sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Supramansardarea mansardei...... Care este legea pt. mansardare ? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   ralucab 

• Boboc
  • Pip
  • Vezi blog
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 10-December 07

Scris 11 July 2008 - 10:12 PM

Situatia este cam ciudata , adica:
o seama de oameni am cumparat pe baza de antecontract de la o persoana fizica apartamente. Blocurile au P+2+M, acesta fiind si inaltimea acceptata in zona. Investitorul in timpul constructiei a modificat proiectul si a supramansardat blocurile, facand din pod apartamente. Acest proiect inca nu are autorizatie. Pt. acesta s-a platit deja o amenda. S-a dat si un termen limita de intrare in legalitate.
Intrebarea este : unii oameni ai legii spun ca trebuie sa-si dea acordul toti locatarii imobilelor pt a se autoriza supramansardele, altii ca e valabila doar semnatura unui reprezentant.
Nu se poate face intabularea blocurilor pana nu se lamureste situatia........
Mentionez ca locatarii inca nu au contracte finale pe apartamente, deci nu sunt ei proprietari, ci investitorul.

Tare mult as vrea sa ma luminati, ca suntem in ceata mare.

multumesc anticipat
0

#2 Utilizator offline   puiu.t 

• cel mai simpatic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 28-June 06

Scris 11 July 2008 - 10:15 PM

antecontractul nu da titlul de propietate
inteleg ca in cazul asta ''investitorul''e propietarul
atunci ptr ce acordul viitorilor propietari?
0

#3 Utilizator offline   fitzroy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 04-March 07

Scris 11 July 2008 - 10:17 PM

Bloc in Floresti? Mi se pare haios ca la o asa problema serioasa sa apelezi la un forum, nici macar la unul de specialitate. Sunt o gramada de avocati in Cluj care se ocupa de cazuri similare, vezi in jurul Tribunalului. Chiar iti pot recomanda pe unul daca vrei, e de comercial si e si sensei, daca juridic nu merge, va scapa de mansarda la propriu. :lol2:
0

#4 Utilizator offline   ralucab 

• Boboc
  • Pip
  • Vezi blog
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 10-December 07

Scris 11 July 2008 - 10:30 PM

Vezi postareafitzroy, la Jul 11 2008, 11:17 PM, a spus:

Bloc in Floresti?

Pe acolo e .
Mi-a fost mai usor aici, si mai rapid.
Inca nu vrem sa apelam la avocati.E o conjunctura mai ciudata , nu pot descrie aici. Dar daca nu vom avea incotro.... recomanda-mi te rog.
Cunosti mai multe despre aceste situatii ? as vrea sa luam legatura ...... ce zici?

Vezi postareapuiu.t, la Jul 11 2008, 11:15 PM, a spus:

antecontractul nu da titlul de propietate
inteleg ca in cazul asta ''investitorul''e propietarul
atunci ptr ce acordul viitorilor propietari?

Acordul nostru pt ca am cumparat de la el.......il cer autoritatile se pare. Pt. ca atunci cand ne-a vandut nu era prevazuta supramansardarea.

Aceasta postare a fost editata de ralucab: 11 July 2008 - 10:33 PM

0

#5 Utilizator offline   fitzroy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 04-March 07

Scris 12 July 2008 - 07:04 PM

Vezi postarearalucab, la Jul 11 2008, 10:30 PM, a spus:

Pe acolo e .
Mi-a fost mai usor aici, si mai rapid.
Inca nu vrem sa apelam la avocati.E o conjunctura mai ciudata , nu pot descrie aici. Dar daca nu vom avea incotro.... recomanda-mi te rog.
Cunosti mai multe despre aceste situatii ? as vrea sa luam legatura ...... ce zici?

Acordul nostru pt ca am cumparat de la el.......il cer autoritatile se pare. Pt. ca atunci cand ne-a vandut nu era prevazuta supramansardarea.

Asta cu "inca nu vrem sa apelam la avocati" e o deprindere veche, si tare paguboasa. Scapa-te de ea. :D Ca sa mergeti o jumatate de ora la un avocat, sa-i explicati situatia si sa va explice contextul juridic al problemei, va costa 50-100 de RON. Adica mai nimic, dat fiind potentialul pentru o situatie neplacuta. De aici si reactia mea initiala - chestiunile de genul asta nu se intreaba nici prin vecini, nici pe forumuri - se alfa la sigur. Tipul pe care-l stiu e destul de "greu" - mergeti la orice avocat care se ocupa de asa ceva pentru o discutie de principiu - daca se pune problema unui litigiu, iti dau datele lui de contact. Daca mai e ceva, trimite-mi pm.
0

#6 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 31 July 2008 - 08:16 PM

Vezi postarearalucab, la Jul 11 2008, 09:12 PM, a spus:

Situatia este cam ciudata , adica:
Nu se poate face intabularea blocurilor pana nu se lamureste situatia........
Mentionez ca locatarii inca nu au contracte finale pe apartamente, deci nu sunt ei proprietari, ci investitorul.

Atata timp cat nu suntei proprietari nu aveti nimic de spus.
Este datoria investitorului de a intabula imobilul si de a obtine autorizatia de constructie conform cu noul proiect.
Voi nu puteti reclama decat daca la final apartamentele nu vor corespunde cu cea ce ati convenit in precontract. :spiteful:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse