sau Inregistrare

• 38 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Abuzul minorilor şi instinctul matern – cum se manifestă acest instinct si la ce se reduce de fapt? Există acest instinct totdeauna, e infailibil, se poate conta pe Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   Cleric Preston 

• Donator de celule STEM
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 11-April 08

Scris 17 July 2008 - 03:25 AM

Ieri la stirile de la ora 19, pe Protv, a fost prezentat cazul unui adolescent in varsta de 16-17 ani, fugit de acasa de ceva vreme (in jur de cateva luni de zile).

Parintii disperati, il căutau în neştire.

In final, mama plângând spune:

"Nu mai e nimeni să-mi spună mamă, mi-e atât de dor de cuvântul mamă, aş vrea să-mi spună cineva mamă şi nu mai e nimeni! Poate noi suntem de vină că l-am sufocat cu atâta dragoste"

Tata se deconspiră la rândul lui: "L-am crescut ca pe un prinţ şi l-am căutat ca pe un cerşetor."

Link aici (pe figurile părinţilor nu se vede durerea pentru situaţia tragică a copilului lor, ci furia că le-a scăpat victima din mână şi determinarea de a o găsi cu orice preţ)

Pentru cunoscătorii în domeniu, frazele de mai sus spun totul.

Pentru cei care au părinţi similari acasă, frazele de mai sus nu spun nimic, dar pot să imi imaginez ceea ce trăiesc aceştia în familie.

La unii oameni porunca decalogului "Să-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi" a devenit

"Să-ţi iubeşti aproapele (inclusiv copilul) pentru tine însuţi" (şi sub nici o formă pentru el însuşi) – iubirea posesivă.

Deasemena se poate constata că in familiile unde minorii sunt abuzaţi, unde existenţa le este parazitată emoţional de către mamă iar tatăl e un agresor direct, mama este totdeauna complice cu tatăl. Altfel nu ar sta impreună cu acesta. A se vedea cazul Fritzl unde sotia acestuia ştia şi tăinuia, cazul celor doi soţi din România care şi-au ars fetiţa de 3 ani în sobă după ce au uns-o cu slanină ca să ardă mai bine, cazul mamelor de fetiţe violate de tată care povestesc senin, detaşat, că ştiau ce le face soţul fiicelor lor. Asemenea mame, îşi părăsesc soţul nu atunci când copiii lor sunt abuzaţi peste măsură, ci numai în cazul în care ele insele ar fi abuzate de soţ peste limita lor de suportabilitate. Pentru asemenea femei, proximitatea cu soţul agresor primează în faţa binelui copilului lor.

Pentru a înţelege exact motivaţia acestor oameni (care la randul lor au fost "iubiţi" posesiv) de a face copii, iată lista cu motivele pentru care se decid să facă copii:

- sa aibe cu cine se juca
- sa aibe asupra cui sa-si manifeste autoritatea
- sa isi rezolve toate complexele de inferioritate sociala, morala, sexuala prin copii
- sa aibe o clona personala, cu fizicul, sufletul si numele
- sa traiasca viata prin copil (furtul vietii copilului)
- sa aibe pe cine santaja la batranete cu mostenirea casei contra servicii de azil
- sa aibe o garantie ca sotia le ramane fidela in calitate de prostituata neplatita (bărbaţii)
- sa aibe un motiv temeinic pentru a fi intretinute material (femeile)
- sa existe o destinatie finala pentru mostenirea materiala a familiei (in copil ca delegat al ego-ului parental)
- pentru un transfer impus de cariera
- sa existe cine sa le multumeasca in permanenta parintilor (gen reclama "Mulţumesc mami") ca si cand copilului i s-a facut un favor pentru faptul că a fost adus pe lume
- pentru a primi dragoste şi supunere necondiţionată, ca înlocuitor de pisic, câine etc. şi implicit pentru a se hrăni din această dragoste necondiţionată a copilului
- să primească ajutor social de la stat
- în mod bizar, unele femei consideră că a avea un copil le oferă un statut social, ca şi cum copilul ar fi dovada calificării la locul de muncă (în loc să construiască o identitate copilului, părinţii îl folosesc pe copil pentru a-şi construi lor înşile o identitate)

Aşadar atenţie, în multe cazuri, instinctul matern este o scamatorie jalnică. Debutează prin dorinţa sfâşietoare a femeii de a avea un copil, care maschează de fapt dorinţa mamei de a-şi compensa cumva lipsa iubirii din propria copilărie iar mai târziu copilul devine un fel de jucărie, iubit ca un obiect. Mama, se va juca cu copilul ca şi cu o jucărie, până o va strica (va abuza emoţional şi moral). Sau până copilul va înebuni ori va fugi de acasă.

Cum se numesc aceşti adulţi disfuncţionali deveniţi părinţi care manifestă o atitudine posesivă asupra propriului copil? Conform AT (analizei tranzacţionale), aceştia au o personalitate dominată de starea eului de Copil demonic, controlat de un Părinte paranoic.

Relaţionarea părinte – copil în familie se face numai prin condiţionări asupra copilului (legea celui mai puternic si a celui mai "destept" – eu am fost ca tine, tu nu)

Orice nesupunere la aspiraţiile şi dorinţele pe care le manifesta Copilul demonic din părinte asupra copilului său biologic, activează în părintele biologic starea eului de Părinte paranoic. De aceea intervenţiile vecinilor nu sunt bine venite, sau a oricui ar dori sa le deschidă ochii asupra a ceea ce fac cu propriul copil. Cand Copilul Demonic se joacă cu jucăria numită copil, va face urât atunci când cineva ar încerca să-i ia obiectul plăcerii, copilul. Pe scurt, aceşti oameni deşi arată ca nişte adulţi, ei de fapt sunt foşti copii "iubiţi" în mod egoist, ceea ce şi fac mai departe cu proprii copii. Unde se termină suprascenarizarea parentală şi cât la sută e contribuţia structurii genetice e greu de spus.

Cum ar trebui să fie?

1.Iubirea este înţelegere şi acceptare necondiţionată a copilului în realitatea lui, nu a părintelui.

2.Părintele are datoria să ofere o identitate autentică copilului. Identitatea copilului este dată de motivaţiile şi raţiunea pentru care acesta percepe că există. Există pentru el însuşi (motivaţia autentică) sau pentru sinele părintelui (motivaţia falsă, cea care duce la gândire şi simţire scindată, iar ulterior chiar la schizofrenie).

3. Părintele are datoria să cultive sentimentul preţuirii de sine a copilului (oferindu-i atenţii pozitive, jucăria dorită în timp util sau o motivaţie reală pentru care aceasta nu i se poate oferi). Exemplu de atenţie negativă: "Nu te duce la săniuş că eşti mic, slab şi bolnăvicios", "Nu te duce la râu să te scalzi pentru că te vei îneca" , "Ce să-ţi cumpere mama ţie să te faci bine mai repede?"

4. Părintele are datoria să cultive sentimentul datoriei faţă de propria persoană la copil, şi implicit faţă de job şi carieră în perspectivă, observând atent copilul şi investind în înclinaţiile şi aptitudinile lui, nu în direcţia care l-ar putea valoriza pe părinte sau ar putea modifica blazonul familial de care părintele nu este mulţumit.

Acum, ştiind toate acestea, meditaţi la motivele pentru care naţii ca norvegienii, suedezii, danezii, olandezii, etc. fac copii. Spun naţii şi nu indivizi. Exemple negative sunt peste tot.

Cam ce îşi doresc populaţiile nordice de la copiii lor:

- să trăiască copiii viaţa pentru ei înşişi, nu pentru părinţi

- să fie sănătoşi

- să fie fericiţi în locul şi ţara in care ei consideră că ar putea fi fericiţi, fără să plângă după ei dacă pleacă sau să-i sune zilnic la telefon.

Un părinte din NV-ul Europei spune copilului său: "Fiule, ai voie să fi fericit oriunde consideri tu că ai putea să fi fericit". Asta e binecuvântarea omului liber către fiul liber.

Un părinte balcanic, oriental, spune: "Copile (nu fiule), nu te duce departe că lumea e rea şi nu vei reuşi, rămâi lângă mine să ai grijă de mine pentru că nimeni nu te-a iubit şi nu te va iubi cum te-am iubit eu". Asta e binecuvântarea robului către fiul rob.

Exemple de comunicare părinte – copil de 4 - 5 ani

„Mişcă-te de lângă geam că-ţi rup picioarele" – parintele isi manifestă grija faţă de copil, nu cumva acesta sa cadă pe geam de la etaj. Copilul e confuz, ce e mai rau, sa imi rupa mama picioarele, sau să cad jos?

Exemple de comunicare frate - soră la vârste de 10-12 ani
"Mişcă-te mă handicapatule odată", "Taci fă tembelo că vin"

Exemplele de familii patologice abundă în Romania. Stati odata in holul de asteptare al unui medic de familie, cand sunt multe mamici cu copii mici. Daca ati fost copil iubit, sau stiti cum ar trebui relationat cu un copil, ati vedea ca 9 din 10 femei isi abuzeaza emotional copilul.

Observati mesajele non verbale pe care le emit profesorii către elevi în Romania, inclusiv medicii catre pacienti si faceti comparatie cu profesorii unor scoli private din Occident, sau cu medicii unor spitale private din Occident. Salarul sa fie buba? Sau caracterul format in familia patologica, caracter care se perpetuează la nesfarsit. Se poate angaja un adult disfuncţional dintr-o familie patologică intr-un mediu unde i se cere să cumunice in mod civilizat? Nu, chiar dacă i se vor da 15 mii de euro pe lună. Caracterul omului nu se schimbă prin bani.

Aceasta postare a fost editata de Cleric Preston: 17 July 2008 - 04:24 AM

0

#2 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 17 July 2008 - 03:42 AM

iosafat, tu esti? :roll:
0

#3 Utilizator offline   flori de camp 

• Ochelarista cârcotaşă!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 31-October 05

Scris 17 July 2008 - 07:01 AM

Vezi postareadaimon, la Jul 17 2008, 04:42 AM, a spus:

iosafat, tu esti? :roll:

nu, nu este iosafat.

dar eu l-as intreba pe cleric, daca tot ne tine o intreaga prelegere despre metoda negativa, care este metoda pozitiva de a creste un copil? ca teoria e ca teoria, dar ce te faci cu practica?
0

#4 Utilizator offline   OacOac 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-December 05

Scris 17 July 2008 - 07:08 AM

Din ce stiu eu Cleric n-are copii acasa....asa ca...din punctul meu de vedere...ciocul mic :roll:

Din cazul prezentat la protv...cine stie care sunt motivele plecarii copilului de-acasa, poate parintii nu aveau o atitudine buna, poate nu comunicau indeajuns, sa dai bani nu e suficient, e nevoie de mult mai multe lucruri....
0

#5 Utilizator offline   flori de camp 

• Ochelarista cârcotaşă!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 31-October 05

Scris 17 July 2008 - 07:12 AM

teoretic, nu pot spune ca nu are dreptate.
singurul lucru care ma deranjeaza in ultima vreme, este ca multi critica. dar metode constructive nu prea prezinta nimeni. una e sa privesti si sa analizezi din afara si alta e sa fi in miezul problemei (cresterea copilului).
0

#6 Utilizator offline   OacOac 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 21-December 05

Scris 17 July 2008 - 07:28 AM

Vezi postareaflori de camp, la Jul 17 2008, 08:12 AM, a spus:

una e sa privesti si sa analizezi din afara si alta e sa fi in miezul problemei (cresterea copilului).

la asta ma gandeam si eu, nu poti stii care au fost cauzele plecarii copilului doar dupa un reportaj care poate pune intr-o lumina favorabila doar o parte (parintii sau copilul)
0

#7 Utilizator offline   Cleric Preston 

• Donator de celule STEM
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 17 July 2008 - 09:28 AM

Vezi postareaflori de camp, la Jul 17 2008, 08:01 AM, a spus:

dar eu l-as intreba pe cleric, daca tot ne tine o intreaga prelegere despre metoda negativa, care este metoda pozitiva de a creste un copil? ca teoria e ca teoria, dar ce te faci cu practica?

Ai citit toata postarea, inclusiv de la Cum ar trebui să fie? în jos? Sunt prezentate ideile principale, cum e, şi cum ar trebui să fie.

Vezi postarea-MiReLa-, la Jul 17 2008, 08:28 AM, a spus:

la asta ma gandeam si eu, nu poti stii care au fost cauzele plecarii copilului doar dupa un reportaj care poate pune intr-o lumina favorabila doar o parte (parintii sau copilul)

Ba, din cât se prezinta aci, poti şti, se poate deduce mediul familial în întregul lui.

Cu o condiţie, ca tu însăţi să nu fi făcut copil exact din motivele descrise in prima parte a postării.

Orice psihopat ar trebui să realizeze că atunci când incearcă să se disculpe, să spună că nu există, nu se poate, că motivele pot fi cu totul altele, de fapt se dă de gol că a fost cvasiconştient sau conştient de actele sale. Incercarea de a te disculpa, de a acoperi rahatul este indiciul pe care se pune verdicul "responsabil".

Inainte de a comite o crima, un psihopat nu stie ca un expert criminalist (specializat in psihopatologie), sosit la locul crimei, poate deduce varsta criminalului, ocupatiile posibile, felul in care a fost educat inclusiv lucruri care tin de aspectul fizic al criminalului.

-----------------------------------------------------

Oamenii crescuţi în mediul egoist descris mai sus sunt tentaţi a-şi apăra părinţii din minte. Se numeşte spălarea creierului. Nu mă aştept ca femei trecute de 35-40 de ani, cu relaţii goale, cu o copilărie goală, să nu fi făcut copil pentru a se hrani din dragostea lui pentru ele. Şi nici nu mă aştept să aibă bunul simţ a recunoaşte asta. La noi, bunul simţ nu apare nici după 1-2 ani de psihoterapie, pentru că ăsta e modelul parental şi mediul social care îl întreţine şi care se rezumă la: "să fiu mincinos şi fără bun simţ, să calc in picioare viaţa celui de lângă mine cu pretenţia ca acesta să nu se apere şi nici să măcar să nu se gândească la motivaţiile mele meschine".

Când un copil face prostii, se ascunde sub masă şi crede că nu va fi descoperit. Ba mai mult, ca adult învaţă să creadă că el nu mai poate face prostii, pentru că nu mai e copil. Mereu alţii sunt de vină.

Aceasta postare a fost editata de Cleric Preston: 17 July 2008 - 09:55 AM

0

#8 Utilizator offline   Kilkoana 

• Hank for Senate
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 21-March 06

Scris 17 July 2008 - 09:50 AM

Deductii a la Preston, caruia daca ii place atat de mult in tarile nordice, ii propun sa se mute acolo si sa-si faca copii acolo.
E mai greu de vorbit, dupa ce ai un copil.
Edit, pacat de bunul simt ce nu apare la psihologii ce iti vor spune ca devii ok , doar dupa 1 an 2 de terapie si niscavai pastile.
Si inca ceva, fiind analizata tot timpul din perspectiva tranzationala, fiind facuta responsabila pentru calcarea in picioare a nevoilor lui, pana la urma clachezi. Apoi, sa nu se mire domnii "pisologi" ca vor avea vieti marunte, singuratice, in care nu au iertat si nu pot ierta nimic partenerului, in care ei raman in final singuri.....aduc aminte de Berne .

Orice act de bunavointa, de indreptare, ei o vor interpreta ca un "Look how hard I`ve tried!".

Aceasta postare a fost editata de Kilkoana: 17 July 2008 - 09:58 AM

0

#9 Utilizator offline   Cleric Preston 

• Donator de celule STEM
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 17 July 2008 - 10:00 AM

Vezi postareaKilkoana, la Jul 17 2008, 10:50 AM, a spus:

Deductii a la Preston, caruia daca ii place atat de mult in tarile nordice, ii propun sa se mute acolo si sa-si faca copii acolo.
E mai greu de vorbit, dupa ce ai un copil.

Ne poţi expune deducţiile tale referitoare la mediul familial românesc? Sau trebuie să aşteptăm toţi finalizări tragice expuse la tot felul de ştiri tv?

Atitudinea ta se rezuma la: "Nu gandi cum gandesti, gandeste ce gandesc eu".

Vezi postareaKilkoana, la Jul 17 2008, 10:50 AM, a spus:

Edit, pacat de bunul simt ce nu apare la psihologii ce iti vor spune ca devii ok , doar dupa 1 an 2 de terapie .

Eu zic ca e pacat de copilul ala, nu de mă`sa care bantuie cimitirele.
0

#10 Utilizator offline   Kilkoana 

• Hank for Senate
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 21-March 06

Scris 17 July 2008 - 10:03 AM

Nu, dear Preston, nu sunt nici pe departe atat de interesante decat deductiile tale referitoare la mediul familial in tarile nordice.
Lasa dragul meu, are si singuratatea un aspect pozitiv!!!!!!!!!! Poti scrie un doctorat in AT.

Vezi postareaCleric Preston, la Jul 17 2008, 11:00 AM, a spus:

Eu zic ca e pacat de copilul ala, nu de mă`sa care bantuie cimitirele.

Eu zic ca nu stii tu de ce a disparut. Mari sunt sansele sa fie mort. De ce a disparut, nu am idee. Pentru parinti este necesar sa aiba closure. Nu vor putea nici accepta , nici sa se linisteasca pana nu deslusesc tot.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 38 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Insomnia adrian1974  14 6.302
Hot Topic (New) Terapia realitatii * * * * * Nemo!  88 6.067
Hot Topic (New) Femeia schizoida Allexandrra  90 6.509
Hot Topic (New) Diferente de inteligenta genetice?
Albii mai destepti?
Anonymus Kline  22 5.990
Hot Topic (New) Atasamente Nevoia de autovalidare Hypathia  129 5.974