andruta*, la Jul 17 2008, 03:37 PM, a spus:
Vreau sa fac fotografie. Acum nu stiu nimic despre asta, dar in octombrie incep cursul

Tocmai de-asta imi trebuie un aparat foarte bun. Si imi plac lucrurile noi, pe care le-am folosit doar eu. Am o fixatie cu chestia asta. Daca vroiam doar un aparat pentru poze, ramaneam la asta al meu, fuji. Dar asa, vreau ceva foarte bun.
Nu mi-ai spus daca sunt bune... sau ce mi-ai recomanda?
Fotografia nu e arta de a depita JPEG-uri cu multi megapixeli, e arta de a privi.
Poti sa ai cel mai demential aparat foto din lume si sa produci poze mai de rahat decat produce un profesionist cu camera de la un telefon.
Sfatul meu este sa-ti iei un aparat foto care sa aiba Aperture Priority. Atat!
Cumapara-ti unul ieftin si mic pe care sa-l poti purta cu tine tot timpul. Uita-te sa aiba stabilizare optica si poate focus manual. Un exemplu ar fi Canon a720 IS ( pret orientativ $200):
http://www.dpreview....ws/canona720is/
Scoate mai intai tot ce poate da aparatul ala din el si apoi orienteaza-te spre ceva mai bun. Un aparat profesionist e o irosire de bani in momentul asta. Nu ai sa folosesti partea din el care costa si pana ai sa ajungi sa o apreciezi, sigur apare unul mai bun!
Urmatorul nivel ar fi un entry level DSLR. Nu te arunca la cine stie ce SF scump pentru ca ai sa irosesti banii degeaba.
Un Nikon D60 sau un Canon EOS 450D sunt mai mult decat suficiente.
Eu daca ar fi sa-mi iau ceva acum... probabil ca as alege un
Casio Exilim Pro EX-F1