mostenirea la muslumlani daca o familie are 2 fete si un baiat(al carei mame nu este aceeasi cu a fetelor), se imparte la 3, fetele primesc ceva?...multumesc

In mod normal, la mosteniri sau "gifts" nu se fac diferente intre sexe ! ! Muhammad spunea ca daca ar fi fost sa prefere vreun gender, ar fi fost cel feminin, nu cel masculin, dar asta-i alta poveste !

Mostenirea trebuie sa se imparta in mod EGAL ! ! :haha:
0

#20 Utilizator offline   bia 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 22 July 2008 - 03:37 PM

Vezi postareamekky_medeea, la Jul 22 2008, 02:52 PM, a spus:

mekky_medeea , nu te lua dupa prostiile AndreeiBD . Ea nici macar nu este musulmanca. Vezi ca ai mai sus versetul din Quran care reglementeaza mostenirea in cazul baietilor si a fetelor sau mai bine intreaba un imam.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 19 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse