sau Inregistrare

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Ce este Raul? Un raspuns pentru NeXuS (si cei ce pot citi mai mult de 2 randuri) Evaluare topic: - - - - -

#161 Utilizator offline   Majer 

• Live together , die alone ...
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 28-March 09

Scris 18 May 2012 - 12:10 AM

Raul este acel ceva ce oamenii stiu si pot foarte bine sa-l preia si sa-l amplifice.
Uneori chiar mai bine decat parintele lui.
Spunea unul din filozofii nostri: ''daca dracul ar pleca in concediu , omul tot rau ar ramane ! ''
Si asa stau lucrurile. Nu dracul i-a omarat pe evrei in camerele de gazare nici in masacrele din Croatia.
Lista poate continua.
0

#162 Utilizator online   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 18 May 2012 - 08:22 AM

Vezi postareaMajer, la 07 May 2012 - 11:51 PM, a spus:

De unde nu stim ca tocmai curentele umanist-iluministe ne-au deformat felul in care vedem realitatea ?
Inainte de ele , lumea vedea lucrurile altfel, sunt convins. Mediteaza putin la asta.
....

Umanism-iluminismul se caracterizeaza dupa mine prin refuzul de a accepta raul ca o pedeapsa divina. El cauta sa-i vada originea reala si sa-i inlature influenta .Timp de milenii supunerea fata de stapan (indiferent ca este unul din viata reala sau unul din cea ipotetica "de dupa moarte") nu a impiedicat manifestarea raului si nici nu a facut oamenii mai buni.
A sosit momentul sa credem doar in noi , pentru ca "imparatia lui Dumnezeu este in voi" , nu-i asa?
1

#163 Utilizator offline   Majer 

• Live together , die alone ...
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 28-March 09

Scris 18 May 2012 - 11:22 PM

Considerarea raului ca o pedeapsa divina vine din neintelegerea caracterului lui Dumnezeu. Daca il privesc pe Dumnezeu ca pe Zeus sau mai stiu eu ce dumnezeu tribal, antropomorf , atunci da, pot crede ca raul vine de la el.
Insa Biblia face destule clarificari cu privire la aceasta. Dumnezeul pe care crestinii il considera stapan ( in virtutea calitatii sale de creator )
este Dumnezeul care a creat steaua Eta Carinae ,cel care a intins spatiul si a delimitat inceputul timpului si variabilele lui.
Ceea ce citesti in vechiul testament sunt ''basme evreiesti '' dupa cum le-a numit apostolul Pavel.
Eu am trei copii. Niciodata nu as omora sau nenoroci pe vreunul dintre ei doar pentru ca nu fac asa cum spun eu. '' Daca eu care suunt rau stiu sa dau lucruri bune copiilor mei , cu atat mai mult tatal nostru care este in ceruri ne va da ceea ce-i cerem'' Asa a spus Isus Hristos.
0

#164 Utilizator offline   haym herman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-December 07

Scris 19 May 2012 - 09:06 PM

Vezi postareaMajer, la 18 May 2012 - 11:22 PM, a spus:

Considerarea raului ca o pedeapsa divina vine din neintelegerea caracterului lui Dumnezeu. Daca il privesc pe Dumnezeu ca pe Zeus sau mai stiu eu ce dumnezeu tribal, antropomorf , atunci da, pot crede ca raul vine de la el.
Insa Biblia face destule clarificari cu privire la aceasta. Dumnezeul pe care crestinii il considera stapan ( in virtutea calitatii sale de creator )
este Dumnezeul care a creat steaua Eta Carinae ,cel care a intins spatiul si a delimitat inceputul timpului si variabilele lui.
Ceea ce citesti in vechiul testament sunt ''basme evreiesti '' dupa cum le-a numit apostolul Pavel.
Eu am trei copii. Niciodata nu as omora sau nenoroci pe vreunul dintre ei doar pentru ca nu fac asa cum spun eu. '' Daca eu care suunt rau stiu sa dau lucruri bune copiilor mei , cu atat mai mult tatal nostru care este in ceruri ne va da ceea ce-i cerem'' Asa a spus Isus Hristos.

Dar in N testament este scris;El n a venit sa judece lumea,dar cei ce n au crezut au si fost judecati.
Adica aruncati in iad ,parca ar vrea sa zica.

Pai nu era mai bine sa nu vina?

Vezi postareaMajer, la 18 May 2012 - 12:10 AM, a spus:

Raul este acel ceva ce oamenii stiu si pot foarte bine sa-l preia si sa-l amplifice.
Uneori chiar mai bine decat parintele lui.
Spunea unul din filozofii nostri: ''daca dracul ar pleca in concediu , omul tot rau ar ramane ! ''
Si asa stau lucrurile. Nu dracul i-a omarat pe evrei in camerele de gazare nici in masacrele din Croatia.
Lista poate continua.

Un lucru nu observa crestinismul.
Isus spune ca ;El a venit in casa celui tare si la legat mai intii abia apoi a inceput sa planteze imparatia sa .
Tot asa este relatat si in Apoc cap 20 ca mai intii Satan este legat si apoi incep sa invieze ceui ce asculta glasul lui.
Si tot Isus mai arata in MATEI CAP15 CA ;iN INIMA OMULUI SINT GINDURILE RELE UCIDERILE CURVIILE SI TOATE relele.
Dece este aruncata vina asupra lui Satan nu inteleg.
0

#165 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 20 May 2012 - 07:36 PM

Vezi postareahaym herman, la 19 May 2012 - 09:06 PM, a spus:

MATEI CAP15 CA ;iN INIMA OMULUI SINT GINDURILE RELE UCIDERILE CURVIILE SI TOATE relele.

In mod sigur ca Matei se refera la crestini!

Citeaza

Dece este aruncata vina asupra lui Satan nu inteleg.

Pai asa lucreaza Diavolul din omul crestin, arunca intotdeauna vina pe altii ca el sa para bun si frumos.

Dar nu trebuie sa te superi pe crestini din cauza ca il vad rau pe Satan ... ptr ca in religia lor care este intoarsa cu sususl in jos, este vorba de un alt Satan decat cel din Tanach, care se stie ca era un inger pozitiv apropiat de Dumnezeu.
1

#166 Utilizator offline   BlueSugar 

• Nevermind...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 25-March 06

Scris 21 May 2012 - 01:27 PM

denied,nu-i asa ca poti sa scrii si ceva la subiect?Si fara referiri la persoane?
0

#167 Utilizator offline   Shunemar 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 02-May 12

Scris 22 May 2012 - 09:59 AM

Raul este lipsa binelui
1

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Vindecarea de suferinte si boli .Ce spune scriptura?
Cunoasterea Lui Dumnezeu si increderea in El.
andrei.hus  153 9.372
Hot Topic (New) Pacatul - necesar ?
Cunoasterea binelui si a raului.
Majer  205 13.536
Hot Topic (New) Conversatie cu Dumnezeu
Mesaj dictat de Divinitate
misela  161 14.833
Hot Topic (New) Atasamente Noi si Dumnezeu
Dumnezeu nu are religie , invit oameni de toate confesiunile
Poznasul  27 3.979
Hot Topic (New) Atasamente A intelege despre Noi si Dumnezeu
prin intrebari si raspunsuri simple