sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

INFORMATII PRACTICE TEMA PTR. ACASA :) Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   GABRIEL7 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 15-July 08

Scris 15 July 2008 - 11:06 PM

Bine v-am gasit!
Ma numesc Gabriel (nimic nou pana acum :) ) , locuiesc in ISLANDA de 7 ani si ceva (tocmai am depus actele ptr. a lor cetatenie) si, intre timp , am primit o oferta de munca ptr. 1 an in NORVEGIA.
As dori sa aflu, de la cine are timp ptr. asa ceva, cam ce costuri sunt la voi!
Oferta pare bunuta-asigura biletele de avion ptr. calatoriile de inceput si sfarsit de contract, cazare gratuita, salar de vreo 140-150 NOK/ora, inainte de taxe.
Mentionez ca vin ca muncitor necalificat, doar cu experienta mea de 7 ani.
Nu am idee despre ce se petrece in Norvegia si voiam doar sa ma asigur ca se merita aceasta deplasare.
Pe final:cum e vremea la voi, cam cat se cheltuie cu papica de zi cu zi( sunt vegetarian), care sunt magazinele mai ieftine si cum se pot distra oamenii normali:)
Hm!Ce spuneti, se incumeta cineva sa "ma atace" cu ceva informatii? :)
Multumesc anticipat tuturor "informatorilor" :doh:

Aceasta postare a fost editata de GABRIEL7: 16 July 2008 - 12:01 AM

0

#2 Utilizator offline   GABRIEL7 

• Boboc
  • Pip

Scris 18 July 2008 - 12:39 AM

Ciudat!Mai nimeni pe aici-ma asteptam sa ma "lumineze" si pe mine cineva, macar cu 2-3 informatii...am vazut ca sunt vreo 33 de vizionari ale postului meu, dar...
OK..ma descurc eu !
:)
0

#3 Utilizator offline   **Alex** 

• Get lost!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-February 07

Scris 20 July 2008 - 10:04 AM

Vezi ca pe topicul de mai jos ai destule info despre preturi...etc...
0

#4 Utilizator offline   GABRIEL7 

• Boboc
  • Pip

Scris 25 July 2008 - 07:01 PM

Vezi postareaAmpera, la Jul 20 2008, 10:04 AM, a spus:

Vezi ca pe topicul de mai jos ai destule info despre preturi...etc...

:lol2: Cam cat de jos sa ma uit, ca nu am gasit nici un topic :lol2:
Oricum, multumesc ptr. intentia de ajutor...sper sa gasesc ceva ceva informatii pana la urma!
Toate cele bune tuturor! :lol2:
0

#5 Utilizator offline   fast_motion 

• let me put my poems in you
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 11-February 08

Scris 24 August 2008 - 01:36 PM

gabone, avem nevoie de mai multe informatii :lol: in ce oras vii aici la munca, cat de batran esti, ce distractii iti plac...

despre salariu pot sa iti spun ca e Bun si daca locuiesti singur la garsoniera sau 2 camere te descurci fara probleme. daca iti gasesti singur cazare, te sfatuiesc sa inchiriezi putin mai departe de centrul orasului fiindca dupa cum cred ca stii si tu chiria e mai mica la periferie, si nici nu te afecteaza daca ai masina.
0

#6 Utilizator offline   GABRIEL7 

• Boboc
  • Pip

Scris 28 August 2008 - 10:36 PM

Vezi postareafast_motion, la Aug 24 2008, 01:36 PM, a spus:

gabone, avem nevoie de mai multe informatii :o: in ce oras vii aici la munca, cat de batran esti, ce distractii iti plac...

despre salariu pot sa iti spun ca e Bun si daca locuiesti singur la garsoniera sau 2 camere te descurci fara probleme. daca iti gasesti singur cazare, te sfatuiesc sa inchiriezi putin mai departe de centrul orasului fiindca dupa cum cred ca stii si tu chiria e mai mica la periferie, si nici nu te afecteaza daca ai masina.

Uite ca si-a facut cineva mila si de mine! :doh:
Amanunte despre mine...
Am 34 de ani-implinesc 35 pe 22 octombrie, dar sper sa-i sarbatoresc in Norvegia :think:
Contactul meu din Norvegia imi va da raspunsul clar saptamana viitoare...in mod normal, ar trebui sa muncesc in Bodo, dar...vom vedea.
Distractii!?Aici merg des la piscina in timpul liber, rareori ma intalnesc cu amicii la o bere( asta inseamna EXACT o bere!) :think:.
Imi place mult sa fiu in mijlocul naturii si sa calatoresc.
Dansul era una din pasiunile mele, dar...cred ca am cam ruginit!:P
Multumesc ptr. incurajare si...sper sa tinem legatura!
0

#7 Utilizator offline   fast_motion 

• let me put my poems in you
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 11-February 08

Scris 28 August 2008 - 11:13 PM

mai deci, bodø nu e foarte mare insa din ce am inteles sunt destule petreceri pe acolo si nu ar trebui sa ai probleme in ati gasi pe cineva. astia la dans sunt uber varza, adica singurele miscari pe care le stiu este sa faca piruete cu partenera, pe care o arunca in toti ceilalti de pe ring. umm... ce ar mai trebui sa stii este ca astora nu le plac polonezii de fel, si nici mie de altfel, pt ca sunt nepoliticosi, neciopliti si mitocani ( eu am si ciocanit pe cativa cu niste prieteni, dar asta e alta poveste ). deci atunci cand le zici ca esti roman sa incerci sa ii educi in chestia asta, fiindca asa fac si eu, si sunt foarte receptivi cand le spui ca avem radacini latine si limba noastra seamana mult cu italiana si spaniola si bla bla bla. piscina tre sa fie, nu cred ca e problem... natura sigur e din belshug. ah, si astia beau aici fara limita iar cand ies la dans se lovesc de toata lumea, asa ca sa nu crezi ca au ceva tine in special si sa pocnesti pe careva, cum am facut eu, si doar sa nu ii bagi in seama si sa dansezi in continuare si sa le zambesti.

cam atat imi in minte acum... daca mai ai intrebari nu ezita. ah si multi inainte :think:
0

#8 Utilizator offline   GABRIEL7 

• Boboc
  • Pip

Scris 08 September 2008 - 01:41 AM

Vezi postareafast_motion, la Aug 28 2008, 11:13 PM, a spus:

mai deci, bodø nu e foarte mare insa din ce am inteles sunt destule petreceri pe acolo si nu ar trebui sa ai probleme in ati gasi pe cineva. astia la dans sunt uber varza, adica singurele miscari pe care le stiu este sa faca piruete cu partenera, pe care o arunca in toti ceilalti de pe ring. umm... ce ar mai trebui sa stii este ca astora nu le plac polonezii de fel, si nici mie de altfel, pt ca sunt nepoliticosi, neciopliti si mitocani ( eu am si ciocanit pe cativa cu niste prieteni, dar asta e alta poveste ). deci atunci cand le zici ca esti roman sa incerci sa ii educi in chestia asta, fiindca asa fac si eu, si sunt foarte receptivi cand le spui ca avem radacini latine si limba noastra seamana mult cu italiana si spaniola si bla bla bla. piscina tre sa fie, nu cred ca e problem... natura sigur e din belshug. ah, si astia beau aici fara limita iar cand ies la dans se lovesc de toata lumea, asa ca sa nu crezi ca au ceva tine in special si sa pocnesti pe careva, cum am facut eu, si doar sa nu ii bagi in seama si sa dansezi in continuare si sa le zambesti.

cam atat imi in minte acum... daca mai ai intrebari nu ezita. ah si multi inainte :huggles:

Multumesc ptr. toate informatiile.Vad ca se aseamana f. mult cu "cultura" islandeza...doar au radacini comune, ce naiba!:o:
Sa inteleg ca sunt norocos ca am experienta islandeza...nu-mi va fi greu sa ma acomodez cu localnicii:)
Intrebari mai multe cand voi fi cu contractul in mana...se pare ca mai am de asteptat un pic!
0

#9 Utilizator offline   empathy78 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 16-September 08

Scris 16 September 2008 - 11:37 AM

Vezi postareaGABRIEL7, la Jul 15 2008, 11:06 PM, a spus:

Oferta pare bunuta-asigura biletele de avion ptr. calatoriile de inceput si sfarsit de contract, cazare gratuita, salar de vreo 140-150 NOK/ora, inainte de taxe.
Mentionez ca vin ca muncitor necalificat, doar cu experienta mea de 7 ani.

Gata, hotararea e luata, plec din Anglia ca mi s-a facut lehamite si vin la Oslo.

Ma puteti ajuta careva cu ceva informatii?Am 2 ani experienta in constructii in Uk, nu pot sa zic ca stapanesc o meserie la propriu, engleza nu e o problema, habar n-am norvegiana.N-am chef de plecari in "tarile reci" acum dar se pare ca nu am alta optiune.Am parasit Romania ca sa pun un ban deoparte nu ca sa muncesc doar ca sa traiesc (printre straini).

Ma bate gandul sa ma interesez la cateva agentii imobiliare de o camera la o casa shared.Ce ziceti?Am sanse?Cu polonezi, pakistanezi nu conteaza, sa fie doar ieftina pana imi fac acte ca sa-mi gasesc de lucru.Cunoasteti vreun "avocat" care m-ar putea ajuta sa-mi fac cont bancar si national number?Cum se lucreaza in constructii, cu national number sau exista vreun card special?De exemplu in Anglia exista un unic tax reference number care te clasifica ca si self employed.Pentru cine nu stie, self-employed e o mare teapa pentru ca platesti impozit si n-ai niciun beneficiu ca de ex. concediu platit, pensie sau protectie in cazul in care nu mai esti apt de munca.Daca mai pun la socoteala si deprecierea lirei , cred ca m-am facut destul de inteles.Le-am spus catorva romanasi de pe-aici ca vreau sa plec in Norvegia si ce credeti?Am fost luat peste picior, va vine sa credeti asa ceva?

Se gaseste ceva de lucru in constructii(in oslo) toamna?Sau trebuie sa vin primavara-vara?Pe timpul iernii cum fac bani cei 80000 de polonezi care activeaza in bransa constructiilor?Am inteles ca salariul minim in constructii este 120NOK/h.Cate ore pe zi se ponteaza? 7h1/2 , 8, 9 sau 10?

Mi-as fi de mare ajutor raspunsurile la intrebarile de mai sus, e careva dintre voi atat de binevoitor sa ma lamureasca?THX!
0

#10 Utilizator offline   flowstyl 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 20-September 08

Scris 20 September 2008 - 03:46 PM

Vezi postareaempathy78, la Sep 16 2008, 12:37 PM, a spus:

Gata, hotararea e luata, plec din Anglia ca mi s-a facut lehamite si vin la Oslo.

Ma puteti ajuta careva cu ceva informatii?Am 2 ani experienta in constructii in Uk, nu pot sa zic ca stapanesc o meserie la propriu, engleza nu e o problema, habar n-am norvegiana.N-am chef de plecari in "tarile reci" acum dar se pare ca nu am alta optiune.Am parasit Romania ca sa pun un ban deoparte nu ca sa muncesc doar ca sa traiesc (printre straini).

Ma bate gandul sa ma interesez la cateva agentii imobiliare de o camera la o casa shared.Ce ziceti?Am sanse?Cu polonezi, pakistanezi nu conteaza, sa fie doar ieftina pana imi fac acte ca sa-mi gasesc de lucru.Cunoasteti vreun "avocat" care m-ar putea ajuta sa-mi fac cont bancar si national number?Cum se lucreaza in constructii, cu national number sau exista vreun card special?De exemplu in Anglia exista un unic tax reference number care te clasifica ca si self employed.Pentru cine nu stie, self-employed e o mare teapa pentru ca platesti impozit si n-ai niciun beneficiu ca de ex. concediu platit, pensie sau protectie in cazul in care nu mai esti apt de munca.Daca mai pun la socoteala si deprecierea lirei , cred ca m-am facut destul de inteles.Le-am spus catorva romanasi de pe-aici ca vreau sa plec in Norvegia si ce credeti?Am fost luat peste picior, va vine sa credeti asa ceva?

Se gaseste ceva de lucru in constructii(in oslo) toamna?Sau trebuie sa vin primavara-vara?Pe timpul iernii cum fac bani cei 80000 de polonezi care activeaza in bransa constructiilor?Am inteles ca salariul minim in constructii este 120NOK/h.Cate ore pe zi se ponteaza? 7h1/2 , 8, 9 sau 10?

Mi-as fi de mare ajutor raspunsurile la intrebarile de mai sus, e careva dintre voi atat de binevoitor sa ma lamureasca?THX!

sunt curios si eu de raspunsurile pe care le-ai primit....poate te induri sa le imparti si cu mine...eu sunt in romania dar ma bate gandul sa ma fac si eu "norvegian". Mersi, astept raspuns.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi sa traiesti in norvegia Crisbea  3 799
Replici noi Unde e mai bine in Norvegia ? GABRIEL7  0 824