"Statul la gramada" Ce parere aveti?
Scris 12 January 2012 - 10:59 PM
Scris 12 January 2012 - 11:48 PM
Citeaza
God, voua vi se pare normal? Ma ingrozeste gandul asta...eu mi-as dori o casuta numai pentru noi doi, nu la gramada cu frati-su', cumnata-sa, nepotelul si tatal lui.
Depinde de atmosfera in care a crescut fiecare. Cuiva care a crescut intr-un mediu de familie mare sau intr-o cultura unde membrii de familie stau multi impreuna, nu i se va parea anormal sa locuiasca "la gramada", pentru ca e obisnuit cu chestia asta de mic copil. E ceva ce tine de normalitate pentru acea persoana. In schimb pentru altii este de neconceput, stresant, sufocant, cu lipsa de intimitate, galagie, etc.
De exemplu in India este traditie ca feciorii sa locuiasca cu parintii lor si cu bunicii paterni chiar si dupa casatorie cand fiul sau fiii se vor casatori, nora sau nurorile vor veni si ele in casa parinteasca a sotului/sotilor si vor trai acolo impreuna cu copii lor. Pentru ei chestia asta este ceva normal. Asa au crescut toti de mici. Pentru noi in occident este weird. Si in orientul mijlociu se practica astfel de viata in sanul multor familii, unde fiecare membru sau cuplu are dormitorul sau si baia sa, iar bucataria si sufrageria sau camera de familie este comuna.
Aceasta postare a fost editata de Naeema: 12 January 2012 - 11:52 PM
Scris 13 January 2012 - 09:39 AM
Athmy, la 12 January 2012 - 10:59 PM, a spus:
asta-i periculos, mai alees daca esti un cuplu tanar
Naeema este si frumos pe de o parte sa ai familia aproape, aici m arefer cand chiar se inteleg, dar tinerii au nevoie de intimitate, chiar sa fie separati si chiar in alt oras de parinti ca sa fie cu adevarat pe cont propriu, sa invete singuri sa se descurce in viat a... Daca ai rudele aproape bunica iti face mancare, mama curat, tata iti taie lemne si copiii huzuresc si zic ca asa e normal. Este bine si cand te pot ajuta, dar parca acest mod nu ii lasa pe copii sa creasca.
Scris 13 January 2012 - 10:11 AM
samsara, la 12 January 2012 - 12:03 PM, a spus:
Pe langa ca nu avem acelas orar ... se uita la TV si rade, vorbeste pe telefon, dar si cu pisici, in bucatarie cotrobaie dupa bunatati si nu gaseste nimic niciodata, in somn vorbeste, rade, plange, canta, se cearta, da din maini si picioare si nu stie nimic ce a facut. Cum inchide ochii apar cosmarurile ca filmele pe care le comenteaza!!!
Ma mir ca nu s-a dus inca pe acoperis la o plimbare nocturna!!!
Athmy, la 12 January 2012 - 10:59 PM, a spus:
Mie nu-mi place ideea DELOC sa fie cineva peste noapte la noi, pana ce nu noi l-am invitat!
Femei mai accept in cazuri rare insa barbatii la hotel, cupluri la fel!!!
Scris 13 January 2012 - 08:21 PM
Nu, nu ma refer la necunoscuti si nici la musafiri, ci la familie.
The Unknown, la 13 January 2012 - 10:11 AM, a spus:
Ma mir ca nu s-a dus inca pe acoperis la o plimbare nocturna!!!
samsara, la 13 January 2012 - 09:39 AM, a spus:
Naeema este si frumos pe de o parte sa ai familia aproape, aici m arefer cand chiar se inteleg, dar tinerii au nevoie de intimitate, chiar sa fie separati si chiar in alt oras de parinti ca sa fie cu adevarat pe cont propriu, sa invete singuri sa se descurce in viat a... Daca ai rudele aproape bunica iti face mancare, mama curat, tata iti taie lemne si copiii huzuresc si zic ca asa e normal. Este bine si cand te pot ajuta, dar parca acest mod nu ii lasa pe copii sa creasca.
de acord.
iar cuplul tanar nu poate dormi cu usa deschisa, se intelege
Scris 13 January 2012 - 08:36 PM
samsara, la 13 January 2012 - 09:39 AM, a spus:
Si asta depinde de cultura in care cresc acei tineri.
In familiile unde copii locuiesc acasa cu parintii si dupa ce trec de stadiul de adolescenti, fetele cat si baietii ajuta la treburile casei ba chiar le preiau in mare parte. A locui cu tata si mama nu implica automat huzureala si lene, ba dimpotriva, este chiar asteptat de la generatia tanara sa preia responsabilitatile si treburile de pe umerii batranilor. Batranii sunt cei care huzuresc si li se poarta de grija.
In occident este alta mentalitatea. Stiu.
Aceasta postare a fost editata de Naeema: 13 January 2012 - 08:36 PM
Scris 05 March 2012 - 03:00 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Despre dragoste si fidelitate | Fiero | 290 | 4.924 |
|
Despre dinamica relatiilor | Chronos | 8 | 1.505 |
|
Femeia īndrăgostită
cāt de expresiv-convingătoare poate fi? |
harald | 72 | 15.315 |
|
Atractia sexuala si conceptul de frumusete | Cristi din prahova | 187 | 10.343 |
|
Schimbarea numelui prin casatorie | Indigo 1 | 70 | 2.292 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS