ce asteapta Dumnezeu de la noi?
Scris 15 July 2008 - 02:18 AM
Scris 15 July 2008 - 07:37 AM
deceivedC, la Jul 15 2008, 05:02 AM, a spus:
Nimeni nu este bun si numai Dumnezeu este bun asa spune Iisus.
ellla, la Jul 15 2008, 05:18 AM, a spus:
Toti si toate suntem rai si nimeni nu stie si nici nu iubeste.Adica cum sa te pastrezi nedaruit?Nu inteleg si explica!?!
Scris 15 July 2008 - 07:43 AM
Ego sum, la Jul 15 2008, 08:37 AM, a spus:
Toti si toate suntem rai si nimeni nu stie si nici nu iubeste.Adica cum sa te pastrezi nedaruit?Nu inteleg si explica!?!
Depinde,.... eu am intalnit oameni buni...putini dar am intalnit.
Ca sa ajungi la bunatatea adevarata trebuie sa ai Smerenie, iar ca sa ai Smerenie, trebuie sa ai Credinta.
Multi ajung rai fiindca Diavolul poate intuneca multe minti omenesti,..... sa te pastrezi nedaruit, adica sa nu te lasi raului, chiar daca el incearca sa te domine.
Scris 15 July 2008 - 03:16 PM
NeXuS-Warrior of Thruth, la Jul 15 2008, 10:43 AM, a spus:
Ca sa ajungi la bunatatea adevarata trebuie sa ai Smerenie, iar ca sa ai Smerenie, trebuie sa ai Credinta.
Multi ajung rai fiindca Diavolul poate intuneca multe minti omenesti,..... sa te pastrezi nedaruit, adica sa nu te lasi raului, chiar daca el incearca sa te domine.
Numai Dumnezeu este bun asa spune Iisus.De cate ori sa-ti spun?
Scris 15 July 2008 - 03:30 PM
Lupini, ai dreptate in legatura cu orbii in necredinta, dar eu ma refeream la acei orbi in credinta. Exista credinciosi "diluati", acele persoane care spun ca au credinta in Dumnezeu dar nu au citit niciodata Biblia, sau texte religioase (din credinta respectiva) si, pe langa asta, imprumuta elemente din alte credinte, credintei lor (care pot contrazice insasi fundatia acelei religii - dar ei nu realizeaza asta). La fel exista si orbii in necredinta; ignorantii sau cei care nu reusesc a intelege cartile sacre. Acele persoane care traiesc doar in materie.
Eu nu fac parte din grupele de mai sus. Eu cercetez si experimentez.
Si, ai mare dreptate, din punct de vedere teologic, in legatura cu duhurile diavolesti care iau forma ingerilor sau, vad ca nu ai adus vorba, chiar forma sfintilor sau lui Iisus. Daca ai o astfel de experimenta, iti recomand sa ceri sa vina, acel spirit, de trei ori (in trei nopti, una dupa alta). Nici un duh necurat nu poate face aceiasi actiune de trei ori (in numele Sfintei Treimi). Mai avertizez, repet: din punct de vedere teologic, ca poate sa iti apara acest "inger" de trei ori dar la un interval indepartat de prima si a doua lui venire. Daca apare la intervale indepartate atunci acel duh nu este un inger.
---
Dumnezeu asteapta de la noi pocainta, in primul rand. Apoi smerenie. Smerenia este cea mai importanta! Ce a dus la caderea din Rai a lui Lucifer? Ce a izgonit pe om din Gradina Raiului? Mandria. Lucifer dorea sa fie precum Dumnezeu. Omul dorea sa cunoasca ce cunostea Dumnezeu. Deci sa fiti smeriti.
Dumnezeu mai apoi asteapta de la noi sa ne curatim de pacate, prin spovedanie.
Exista 6 mari pacate: http://www.youtube.c...h?v=B3ffiUN_xB4 (Arsenie Papacioc)
Iti recomand sa vizionezi anumite (daca nu vrei toate) filmuletele de pe acest site: http://www.ortodoxtv.com/
Aceasta postare a fost editata de Marinius: 15 July 2008 - 03:38 PM
Scris 15 July 2008 - 03:47 PM
Marinius, la Jul 15 2008, 06:30 PM, a spus:
Esti si tu din una din grupele de mai sus si nu te mai mandri ci smereste-te!Ce cercetezi si la ce concluzii ai ajuns?
Scris 15 July 2008 - 03:58 PM
Dar in realitate, daca esti o persoana religioasa, iti vezi usor pacatele. Pacatele facute cu gandul, pacatele facute cu fapta, pacatele facute cu buzele sau cu limba. Iti recomand atunci cand esti pe cale sa gandesti, sa spui sau sa faci ceva gresit sa zici in minte rugaciunea inimii:"Doamne Iisuse Cristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul!"
Nu poti sa spui ca esti bun. Insa noi, nu din punct de vedere religios, spunem despre cineva ca este o persoana buna datorita calitatilor ei/lui conturate si spunem despre o persoana ca este rea datorita defectelor ei/lui conturate.
Retine urmatoare idee: "uraste pacatul, nu pe om".
Exista o povestire interesanta in cartea domnului Dan Puric, despre un batran care intalneste un inger dupa moarte ce il duce in Rai si ingerul ii spune ca a ajuns in Imparatia Cerului nu pentru ca a respectat legile lui Dumnezeu, nu pentru ca a fost o persoana smerita, "buna" dar pentru ca a blestemat diavolul. (desigur conteaza si legile lui Dumnezeu, smerenia, iubirea aproapelui, dar intelegi povestirea, sper)
Nu ma mandresc, spun adevarul. Si nu sunt una din grupele de mai sus, le condamn. (pacatul pe care il mentin ca adevar)
Cercetez structura, esenta religiilor politeiste (B.C.) si le compar cu religiile monoteiste si panteiste (A.D.)
Experimentat prin meditatie si prin practica.
Experientele mele au dat roade, am devenit o persoana mai calma, smerita, iubitoare si pot vedea negura care este asupra omenirii, ca omenirea a deviat de la scopul ei initial. Si cum spunea parintele Ghelasie, noi trebuie sa ne amintim de existenta primordiala.
Aceasta postare a fost editata de Marinius: 15 July 2008 - 04:22 PM
Scris 15 July 2008 - 07:03 PM
Marinius, la Jul 15 2008, 06:58 PM, a spus:
Numai Dumnezeu este bun si asta a spus Iisus.Ai inteles?
Marinius, la Jul 15 2008, 06:58 PM, a spus:
Retine urmatoare idee: "uraste pacatul, nu pe om".
Numai "Tatal Nostru" trebuie sa spunem.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Adam si Eva !1 | ady_maris | 34 | 9.820 |
|
CREEAREA OMULUI |
maryalove | 130 | 14.267 |
|
Carta pentru Compasiune