sau Inregistrare

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Aparat foto dilema obiectiv Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Andruta* 

• miss tache
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 19-August 05

Scris 17 July 2008 - 02:26 PM

As vrea sa-mi cumpar un aparat foto profesionist . Mi-am luat acum putin timp un fuji finepix J 10, insa mi s-a spus ca nu e pentru fotografii "adevarate", ci e un aparat "de toata ziua", de familie.
As dori unul cu obiectiv; stiu ca aceste obiective sunt de mai multe feluri ; nu pot intra in detalii fiindca nu ma pricep, insa as vrea un obiectiv foarte bun. Nu stiu ce aparat sa achizitionez , dar am vazut cate ceva si vreau sa va cer parerea.

Imi place acest Canon EOS 30D body , de exemplu, ce parere aveti?
Sau Canon EOS 40D body, 10.1 MP ?!

Orice alte sugestii sunt binevenite.
Multumesc.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de andruta*: 17 July 2008 - 02:27 PM

0

#2 Utilizator offline   nightwish 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 22-January 06

Scris 17 July 2008 - 02:35 PM

Ups.. vrei sa te intinzi atat?

30D - il gasesti doar SH.. pentru ca nu se mai fabrica, pe piata fiind 40D... la care doar body-ul este peste 3000 ron. La care mai pui obiective, filtre, trepied (musai) si ce-o mai avea nevoie pe parcurs.

Daca nu vrei sa faci arta fotografica.. la modul cel mai serios posibil.. nu te avanta asa de mult cu banii.

De asemenea.. mai multi pixeli nu inseamna mare smecherie.. pentru ca nu faci postere/bannere ca sa te folosesti de aia la maximum. :lol:

Hmm :roll: imi vand eu camera foto... nu te intereseaza? :yam:
0

#3 Utilizator offline   Andruta* 

• miss tache
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 17 July 2008 - 02:37 PM

Vezi postareanightwish, la Jul 17 2008, 03:35 PM, a spus:

Ups.. vrei sa te intinzi atat?

30D - il gasesti doar SH.. pentru ca nu se mai fabrica, pe piata fiind 40D... la care doar body-ul este peste 3000 ron. La care mai pui obiective, filtre, trepied (musai) si ce-o mai avea nevoie pe parcurs.

Daca nu vrei sa faci arta fotografica.. la modul cel mai serios posibil.. nu te avanta asa de mult cu banii.

Hmm :roll: imi vand eu camera foto... nu te intereseaza? :yam:

Vreau sa fac fotografie. Acum nu stiu nimic despre asta, dar in octombrie incep cursul :lol: Tocmai de-asta imi trebuie un aparat foarte bun. Si imi plac lucrurile noi, pe care le-am folosit doar eu. Am o fixatie cu chestia asta. Daca vroiam doar un aparat pentru poze, ramaneam la asta al meu, fuji. Dar asa, vreau ceva foarte bun.
Nu mi-ai spus daca sunt bune... sau ce mi-ai recomanda?
0

#4 Utilizator offline   nightwish 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 17 July 2008 - 02:53 PM

Evident ca sunt bune, dar de ce vrei sa dai atatia bani pe echipament? Ca sa poti sa inveti fotografie nu-ti trebuie ce-l mai bun aparat de pe piata.. Mai intai de toate ar trebui sa te preocupe sa-ti insusesti teoria. Mai bine ti-ai lua un dslr-u entry level.. si mai apoi daca vrei sa scoti bani din asta, daca chiar te pasioneaza si nu e doar un moft... poti avansa la alt aparat.
0

#5 Utilizator offline   Andruta* 

• miss tache
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 17 July 2008 - 02:56 PM

Vezi postareanightwish, la Jul 17 2008, 03:53 PM, a spus:

Evident ca sunt bune, dar de ce vrei sa dai atatia bani pe echipament? Ca sa poti sa inveti fotografie nu-ti trebuie ce-l mai bun aparat de pe piata.. Mai intai de toate ar trebui sa te preocupe sa-ti insusesti teoria. Mai bine ti-ai lua un dslr-u entry level.. si mai apoi daca vrei sa scoti bani din asta, daca chiar te pasioneaza si nu e doar un moft... poti avansa la alt aparat.

Nu am zis ca iau cel mai bun aparat, ci doar unul care sa-mi permita una, alta. Un DSLR zici. Ok. Si ce mi-ai recomanda, din gama asta?
Si mai e ceva : daca o sa avansez mai tarziu la alt aparat, cu asta ce-o sa fac? Daca il vand, o sa pierd ceva bani . Si-asa am facut prostia sa mi-l iau pe-asta fuji.
0

#6 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 17 July 2008 - 03:20 PM

Vezi postareaandruta*, la Jul 17 2008, 03:37 PM, a spus:

Vreau sa fac fotografie. Acum nu stiu nimic despre asta, dar in octombrie incep cursul :roll: Tocmai de-asta imi trebuie un aparat foarte bun. Si imi plac lucrurile noi, pe care le-am folosit doar eu. Am o fixatie cu chestia asta. Daca vroiam doar un aparat pentru poze, ramaneam la asta al meu, fuji. Dar asa, vreau ceva foarte bun.
Nu mi-ai spus daca sunt bune... sau ce mi-ai recomanda?

Fotografia nu e arta de a depita JPEG-uri cu multi megapixeli, e arta de a privi.
Poti sa ai cel mai demential aparat foto din lume si sa produci poze mai de rahat decat produce un profesionist cu camera de la un telefon.

Sfatul meu este sa-ti iei un aparat foto care sa aiba Aperture Priority. Atat!
Cumapara-ti unul ieftin si mic pe care sa-l poti purta cu tine tot timpul. Uita-te sa aiba stabilizare optica si poate focus manual. Un exemplu ar fi Canon a720 IS ( pret orientativ $200):
http://www.dpreview....ws/canona720is/
Scoate mai intai tot ce poate da aparatul ala din el si apoi orienteaza-te spre ceva mai bun. Un aparat profesionist e o irosire de bani in momentul asta. Nu ai sa folosesti partea din el care costa si pana ai sa ajungi sa o apreciezi, sigur apare unul mai bun!

Urmatorul nivel ar fi un entry level DSLR. Nu te arunca la cine stie ce SF scump pentru ca ai sa irosesti banii degeaba.
Un Nikon D60 sau un Canon EOS 450D sunt mai mult decat suficiente.

Eu daca ar fi sa-mi iau ceva acum... probabil ca as alege un Casio Exilim Pro EX-F1 :yam:
0

#7 Utilizator offline   nightwish 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 17 July 2008 - 03:33 PM

Da, o sa pierzi bani.. dar asta e ceva normal sa se intample asa...
0

#8 Utilizator offline   Andruta* 

• miss tache
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 17 July 2008 - 03:41 PM

Jedi, pai deja am un aparat pe care mi l-am luat de vreo 2 luni, am scris mai sus. Si am dat pe el 5 milioane. Nu e bun?
Pe-acesta il am :

Fisiere atasate

0

#9 Utilizator offline   fitzroy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 04-March 07

Scris 17 July 2008 - 03:43 PM

Nu e tocmai in aceeasi oala D60-ul cu 450D. E binisor mai scump si binisor mai bun Canon-ul.

Reteta standard pe care o dau de regula fotografii cu experienta incepatorilor este - un corp acceptabil, ieftin, second (un 350D e bun second ca pret/calitate) si obiective bune. Unde discutia iarasi se schimba in functie de buget. Eu personal cred ca daca iti iei la inceput un 350D second dar in stare buna si un obiectiv fix de 1.8 esti infinit mai castigata decat cu orice aparat point-and-shoot, mai ales ca vrei sa inveti foto. Mai mult, e un raport calitate/pret optim in categoria respectiva. Poate isi pune si Dune gemenele din Puerto Rico deoparte si-ti zice si el, ca are de unde. :roll:
0

#10 Utilizator offline   Andruta* 

• miss tache
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 17 July 2008 - 03:49 PM

Vezi postareafitzroy, la Jul 17 2008, 04:43 PM, a spus:

Nu e tocmai in aceeasi oala D60-ul cu 450D. E binisor mai scump si binisor mai bun Canon-ul.

Reteta standard pe care o dau de regula fotografii cu experienta incepatorilor este - un corp acceptabil, ieftin, second (un 350D e bun second ca pret/calitate) si obiective bune. Unde discutia iarasi se schimba in functie de buget. Eu personal cred ca daca iti iei la inceput un 350D second dar in stare buna si un obiectiv fix de 1.8 esti infinit mai castigata decat cu orice aparat point-and-shoot, mai ales ca vrei sa inveti foto. Mai mult, e un raport calitate/pret optim in categoria respectiva. Poate isi pune si Dune gemenele din Puerto Rico deoparte si-ti zice si el, ca are de unde. :roll:

Exclud din start varianta unui aparat foto second hand, indiferent de care e. Am un fix cu lucrul nou, poate par comunista, dar nu ma pot schimba. Asta una la mana.
Doi, repet, am acel aparat nou -pentru incepatori, cum ziceti. Dar nu ma pot duce cu asta sa fac cursul respectiv, am un prieten bun care tocmai a terminat cursul si mi-a zis clar ca imi trebuie ceva mai avansat, pentru ca acolo te invata cum sa folosesti setarile acestui tip de aparat ; plus ca se fac expeditii in tara si la sfarsit se da un examen care consta intr-un portofoliu de 5 fotografii , si nu vreau sa fiu singura cu aparatul asta. Tot prietenul asta al meu mi-a spus ca majoritatea celor de acolo aveau aparate cat de cat bune, dar in nici un caz ce am eu la momentul asta.
Intelegeti? Nu stiu ce sa fac. Cred ca o sa merg pe un DSLR. Habar n-am. M-ati bulversat.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Sfaturi pt achizitionarea unui DSLR Catalin2103  2 4.169
Replici noi DSLR pe la 1500-1700 RON?
Cu obiectiv dacă se poate :D
Bogdan5844  10 3.653
Replici noi care-i cea mai buna camera digitala..pana in 400 ron? N3t_Ghost  2 5.630
Replici noi Canon Eos 1000 D SBPaul  2 2.991
Replici noi Atasamente camera foto samsung es28
vreau informatii de la detinatorii de astfel de camere digitale
Mytzzy  4 4.603