GABRIEL7, la Jul 15 2008, 11:06 PM, a spus:
Oferta pare bunuta-asigura biletele de avion ptr. calatoriile de inceput si sfarsit de contract, cazare gratuita, salar de vreo 140-150 NOK/ora, inainte de taxe.
Mentionez ca vin ca muncitor necalificat, doar cu experienta mea de 7 ani.
Gata, hotararea e luata, plec din Anglia ca mi s-a facut lehamite si vin la Oslo.
Ma puteti ajuta careva cu ceva informatii?Am 2 ani experienta in constructii in Uk, nu pot sa zic ca stapanesc o meserie la propriu, engleza nu e o problema, habar n-am norvegiana.N-am chef de plecari in "tarile reci" acum dar se pare ca nu am alta optiune.Am parasit Romania ca sa pun un ban deoparte nu ca sa muncesc doar ca sa traiesc (printre straini).
Ma bate gandul sa ma interesez la cateva agentii imobiliare de o camera la o casa shared.Ce ziceti?Am sanse?Cu polonezi, pakistanezi nu conteaza, sa fie doar ieftina pana imi fac acte ca sa-mi gasesc de lucru.Cunoasteti vreun "avocat" care m-ar putea ajuta sa-mi fac cont bancar si national number?Cum se lucreaza in constructii, cu national number sau exista vreun card special?De exemplu in Anglia exista un unic tax reference number care te clasifica ca si self employed.Pentru cine nu stie, self-employed e o mare teapa pentru ca platesti impozit si n-ai niciun beneficiu ca de ex. concediu platit, pensie sau protectie in cazul in care nu mai esti apt de munca.Daca mai pun la socoteala si deprecierea lirei , cred ca m-am facut destul de inteles.Le-am spus catorva romanasi de pe-aici ca vreau sa plec in Norvegia si ce credeti?Am fost luat peste picior, va vine sa credeti asa ceva?
Se gaseste ceva de lucru in constructii(in oslo) toamna?Sau trebuie sa vin primavara-vara?Pe timpul iernii cum fac bani cei 80000 de polonezi care activeaza in bransa constructiilor?Am inteles ca salariul minim in constructii este 120NOK/h.Cate ore pe zi se ponteaza? 7h1/2 , 8, 9 sau 10?
Mi-as fi de mare ajutor raspunsurile la intrebarile de mai sus, e careva dintre voi atat de binevoitor sa ma lamureasca?THX!