sau Inregistrare

• 16 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Ce este Raul? Un raspuns pentru NeXuS (si cei ce pot citi mai mult de 2 randuri) Evaluare topic: - - - - -

#31 Utilizator offline   umilitul 

• NIHIL SINE DEO!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 16-March 08

Scris 25 July 2008 - 12:55 PM

Vezi postareaArcangelo, la Jul 25 2008, 01:38 PM, a spus:

Ilie&Ioan,Yin si Yang,nu sunt ,,binele si raul''...

IANG=masculinitate... si eu stiindu-ma ca sunt rau am aplicat principiul ca daca doua elemente IANG si masculinitate sunt egale cu a treia adica Raul de mine atunci rezulta ca IANG=Raul.Q.E.D. :P
0

#32 Utilizator offline   octavc 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-April 07

Scris 25 July 2008 - 11:11 PM

Vezi postareaIlie&Ioan, la Jul 25 2008, 01:55 PM, a spus:

... si eu stiindu-ma ca sunt rau

Nu exista oameni buni si oameni rai, ci doar ganduri bune, ganduri rele si constiinte slabe sau puternice...

Tine minte vorba asta, Ilie...
0

#33 Utilizator offline   umilitul 

• NIHIL SINE DEO!
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 26 July 2008 - 08:36 AM

Vezi postareaoctavc, la Jul 26 2008, 12:11 AM, a spus:

Nu exista oameni buni si oameni rai, ci doar ganduri bune, ganduri rele si constiinte slabe sau puternice...

Tine minte vorba asta, Ilie...

Nimeni nu este bun decat unul DUMNEZEU.
Nu exista oameni buni ci numai oameni rai.Iata ca exista oameni rai care au si ganduri bune si eu sunt un om rau.Tu crezi ca eu am numai ganduri rele? Si cu toate ca am si ganduri bune eu ma consider un om rau si pacatos pentru simplul fapt ca nu reusesc sa fiu umil inca si sunt orgolios si vreau sa fiu asa cum cer altora sa fie,adica precum scrie in Biblie si de aceea caut zadarnic sa intalnesc un om dintr-o mie si o femeie din cate sunt. Pe blogul tau ziceai ca tu esti bun si vrei sa fii mai bun ...nu crezi ca te contrazici spunand si scriind ca "Nu exista oameni buni si oameni rai, ci doar ganduri bune, ganduri rele...Sunt de-a acord ca sunt oameni a caror Suflete sunt mai slabe sau mai puternice de a rezista ispitelor de tot felul.
0

#34 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-May 07

Scris 26 July 2008 - 09:54 AM

Vezi postareaIlie&Ioan, la Jul 26 2008, 09:36 AM, a spus:

Nimeni nu este bun decat unul DUMNEZEU.

Pai cand te trimite in Focul Gheenei si iti pedepseste urmasii pana la a paispea generatie o face din bunatate, nu Sfinte Ilie & Ioan?

A dracu logica.
0

#35 Utilizator offline   umilitul 

• NIHIL SINE DEO!
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 26 July 2008 - 01:08 PM

Vezi postareaK0ntr0VerSy, la Jul 26 2008, 10:54 AM, a spus:

Pai cand te trimite in Focul Gheenei si iti pedepseste urmasii pana la a paispea generatie o face din bunatate, nu Sfinte Ilie & Ioan?

A dracu logica.

Numai DUMNEZEU este Sfant noi oamenii ar trebui sa ne sfintim prin cuvantari si fapte de bine.
Dumnezeu iarta pacatul (si deci si raul facut) dar pedepseste pe pacatos (si deci si pe cel care face rele) pana la al treilea si al patrulea neam.Asa scrie in Biblie si tu fereste-te sa faci rele ca eu am fost pedepsit deja si ma rog ca sa nu pedepseasca pe urmasii mei pana la al treilea si al patrulea neam.
0

#36 Utilizator offline   octavc 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 26 July 2008 - 03:16 PM

Vezi postareaIlie&Ioan, la Jul 26 2008, 09:36 AM, a spus:

Pe blogul tau ziceai ca tu esti bun si vrei sa fii mai bun ...nu crezi ca te contrazici spunand si scriind ca "Nu exista oameni buni si oameni rai, ci doar ganduri bune, ganduri rele...Sunt de-a acord ca sunt oameni a caror Suflete sunt mai slabe sau mai puternice de a rezista ispitelor de tot felul.

OK, poate ai dreptate, dar, daca un om reuseste sa-si infranga de fiecare data gandurile rele, dand curs intotdeauna doar gandurilor bune, cum poate fi denumit?
Un om bun.
Dar, spui tu, ma contrazic.
Si ai dreptate.
Si atunci, hai sa spunem asa:
omul, nu se poate naste bun sau rau, ci neutru, dobandind pe parcurs ganduri rele si ganduri bune, da?
pe parcursul vietii sale, invata sau nu sa-si ridice constiinta la un nivel de intelepciune si de fermitate care sa-i permita sa identifice intotdeauna corect gandurile rele si sa le ignore, si in acelasi timp, sa dea curs doar gandurilor bune.
Astfel, omul poatre deveni un om bun.

E mai corect asa?
0

#37 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-July 05

Scris 26 July 2008 - 04:25 PM

Vezi postareaNeXuS-Warrior of Thruth, la Jul 21 2008, 12:26 AM, a spus:

Raul izvoraste din noi cateodata, sau la altii mai mult, si se afla in continua stare alaturi de noi in orice moment al vietii noastre in chip nevazut.

dar nu trebe "hranit"...insa cu fiecare gand sau cuvant sau gand de ura sau aparare ... il "hranesti" si creste, e suficient sa te gandesti la el considerandu-te dusmanul lui
0

#38 Utilizator offline   octavc 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 26 July 2008 - 11:51 PM

Vezi postareaellla, la Jul 26 2008, 05:25 PM, a spus:

dar nu trebe "hranit"...insa cu fiecare gand sau cuvant sau gand de ura sau aparare ... il "hranesti" si creste, e suficient sa te gandesti la el considerandu-te dusmanul lui

Raul nu este o fiinta, ci exista doar in forma de ganduri rele.
Lui Nexus nu-i trebuie o sabie, ci doar o constiinta tare.
Sau, daca tine neaparat sa poarte o sabie, sa o poarte pe aceea care, cum se spune, "sabia ce-i iesea din gura".
Adica cuvantul...
0

#39 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-July 05

Scris 27 July 2008 - 10:29 AM

da' n-am zis ca-i fiinta... :spiteful:
0

#40 Utilizator offline   Raffael Aedrius 

• sometimes I get a good feeling...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 08-June 08

Scris 27 July 2008 - 12:30 PM

Vezi postareaoctavc, la Jul 23 2008, 12:23 AM, a spus:

Nexus, nu mi-ai spus, ai reusit sa citesti tot ce ti-am scris?
Ai avut puterea sa vezi si tot filmuletul de pe youtube?
Sa stii ca vizionarea lui, te transforma in bine, iar acest lucru il ajuta pe Dumnezeu mai mult decat un car de rugaciuni spuse de tine...

Am reusit sa citesc ceva....filmuletul de pe Youtube l-am vazut si ti-am zis ce parere am eu despre Rau...Raul vine de la Diavol si patrunde in mintea noastra...il putem stopa???Desigur daca avem credinta destula si vointa, tarie de caracter.
Cati oameni de stat, imparatii si imperii intregi au fost manipulati de Rau ???Au ajuns in Rai sau in Iad ???

Vezi postareaellla, la Jul 26 2008, 05:25 PM, a spus:

Da..dar cum am zis Dumnezeu ne-a dat atata putere incat toti demonii din Iad in frunte cu Lucifer nu ar putea sa ne manipuleze mintea si sa facem rau. Ispitele sunt cele care ne fac sa pacatuim, si ele vin de la cel Rau, daca am reusi sa ne impotrivim ispitelor am deveni practic ingeri.

Vezi postareaoctavc, la Jul 27 2008, 12:51 AM, a spus:

Raul nu este o fiinta, ci exista doar in forma de ganduri rele.
Lui Nexus nu-i trebuie o sabie, ci doar o constiinta tare.
Sau, daca tine neaparat sa poarte o sabie, sa o poarte pe aceea care, cum se spune, "sabia ce-i iesea din gura".
Adica cuvantul...

Asa este Octav...puterea Cuvantului este mare poti distruge o gramada de duhuri rele din mintea ta....si constiinta trebuie sa o ai la fel de puternica. De aceea eu imi doresc sa devin calugar sa vad cu proprii mei ochi ce poate face Raul si cum incearca sa te ispiteasca. In viata asta nu pot lupta cu ispitele, cad repede si ma ridic, dar cand voi deveni slujitor al Domnului voi lupta in fiecare zi cu Raul si voi face tot ce imi sta in putinta si cu ajutorul lui Dumnezeu voi reusi. ;) :spiteful:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 16 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente A intelege despre Noi si Dumnezeu
prin intrebari si raspunsuri simple
Pippo  273 16.592
Poll (No New) Chestionar:    Este divinitatea imorala ? Fornever  133 9.112
Hot Topic (New) Molitvele Sfântului Vasile cel Mare
rugaciuni de exorcizare si blestemare
Raffael Aedrius  59 16.622
Hot Topic (New) Atasamente Traim vremurile de pe urma? akbar  429 24.369
Hot Topic (New) Atasamente Dumnezeu si Biblia -puncte de vedere atee VEMANS  1.848 86.051